r
Nosalty Logó

Őszi sárgarépakrém

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Barabra
Őszi sárgarépakrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 682 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4642 micro
  • β-karotin
    11061 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 171 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18567 micro
  • β-karotin
    44243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1373 micro
Összesen 682 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2232 micro
  • β-karotin
    5318 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát és a hagymát tisztítsuk meg. A hagymát szeleteljük fel, és pirítsuk üvegesre az olajon. Ez idő alatt a répát vágjuk fel nagyobb cikkekre. Nem kell apróra, úgyis turmixolni kell majd.
  2. Ha a hagyma kész, tegyük bele a répát, sózzuk meg, és engedjük fel vízzel. Főzd puhára az egészet.
  3. Ha már puha a répa, öntsük le róla a vizet. Várjuk meg, amíg egy kicsit hűl. Ennek oka csupán annyi, hogy ha turmixolás közben lefröcsköljük magunkat, nem fog annyira fájni, mintha nem hagytuk volna hűlni. :D
  4. Ha már teljesen pépes (természetesen nekem maradtak benne kisebb darabok, de ne törődj vele Te sem, ha így jársz:) ), tegyük bele az összes fűszert amiket felsoroltam. Kiegészíthetjük azokkal, amiket még szeretsz persze, pl koriander, kurkuma, stb. Én most csak ezeket szórtam bele. Keverjük össze alaposan.
  5. Ha úgy érezzük nem elég krémes, tegyük bele a zsemlemorzsát, és várjunk egy kicsit. Idő kell neki, amíg megszívja magát, tehát ha azonnal nem lesz sűrűbb, ne tegyünk bele még, különben a végén beton lesz. :D
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3974
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 16.

Ajánló

Reggelire, tízóraira, uzsonnára, vacsorára, tulajdonképpen bármikor ehetitek, csak a gyerekeknek ne mondjátok meg, hogy répa. Kivéve, ha szeretik...  :D  Jó étvágyat! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszi sárgarépakrém
Barabra 4 recept

Ha unod a sajtot és a különféle felvágottakat, ha éppen diétázni szeretnél vagy a vegán étrendet követed, akkor ez egy tökéletes kenyérre való alap. Évszakfüggetlen, de a fűszerek miatt én inkább érzem őszi/téli ételnek. Készítsd el, mert eszméletlen finom pirítóssal és teával :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...