r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta őszibarackkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sylyx
Orosz krémtorta őszibarackkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    98 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.3 g

Zsír

  • Összesen
    288 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4667 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1341 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1708 mg
  • Nátrium
    1194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.8 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2929 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    569 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    1582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2829 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1116 micro
  • β-crypt
    214 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2528 micro
Összesen 5278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A mazsolát a 0,5 dl rumba beáztatjuk a sütés előtt 2-3 órával.
  2. A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésik keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  3. A kétféle tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként a lisztet is hozzáadjuk. Fakanállal dolgozzunk, nehogy összetörjön a hab. Sütőpapírral bélelt, kerek formába töltjük. Tűpróbáig sütjük.
  4. A pudingport a tejjel, meg a cukorral szorgalmasan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve, beleszórjuk a rumos mazsolát, és megvárjuk, amíg kihűl.
  5. A tejszínt felverjük, közben porcukorral ízesítjük, ki-ki szájíze szerint. Ezután a zselatint a vízben feloldjuk, de mielőtt megdermedne, a tejszínhabba forgatjuk.
  6. A tejszínhabba forgatjuk még az őszibarackot, illetve a mazsolás pudingot is.
  7. A piskótatortát lapjában három egyenlő részre vágjuk, és az alsót egy sütőpapírral kibélelt tortakarikába fektetjük. A krém felét a piskótára terítjük, majd a következő piskóta, a maradék krém, és piskótával zárjuk.
  8. 3 órán át a hűtőszekrényben dermesztjük.
  9. A tejszínt a porcukorral kissé felverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük.
  10. A tortát a hűtőből kivéve, a tejszínhabbal és gyümölccsel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 41167
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én, ha habtejszínt használok, mindig a saját szájízem szerint ízesítem. Ez a legjobban bevált!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...