r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta őszibarackkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
sylyx
Orosz krémtorta őszibarackkal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

442
Kalória
9.8g
Fehérje
44.6g
Szénhidrátok
24g
Zsír
98g
Víz
219.4g
Koleszterin
946.3mg
Rost
29.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    98 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.3 g

Zsír

  • Összesen
    288 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4667 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1341 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1708 mg
  • Nátrium
    1194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.8 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2929 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    569 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    1582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2829 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1116 micro
  • β-crypt
    214 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2528 micro
Összesen 5278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A mazsolát a 0,5 dl rumba beáztatjuk a sütés előtt 2-3 órával.
  2. A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésik keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  3. A kétféle tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként a lisztet is hozzáadjuk. Fakanállal dolgozzunk, nehogy összetörjön a hab. Sütőpapírral bélelt, kerek formába töltjük. Tűpróbáig sütjük.
  4. A pudingport a tejjel, meg a cukorral szorgalmasan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve, beleszórjuk a rumos mazsolát, és megvárjuk, amíg kihűl.
  5. A tejszínt felverjük, közben porcukorral ízesítjük, ki-ki szájíze szerint. Ezután a zselatint a vízben feloldjuk, de mielőtt megdermedne, a tejszínhabba forgatjuk.
  6. A tejszínhabba forgatjuk még az őszibarackot, illetve a mazsolás pudingot is.
  7. A piskótatortát lapjában három egyenlő részre vágjuk, és az alsót egy sütőpapírral kibélelt tortakarikába fektetjük. A krém felét a piskótára terítjük, majd a következő piskóta, a maradék krém, és piskótával zárjuk.
  8. 3 órán át a hűtőszekrényben dermesztjük.
  9. A tejszínt a porcukorral kissé felverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük.
  10. A tortát a hűtőből kivéve, a tejszínhabbal és gyümölccsel díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 6 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23

Én, ha habtejszínt használok, mindig a saját szájízem szerint ízesítem. Ez a legjobban bevált!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!