r
Nosalty Logó

Őszi gyümölcspite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Durcsó
Őszi gyümölcspite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcstöltelékhez

A krémes töltelékhez

399
Kalória
6.9g
Fehérje
35.1g
Szénhidrátok
25.4g
Zsír
97.8g
Víz
117.8g
Koleszterin
2.6g
Rost
19.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A gyümölcstöltelékhez

A krémes töltelékhez

Összesen 399 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A gyümölcstöltelékhez

A krémes töltelékhez

Összesen 3173 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A gyümölcstöltelékhez

A krémes töltelékhez

Összesen 226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    97.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 399 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2270.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1031 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.7 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    782.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1741 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1664 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    886 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1129 micro
Összesen 3173 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a darált mandulát összekeverjük, majd elmorzsoljuk őket a margarinnal.
  2. Kézzel hozzákeverjük a tojást ésa sót, majd az egész tésztát fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
  3. Az almát és a körtét meghámozzuk, a szilvákkal együtt kimagozzuk és közepes kockákra vágjuk őket. A szőlőszemeket megfelezzük, ha van magjuk, azt eltávolítjuk.
  4. A fél-fél kanál margarint és mézet egy serpenyőben összeolvasztjuk, rádobjuk a körtét és az almát, s pár percig pároljuk őket.
  5. Ekkor hozzáadjuk a szilvát és a szőlőt, megszórjuk az egészet fahéjjal, és ráöntjük a bort. Addig pároljuk őket, időnként megkeverve, míg alé nagy része el nem fő (kb. 5 perc).
  6. Közben elkezdjük a krémet készíteni: összekeverjük a porcukrot, a fahéjas cukrot (ehhez kristálycukrot keverünk össze fahéjjal) és a keményítőt.
  7. Egy másik tálban felverjük a tojásokat a tejszínnel. Végül elvegyítjük a száraz és a nedves hozzávalókat.
  8. A tésztát 30-40 perc pihentetés után kivesszük a hűtőből, és belenyomkodjuk egy kerek tortaformába (25 cm), hogy kb. 2 centis pereme legyen. A hűtés ellenére a tészta elég puha marad, a nyomkodás nagy részét a fólián keresztül végezhetjük, az apró simításokat már nélküle.
  9. Beleszórjuk a formába a gyümölcsöket, és meghintjük őket egy púpos evőkanál darált mandulával, hogy kicsit felszívja a gyümölcslevet.
  10. Ráöntjük a krémes masszát, s előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük 1 órán keresztül. Ha az alja nagyon pirulna, tegyünk alá alufóliát, de mindenképp addig süssük, amíg a krém legalább kicsit megszilárdul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 60 perc

Nagyon finom lett az őszi rebarbarapite, de belátom, annak nem igazán most van a szezonja. Abból a receptből indult ki ez a mostani, de teljesen ősziesre vettem a figurát, meglehetős sikerrel. Rengeteg variáció lehetséges (ld. ajánlat).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Bodzabogyós pite

A kerek, rácsos amerikai jellegű piték tulajdonképpen bármilyen gyümölcsöt kaphatnak töltelékükként. Ha egy igazán különleges süteményt szeretnénk sütni, ráadásul olyan ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!