r
Nosalty Logó

Őszibarackos csirkemell mézes szósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Őszibarackos csirkemell mézes szósszal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltött húshoz

A szószhoz

518
Kalória
46g
Fehérje
20.2g
Szénhidrátok
24.5g
Zsír
253.7g
Víz
196.5g
Koleszterin
1.2g
Rost
15.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött húshoz

A szószhoz

Összesen 518 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött húshoz

A szószhoz

Összesen 2069 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött húshoz

A szószhoz

Összesen 143 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    253.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 518 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.8 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5182.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1799 mg
  • Nátrium
    2829 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1014.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    226 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 2069 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 143 kcal

Elkészítés

A töltött húshoz

  1. A csirkemellet éles filézőkéssel szeletekben szétnyitjuk, hogy egy nagy lap legyen. Enyhén sózzuk, frissen őrölt tarka borssal megszórjuk.
  2. Egy negyed nektarint elszeletelünk kb. 0,5 cm vastag szeletekre, ezzel töltjük meg a hússzeletet, melyet eztán összehajtunk, és fogvájóval összetűzünk.
  3. Tepsibe téve a tetejére 1-1 ek vajat teszünk, fóliával lefedjük.
  4. 180 fokos sütőben hőlégkeverésen letakarva sütjük 20 percig, majd a fóliát eltávolítva halvány pirosra sütjük.
  5. A szószhoz egy nagy nektarint felkockázunk, és a muskotályos borban a mézzel és a fűszerekkel összeforraljuk, míg elszáll a bor alkoholtartalma. Botmixerrel összetörjük, és egy kanál vajjal bársonyos simává sűrítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20

Barátnőm megérkezett kalandos new york-i útjáról, és ezzel vártam. Köretként -mivel nem volt más otthon- petrezselymes barna rizst tálaltam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!