r
Nosalty Logó

Osso bucco 3. - citrusos ízekkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
z1
Osso bucco 3. - citrusos ízekkel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

335
Kalória
22.2g
Fehérje
36.9g
Szénhidrátok
8.7g
Zsír
388.3g
Víz
66.6g
Koleszterin
9g
Rost
14.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    388.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    579 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1556 micro
  • β-karotin
    5820 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    5998 micro
  • Lut-zea
    2181 micro
Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4497.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    2181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1553.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2207 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    431 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2315 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6225 micro
  • β-karotin
    23279 micro
  • β-crypt
    238 micro
  • Likopin
    23991 micro
  • Lut-zea
    8725 micro
Összesen 1348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    280 micro
  • β-karotin
    1048 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1080 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 60 kcal

Elkészítés

  1. A szeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd mindkét oldalán egy kevés olajon kérgesre elősütjük.
  2. A citromot és a narancsot lereszeljük.
  3. A zöldségeket daraboljuk, előpirítjuk 2 gerezd fokhagymával.
  4. Amikor majdnem kész, hozzátesszük a pürét, és azt is lepirítjuk.
  5. Rárakjuk a zöldségekre a húst, mellérakjuk a rozmaringot, a kakukkfüvet, 2 gerezd fokhagymát, és felöntjük a hámozott paradicsommal, a citrom és a narancs kifacsart levével, egy kevés fehérborral, kockából készült alaplével.
  6. Plusz hozzáadjuk a sót, borsot, fahéjat.
  7. Sütőbe tesszük és fedő alatt készre pároljuk, a végén fedő nélkül pirítjuk.
  8. A narancs és citromhéjból, valamint a maradék fokhagymából és a petrezselyemből gremoládot készítünk.
  9. A legegyszerűbb olasz rizottót körítjük hozzá. Hagymával, fehérborral, alaplével, vajjal, parmezánnal.
  10. A felhasznált zöldfűszrek félrerakott darabjaival díszítjük, és megszórjuk a gremoláddal.
  11. Jó volt! ...de tényleg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Főzés ideje: 180 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Na! Ez volt az az étel, amit magam felé talán egy kicsit túlmisztifikáltam. Semmi extra. Olvastam valahol így egy receptet (talán itt?) ,hogy az "én osso buccom". Na mondom , micsoda nagyképűség! Persze nem ezekkel a szavakkal fogalmaztam meg magamban... Aztán utána olvasgatva rájöttem, hogy ez tényleg az az étel, amit mindenki másképp készít,és talán nincs két egyforma belőle. Ergo igaza volt. (mea culpa) Az enyém alapja Kornélé volt. A többi meg másé. Nem volt nehéz. Jó volt. "Másodszorra még jobb lesz." És amikor másnap már azt hittem, hogy micsoda überkirály lettem ebben is, akkor egy kissé dehonesztálóan leszólt az egyik szakácsom, hogy Ő ilyet, meg olyat, meg már amolyat is csinált, már vagy százszor, itt, meg ott. ( kvázi hülye vagyok ) ...és még tejszíneset is! :(((

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!