Őszibarackos sajttorta Szimran konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szimran
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tortalap
-
42g finomliszt152 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
6 kcal
Töltelék
-
142g őszibarack konzerv102 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
6 kcal
-
29 kcal
-
125g krémsajt313 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
-
17g mandulapehely98 kcal
Összesen
1123
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tortalap
-
250g finomliszt910 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Töltelék
-
850g őszibarack konzerv612 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
171 kcal
-
750g krémsajt1875 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
100g mandulapehely590 kcal
Összesen
6727
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tortalap
-
9.3g finomliszt34 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.7g vaj27 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
Töltelék
-
31.8g őszibarack konzerv23 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
3g vaj21 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
1.7g vaníliás pudingpor6 kcal
-
28g krémsajt70 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
0.7g zselatinfix1 kcal
-
3.7g mandulapehely22 kcal
Összesen
251
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 65.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 952.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 150.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 253 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 520 micro
-
β-crypt 123 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
1123
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 121.3 g
Zsír
-
Összesen 393.4 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5714.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 1338 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 398 mg
-
Foszfor 2476 mg
-
Nátrium 1323 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 684.2 g
-
Cukor 380 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 900.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1804 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 713 mg
-
Retinol - A vitamin: 1518 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3119 micro
-
β-crypt 740 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1300 micro
Összesen
6727
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
Tortalap
-
250 g finomliszt
-
80 g cukor
-
1 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
100 g vaj
-
1 csomag vaníliás cukor
Töltelék
-
850 g őszibarack konzerv
-
3 db tojás
-
80 g vaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
75 dkg krémsajt
-
15 dkg cukor
-
1 csomag zselatinfix
-
100 g mandulapehely
Elkészítés
Tortalap
- Összegyúrjuk a vajat, lisztet, cukrot, tojást, sütőport és vaníliás cukrot, és egy félórára lefóliázva hűtőszekrénybe tesszük.
- Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, és a kinyújtott tésztát belehelyezzük. Ügyelve arra, hogy a szélei is magasan fedve legyenek.
Töltelék
- Az őszibarackot lecsöpögtetjük, és a levét félretesszük. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A vajat kikavarjuk a vaníliás cukorral, egyesével hozzáadagoljuk a tojás sárgájákat, ezután jöhet hozzá a krémsajt, pudingpor, cukor. Majd a felvert tojásfehérjét óvatosan hozzá keverjük.
- A massza 1/3 -át a tésztára öntjük, és egy pár db felszeletelt őszibarackot a töltelékre fektetünk. Majd a maradék masszát is ráöntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréses fokozaton 80 percet sütjük. Az utolsó 20 percben fedjük le a süteményt alufóliával, hogy ne barnuljon túl.
- Hagyjuk teljesen kihűlni. Az őszibarack levét melegítsük fel, és keverjük hozzá a zselatint. A torta tetejét rakjuk ki felezett barackokkal, és kanalazzuk rá a zselatint. Az oldalát szórjuk meg pirított mandulaforgáccsal. Tegyük hideg helyre, míg a zselatin teljesen megdermed.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1252
- Feltöltés dátuma: 2019. április 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Szimran
144 recept
....hmm ...nagyon finom