r
Nosalty Logó

Őszibarackos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Őszibarackos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5122 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104.5 g

Zsír

  • Összesen
    226 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1023 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3797.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1374 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1265 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    657.4 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    831.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    526 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1860 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1001 micro
  • β-crypt
    266 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    926 micro
Összesen 5122 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba szitáljuk. A közepébe mélyedést nyomunk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadunk egy teáskanál cukrot és 0,5 dl langyos tejet, majd konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 5 perc alatt felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Az 5 dkg cukrot összekeverjük 2 dl langyos tejjel, a vaníliás cukorral, az olvasztott vajjal, a tojásokkal és a csipetnyi sóval, majd a kovászhoz adjuk. Sima tésztát gyúrunk, és meleg helyen további 30 percig kelesztjük.
  3. A kelt tésztát átgyúrjuk, és 1-2 cm vastag lappá nyújtjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 15 percig kelesztjük.
  4. Közben elkészítjük a tölteléket: a tejet felforraljuk a cukorral, a keményítővel és a tejszínnel, és alacsony hőfokon sűrű krémmé főzzük. Állandó keverés mellett kihűtjük, majd a tésztára simítjuk.
  5. A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk, majd eloszlatjuk a krémrétegen.
  6. Előmelegített sütőben, 180 fokon 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20792
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok volt itthon a barack, ezért kerestem süteményrecepteket, és ez volt a legszimpatikusabb. Szerintem finom lett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...