Osso bucco 3. - citrusos ízekkel
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
125g borjúlábszár100 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
50g fehérrépa32 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
2 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
10 kcal
-
14 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
65g narancs22 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
34g petrezselyem12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
35 kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g borjúlábszár401 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
200g fehérrépa128 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
10 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
41 kcal
-
350g konzerv paradicsom56 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
21g fokhagyma28 kcal
-
135g petrezselyem49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
22.5g borjúlábszár18 kcal
-
9g sárgarépa3 kcal
-
9g fehérrépa6 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3.6g halványító zeller0 kcal
-
9g fehérbor7 kcal
-
2.3g sűrített paradicsom2 kcal
-
15.8g konzerv paradicsom3 kcal
-
7.7g citrom1 kcal
-
11.7g narancs4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
6.1g petrezselyem2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1124.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 545 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 388.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 552 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 108 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 579 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1556 micro
-
β-karotin 5820 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 5998 micro
-
Lut-zea 2181 micro
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 88.7 g
Zsír
-
Összesen 34.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4497.9 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 695 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 334 mg
-
Foszfor 1196 mg
-
Nátrium 2181 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.5 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1553.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2207 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 431 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2315 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 543 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6225 micro
-
β-karotin 23279 micro
-
β-crypt 238 micro
-
Likopin 23991 micro
-
Lut-zea 8725 micro
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 280 micro
-
β-karotin 1048 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1080 micro
-
Lut-zea 393 micro
Hozzávalók
-
0.5 kg borjúlábszár
-
20 dkg sárgarépa
-
20 dkg fehérrépa
-
rozmaring ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
2 közepes szár halványító zeller
-
2 dl fehérbor
-
50 g sűrített paradicsom
-
35 dkg konzerv paradicsom
-
1 kk fahéj
-
7 gerezd fokhagyma
-
3 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A szeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd mindkét oldalán egy kevés olajon kérgesre elősütjük.
- A citromot és a narancsot lereszeljük.
- A zöldségeket daraboljuk, előpirítjuk 2 gerezd fokhagymával.
- Amikor majdnem kész, hozzátesszük a pürét, és azt is lepirítjuk.
- Rárakjuk a zöldségekre a húst, mellérakjuk a rozmaringot, a kakukkfüvet, 2 gerezd fokhagymát, és felöntjük a hámozott paradicsommal, a citrom és a narancs kifacsart levével, egy kevés fehérborral, kockából készült alaplével.
- Plusz hozzáadjuk a sót, borsot, fahéjat.
- Sütőbe tesszük és fedő alatt készre pároljuk, a végén fedő nélkül pirítjuk.
- A narancs és citromhéjból, valamint a maradék fokhagymából és a petrezselyemből gremoládot készítünk.
- A legegyszerűbb olasz rizottót körítjük hozzá. Hagymával, fehérborral, alaplével, vajjal, parmezánnal.
- A felhasznált zöldfűszrek félrerakott darabjaival díszítjük, és megszórjuk a gremoláddal.
- Jó volt! ...de tényleg.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 12606
- Feltöltés dátuma: 2011. február 13.
Ajánló
A citrusossága miatt - bár "piros" - fehérbort mondanék.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Na! Ez volt az az étel, amit magam felé talán egy kicsit túlmisztifikáltam. Semmi extra. Olvastam valahol így egy receptet (talán itt?) ,hogy az "én osso buccom". Na mondom , micsoda nagyképűség! Persze nem ezekkel a szavakkal fogalmaztam meg magamban... Aztán utána olvasgatva rájöttem, hogy ez tényleg az az étel, amit mindenki másképp készít,és talán nincs két egyforma belőle. Ergo igaza volt. (mea culpa) Az enyém alapja Kornélé volt. A többi meg másé. Nem volt nehéz. Jó volt. "Másodszorra még jobb lesz." És amikor másnap már azt hittem, hogy micsoda überkirály lettem ebben is, akkor egy kissé dehonesztálóan leszólt az egyik szakácsom, hogy Ő ilyet, meg olyat, meg már amolyat is csinált, már vagy százszor, itt, meg ott. ( kvázi hülye vagyok ) ...és még tejszíneset is! :(((