Orosz krémtorta őszibarackkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
sylyx
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
46g tojás58 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
A krémhez
-
8g mazsola25 kcal
-
14 kcal
-
33g tej19 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
4g rum10 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
12 kcal
-
8g víz0 kcal
-
1g zselatin3 kcal
A díszítéshez
-
21g habtejszín61 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
Összesen
442
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
550g tojás692 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
A krémhez
-
100g mazsola299 kcal
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
50g rum116 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
200g őszibarack konzerv144 kcal
-
100g víz0 kcal
-
10g zselatin34 kcal
A díszítéshez
-
250g habtejszín730 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
5278
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
21.3g tojás27 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
A krémhez
-
3.9g mazsola12 kcal
-
1.7g vaníliás pudingpor7 kcal
-
15.5g tej9 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
1.9g rum4 kcal
-
19.4g habtejszín57 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
7.8g őszibarack konzerv6 kcal
-
3.9g víz0 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
A díszítéshez
-
9.7g habtejszín28 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
Összesen
205
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 98 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
442
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.3 g
Zsír
-
Összesen 288 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 2633 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4667 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 1341 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 1708 mg
-
Nátrium 1194 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 535.8 g
-
Cukor 354 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1176.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2929 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 569 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 319 micro
-
Kolin: 1582 mg
-
Retinol - A vitamin: 2829 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1116 micro
-
β-crypt 214 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2528 micro
Összesen
5278
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
A piskótához
A krémhez
-
10 dkg mazsola
-
4 dl tej
-
4 púpozott ek cukor
-
0.5 dl rum
-
5 dl habtejszín
-
20 dkg őszibarack konzerv
-
1 dl víz
A díszítéshez
-
2.5 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A piskótához
- A mazsolát a 0,5 dl rumba beáztatjuk a sütés előtt 2-3 órával.
- A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésik keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
- A kétféle tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként a lisztet is hozzáadjuk. Fakanállal dolgozzunk, nehogy összetörjön a hab. Sütőpapírral bélelt, kerek formába töltjük. Tűpróbáig sütjük.
- A pudingport a tejjel, meg a cukorral szorgalmasan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve, beleszórjuk a rumos mazsolát, és megvárjuk, amíg kihűl.
- A tejszínt felverjük, közben porcukorral ízesítjük, ki-ki szájíze szerint. Ezután a zselatint a vízben feloldjuk, de mielőtt megdermedne, a tejszínhabba forgatjuk.
- A tejszínhabba forgatjuk még az őszibarackot, illetve a mazsolás pudingot is.
- A piskótatortát lapjában három egyenlő részre vágjuk, és az alsót egy sütőpapírral kibélelt tortakarikába fektetjük. A krém felét a piskótára terítjük, majd a következő piskóta, a maradék krém, és piskótával zárjuk.
- 3 órán át a hűtőszekrényben dermesztjük.
- A tejszínt a porcukorral kissé felverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük.
- A tortát a hűtőből kivéve, a tejszínhabbal és gyümölccsel díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 155
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 39
- Össznézettség: 41167
- Feltöltés dátuma: 2011. október 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
sylyx
2 recept
Én, ha habtejszínt használok, mindig a saját szájízem szerint ízesítem. Ez a legjobban bevált!