Őszi gyümölcspite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Durcsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
13g finomliszt46 kcal
-
6g mandula37 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
A gyümölcstöltelékhez
-
63g alma29 kcal
-
1g margarin4 kcal
-
2g méz5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
13g vörösbor11 kcal
-
3g mandula15 kcal
A krémes töltelékhez
-
10g porcukor39 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
10 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
399
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
A gyümölcstöltelékhez
-
500g alma234 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
13g méz38 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
20g mandula118 kcal
A krémes töltelékhez
-
80g porcukor310 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
76 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
3173
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
3.5g mandula21 kcal
-
7.1g margarin51 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
A gyümölcstöltelékhez
-
35.3g alma17 kcal
-
0.4g margarin3 kcal
-
0.9g méz3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
7.1g vörösbor6 kcal
-
1.4g mandula8 kcal
A krémes töltelékhez
-
5.6g porcukor22 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
1.4g étkezési keményítő5 kcal
-
11.6g tojás15 kcal
-
14.1g habtejszín41 kcal
Összesen
226
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 97.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
399
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.5 g
Zsír
-
Összesen 203.5 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 942 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2270.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 467 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 1031 mg
-
Nátrium 372 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 280.7 g
-
Cukor 158 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 782.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1741 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 114 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 684 mg
-
Retinol - A vitamin: 1664 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 886 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1129 micro
Összesen
3173
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg margarin
-
1 db tojás
-
1 csipet só
A gyümölcstöltelékhez
A krémes töltelékhez
-
8 dkg porcukor
-
3 db tojás
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet és a darált mandulát összekeverjük, majd elmorzsoljuk őket a margarinnal.
- Kézzel hozzákeverjük a tojást ésa sót, majd az egész tésztát fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
- Az almát és a körtét meghámozzuk, a szilvákkal együtt kimagozzuk és közepes kockákra vágjuk őket. A szőlőszemeket megfelezzük, ha van magjuk, azt eltávolítjuk.
- A fél-fél kanál margarint és mézet egy serpenyőben összeolvasztjuk, rádobjuk a körtét és az almát, s pár percig pároljuk őket.
- Ekkor hozzáadjuk a szilvát és a szőlőt, megszórjuk az egészet fahéjjal, és ráöntjük a bort. Addig pároljuk őket, időnként megkeverve, míg alé nagy része el nem fő (kb. 5 perc).
- Közben elkezdjük a krémet készíteni: összekeverjük a porcukrot, a fahéjas cukrot (ehhez kristálycukrot keverünk össze fahéjjal) és a keményítőt.
- Egy másik tálban felverjük a tojásokat a tejszínnel. Végül elvegyítjük a száraz és a nedves hozzávalókat.
- A tésztát 30-40 perc pihentetés után kivesszük a hűtőből, és belenyomkodjuk egy kerek tortaformába (25 cm), hogy kb. 2 centis pereme legyen. A hűtés ellenére a tészta elég puha marad, a nyomkodás nagy részét a fólián keresztül végezhetjük, az apró simításokat már nélküle.
- Beleszórjuk a formába a gyümölcsöket, és meghintjük őket egy púpos evőkanál darált mandulával, hogy kicsit felszívja a gyümölcslevet.
- Ráöntjük a krémes masszát, s előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük 1 órán keresztül. Ha az alja nagyon pirulna, tegyünk alá alufóliát, de mindenképp addig süssük, amíg a krém legalább kicsit megszilárdul.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 158
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 23879
- Feltöltés dátuma: 2009. november 10.
Ajánló
A hozzávalókat ízlés szerint variálhatjuk: a darált mandulát dióra vagy mogyoróra cserélhetjük, s a belevaló gyümölcsök is változhatnak. Én a tejszínnel is csaltam, az nem volt itthon, zsírosabb fajta joghurtot használtam. Feltételezem, hogy vörösbor helyett nem túl száraz fehérbor is tökéletesen funkcionál. Aki tovább szeretné fokozni az élvezetet, 10 perccel a sütési idő vége előtt szórjon mandulaforgácsot a pite tetejére, illetve tálalja vaníliaöntettel!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Durcsó
160 recept
Nagyon finom lett az őszi rebarbarapite, de belátom, annak nem igazán most van a szezonja. Abból a receptből indult ki ez a mostani, de teljesen ősziesre vettem a figurát, meglehetős sikerrel. Rengeteg variáció lehetséges (ld. ajánlat).