Őszi gyümölcsleves Évi nénitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
75g szilva32 kcal
-
625g nektarin250 kcal
-
25g áfonya14 kcal
-
25g narancslé12 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
95 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
125g víz0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
29 kcal
Összesen
578
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
300g szilva130 kcal
-
2500g nektarin1001 kcal
-
100g áfonya57 kcal
-
100g narancslé47 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
-
380 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
500g víz0 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
114 kcal
Összesen
2315
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
7.8g szilva3 kcal
-
65.2g nektarin26 kcal
-
2.6g áfonya1 kcal
-
2.6g narancslé1 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
10 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
13g víz0 kcal
-
5.2g habtejszín15 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
Összesen
59
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.4 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 760.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1032 micro
-
β-crypt 619 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 840 micro
Összesen
578
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 32.1 g
Zsír
-
Összesen 70.4 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1618.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 409 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 270 mg
-
Foszfor 796 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 429.6 g
-
Cukor 329 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 3042.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1005 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 193 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 4129 micro
-
β-crypt 2476 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3358 micro
Összesen
2315
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 42.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
59
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg szilva
-
20 db nektarin
-
10 dkg áfonya
-
1 dl narancslé
-
0.3 narancsból nyert narancshéj
-
10 dkg finomítatlan nádcukor
-
1 db vanília
-
1 teáskanál fahéj
-
1 csipet szegfűszeg
-
5 dl víz
-
2 dl habtejszín
-
2 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
- A gyümölcsöket megmossuk, a szilvát és a nektarint cikkekre vágjuk, magját eltávolítjuk.
- A narancs egy részéről zöldségpucolóval vékonyan levágjuk a héját, és julien-re vágjuk.
- A vízzel, a narancslével, a narancshéjjal, a cukorral és a fűszerekkel feltesszük a szilvát felforralni.
- Néhány perc után hozzáadjuk a nektarin cikkeket is.
- A tejszínben csomómentesre keverjük a keményítőt, és besűrítjük vele a levest.
- Végül az áfonyákat beledobáljuk, már nem forraljuk vele tovább.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4565
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Bárhogyan is nem szeretnénk, közeleg az ősz. Most már az ősszel érő gyümölcsöket használjuk. Nagyon megdobta a narancs a leves ízét.