r
Nosalty Logó

Őszibarackos túródesszert

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Walaky
Őszibarackos túródesszert
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Őszibarackos réteg

Túrós réteg

Díszítés

422
Kalória
12.7g
Fehérje
35.5g
Szénhidrátok
26.5g
Zsír
216.6g
Víz
74.7g
Koleszterin
2.6g
Rost
31.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Őszibarackos réteg

Túrós réteg

Díszítés

Összesen 422 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Őszibarackos réteg

Túrós réteg

Díszítés

Összesen 2528 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Őszibarackos réteg

Túrós réteg

Díszítés

Összesen 139 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    216.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 422 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    159 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3209.5 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1011 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1299.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1497 micro
  • β-crypt
    791 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    918 micro
Összesen 2528 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

Őszibarackos réteg

  1. A megmosott, meghámozott gyümölcsből a magját eltávolítjuk - jobb, ha magba váló a barackunk -, botmixerrel pürésítjük.
  2. A narancslevet felforraljuk a cukorral, majd levesszük a tűzről, beleszórjuk a zselatint, alaposan eldolgozzuk benne, majd a gyümölcspüréhez öntjük, ezt is jól összekavarjuk, hagyjuk hűlni, dermedni.
  3. Ha már langyos, poharakban egyenlően elosztjuk, betesszük egy tálcán a hűtőbe dermedni. (Ez tetszőleges, ki mekkora poharakban állítja össze - én 6 db pohárban, amilyen a képen látható!)
  4. A rétegezés előtt hagyjunk meg a gyümölcsösből 6 evőkanálnyit, a túrósból 6 teáskanálnyit, ezek a végén kellenek majd! Ha megdermedt, kivesszük, a csokoládélapokkal megszórjuk a gyümölcsös réteget, ezen egyenletesen elosztjuk a túrós krémet, majd minden pohárra 1-1 kanál gyümölcsös krémet csorgatunk, erre egy kiskanálnyi túrós krémet kenünk, végül megszórjuk a csokoládélapokkal, díszítésképpen. Ezután pár órán keresztül jól kihűtjük, hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Miután kellően kihűlt, lehet fogyasztani! Akár vendégvárónak is kiváló! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes! :)

Túrós réteg

  1. A túrót - a habtejszín és habfixáló kivételével - a túrós réteg hozzávalóival jól kikavarjuk.
  2. A habfixálóval kemény habbá vert tejszínt hozzáöntjük, az egészet finoman átforgatjuk, majd mehet a poharakba!

Díszítés

  1. Ha nincs zacskós csokoládélapunk, reszelt csokoládét is használhatunk, ízlés szerint ét- vagy tejcsokoládét!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 2 perc

Szeretjük az őszibarackot......rengeteg sütemény készíthető belőle.....viszont most - amikor ezt készítettem - inkább nem süteményes változatát kívántuk, valami mást.......így készült el ez a finom, egyszerű, üdítő desszert......

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Eton mess

Az egyik legikonikusabb angol édesség ez az epres-tejszínes pohárkrém, amit a ropogós habcsók tesz igazán különlegessé. Az Eton College nem csak a világ talán leghíresebb fiúiskolája ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!