r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta csokoládé macival Bettitől

NS
Orosz krémtorta csokoládé macival Bettitől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

473
Kalória
10.4g
Fehérje
49.6g
Szénhidrát
25.8g
Zsír
61.6g
Víz
200.3g
Koleszterin
608.5mg
Élelmi rost
40.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 473 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 473 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    309.3 g
  • Telített zsírsav
    251 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5460 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1483 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    1788 mg
  • Nátrium
    1881 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    594.9 g
  • Cukor
    487 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    739.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1031 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    500 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    1857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    910 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    1277 micro
  • β-crypt
    363 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2906 micro
Összesen 5678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük. A lisztet a sütőporral a sárga krémhez keverjük, és sütőpapírral bélelt tortaformába öntvetűpróbáig sütjük. Kihűtjük.
  2. A krémhez a tojássárgáját a cukorral és a tejjel, vanília rúddal felfőzzük. A tejszínt habosra verjük, és összekeverjük a kihűlt krémmel. 1,5 dl vizet elkeverjük a zselatinnalés felfőzzük, majd a krémhez adjuk.
  3. A piskótát három felévágjuk, meglocsoljuk az őszibarack levével.
  4. Leszeleteljük a gyümölcsöt.
  5. Fóliával kibéleljük a tortaformát, majd beleöntünk a krémből egy ujjnyit, rátesszük a piskóta tetejét, megszórjuk a szeletelt barackkal, majd ismét krém, piskóta,gyümölcs, amíg el nem fogy, az utolsó réteg a krém legyen.
  6. 1 napra hűtőbe tesszük, másnap kiborítjuk.
  7. A tejszínhabot felverjük, és bevonjuk vele a tortát, díszítjük.
  8. A csokoládéfogáccsal díszítjük, és rátesszük a plasztik csokiból készült macit.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x26

Nagyon könnyű és finom torta, gyorsan elfogy. A piskótalap helyett használhatunk babapiskótát is, így sütni sem kell.

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Métereskalács-torta

Az egyik legnagyobb közönségkedvenc édesség fogta magát és karácsony alkalmából tortaformába vágta magát! Semmivel sem több a macera, cserében nagyon szemrevaló, és még annál is ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...