r
Nosalty Logó

Őszibarackos túrótorta Bettitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Őszibarackos túrótorta Bettitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Krém és díszítés

Összesen 292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Krém és díszítés

Összesen 2900 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta

Krém és díszítés

Összesen 124 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.4 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5664.1 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    964 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1510 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.4 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1237.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2667 micro
  • β-crypt
    715 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 2900 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.4 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém és díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat ketté választjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral.
  2. A fehérjét a csipet sóval habbá verjük.
  3. Amikor a hab kész, hozzákeverjük a cukros tojássárgákat. Amikor teljesen összekeveredett, hozzáadjuk a keményítőt és a lisztet, ezt már csak épp addig keverjük, amíg épp elkeveredik a tojásokkal.
  4. A keveréket egy kivajazott, kimorzsázott formában 175°C-on 15-20 perc alatt készre sütjük.

Krém és díszítés

  1. A pudingot megfőzzük a 3,5 dl tejjel és a 3 ek. cukorral, kihűtjük. A túrót villával alaposan szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a maradék cukrot, a 2 vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és kifacsart levét és a vaníliát, majd összekeverjük. Végül hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
  2. Ha kihűlt a piskóta, rákenjük a túrós keveréket.
  3. Az őszibarackot felszeleteljük, és sorban a túrókrém tetejére rakjuk. Amikor befedtük a torta tetejét az őszibarackkal, a tortazselét az őszibarack konzerv levével felfőzzük, kicsit forraljuk.
  4. A konzerv leve elég édes, így ehhez cukor már nem kell. Amikor kész, és elkezd hűlni, bekenjük vele a barackszeleteket, és készen is vagyunk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4070
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 13.

Ajánló

Kitűnő hétvégi édesség a családnak, friss nyári finomság! :) Ha nincs keményítőd nem baj, de ha van, próbáld ki, mert szépen megemeli a piskótát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy alkalommal volt egy csomag túróm, amiből valamit készíteni szerettem volna.  Hát ez lett belőle! Nagyon finom lett, megéri az időt! Elsőre hosszúnak tűnik a felsorolásom, de csak részletesen le akartam írni, hogy is készült! :) A cukorhasználatnál a saját ízlésed is vedd figyelembe! :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém és díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...