Orosz krémtorta csokoládé macival Bettitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
1g víz0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
10g tojássárgája32 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
167 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
13g víz0 kcal
-
21 kcal
A díszítéshez
-
42 kcal
-
10 kcal
Összesen
473
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
16g víz0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
120g tojássárgája386 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
600g tej336 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
800g növényi habtejszín2008 kcal
-
15g zselatin50 kcal
-
150g víz0 kcal
-
350g őszibarack konzerv252 kcal
A díszítéshez
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
21g csokoládéforgács115 kcal
Összesen
5678
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
10.9g tojás14 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0.5g víz0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
4g tojássárgája13 kcal
-
9.9g cukor38 kcal
-
19.8g tej11 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
26.4g növényi habtejszín66 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
5g víz0 kcal
-
11.6g őszibarack konzerv8 kcal
A díszítéshez
-
6.6g növényi habtejszín17 kcal
-
0.7g csokoládéforgács4 kcal
Összesen
188
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 455 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.6 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 242 micro
Összesen
473
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125 g
Zsír
-
Összesen 309.3 g
-
Telített zsírsav 251 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 2404 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5460 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 1483 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 1788 mg
-
Nátrium 1881 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 594.9 g
-
Cukor 487 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 739.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1031 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 500 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 359 micro
-
Kolin: 1857 mg
-
Retinol - A vitamin: 910 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 1277 micro
-
β-crypt 363 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2906 micro
Összesen
5678
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 csapott ek finomliszt
-
2 evőkanál víz
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
6 db tojássárgája
-
30 dkg cukor
-
6 dl tej
-
1 db vanília
-
8 dl növényi habtejszín
-
3 ek zselatin
-
1.5 dl víz
-
350 g őszibarack konzerv
A díszítéshez
-
2 dl növényi habtejszín
-
3 ek csokoládéforgács
Elkészítés
A piskótához
- Piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük. A lisztet a sütőporral a sárga krémhez keverjük, és sütőpapírral bélelt tortaformába öntvetűpróbáig sütjük. Kihűtjük.
- A krémhez a tojássárgáját a cukorral és a tejjel, vanília rúddal felfőzzük. A tejszínt habosra verjük, és összekeverjük a kihűlt krémmel. 1,5 dl vizet elkeverjük a zselatinnalés felfőzzük, majd a krémhez adjuk.
- A piskótát három felévágjuk, meglocsoljuk az őszibarack levével.
- Leszeleteljük a gyümölcsöt.
- Fóliával kibéleljük a tortaformát, majd beleöntünk a krémből egy ujjnyit, rátesszük a piskóta tetejét, megszórjuk a szeletelt barackkal, majd ismét krém, piskóta,gyümölcs, amíg el nem fogy, az utolsó réteg a krém legyen.
- 1 napra hűtőbe tesszük, másnap kiborítjuk.
- A tejszínhabot felverjük, és bevonjuk vele a tortát, díszítjük.
- A csokoládéfogáccsal díszítjük, és rátesszük a plasztik csokiból készült macit.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26x26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5046
- Feltöltés dátuma: 2013. november 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagyon könnyű és finom torta, gyorsan elfogy. A piskótalap helyett használhatunk babapiskótát is, így sütni sem kell.