r
Nosalty Logó

Ostoros kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Ostoros kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 6541 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.1 g

Zsír

  • Összesen
    297.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2910.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1181 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    869.5 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2553 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1852 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 6541 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral, majd összekeverjük a liszttel, a maradék tejjel, kristálycukorral, a 3 tojás fehérjével, étolajjal és olvasztott margarinnal. Robotgép segítségével lágy kelt tésztává dagasztjuk. Melegebb helyre félretesszük kelni.
  2. Amikor a tészta szépen feljött, 6 cipóra osztjuk, és ruhával letakarva még ½ órát pihentetjük.

A kakaós töltelékhez

  1. Közben elkészítjük a kakaós krémet: a margarint kikeverjük a vaníliás cukorral, porcukorral és kakaóval.
  2. A cipókat 3 mm vastagságú téglalapokra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel, felsodorjuk, és hármat-hármat összefonunk.

A tepsi előkészítéséhez

  1. Kivajazott tepsibe tesszük, tojássárgájával a tetejét megkenjük. Előmelegített sütőben (190 ºC, alul-felül állás) kb. 20 perc alatt elkészül.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 774
  • Tegnapi nézettség: 103
  • 7 napos nézettség: 1010
  • Össznézettség: 339785
  • Feltöltés dátuma: 2007. november 26.

Ajánló

Reggeli tejeskávéhoz, teához.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sosem késő. Ez életem első kalácsa, 58 évesen. Ajánlom ezt a receptet mindazoknak, akik hozzám hasonlóan félnek/ ódzkodnak a kelt tészta készítésétől. Ez a kalács biztos sikerélményt hoz, mind az elkészítés, mind pedig az ízek tekintetében.

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...