r
Nosalty Logó

Orosz csirkepástétom tésztában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Biri36
Orosz csirkepástétom tésztában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 628 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5018 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 181 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 628 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.5 g

Zsír

  • Összesen
    302.4 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7694.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    2267 mg
  • Nátrium
    4252 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1583.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2394 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    328 micro
  • K vitamin:
    764 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    847 micro
  • Kolin:
    1200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2170 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2683 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3406 micro
Összesen 5018 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a sót elkeverjük, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a vizet, és egy jól nyújtható tésztát készítünk. (Amennyiben úgy érezzük, hogy kíván még némi vizet a tészta, picit adhatunk hozzá.)
  2. Hosszúkás hengerformára alakítjuk, fóliába csomagoljuk, és a többi hozzávaló elkészítéséig a hűtőben pihentetjük.

A töltelékhez

  1. A pástétomhoz FŐTT csirkehúsra van szükségünk bőr nélkül. Ez bármilyen része lehet a csirkének, szerintem, ha vegyesen van, akkor a legfinomabb az étel.
  2. Tehát a főtt csirkehúst kis kockákra vágjuk.
  3. A vaj felét felmelegítjük, és a megmosott rizst folytonos keverés közben üvegesre pirítjuk rajta, majd másfélszer annyi vizet öntünk rá, mint amennyi a rizs mennyisége volt. Megsózzuk, megkeverjük, és gyenge tűzön, fedő alatt 20 percig pároljuk.
  4. A hagymákat megpucoljuk, apró kockára vágjuk. A megmaradt vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, a hagymát üvegesre pároljuk, majd a gombát vékony szeletekre vágva hozzáadjuk. Fedő nélkül, gyenge tűzön addig pároljuk, amíg a saját levét el nem fövi. Közben sóval, borssal fűszerezzük.
  5. A megtisztított főtt tojásokat kis kockára vágjuk.
  6. A megduzzadt rizst egy edényben összekeverjük a főtt csirkehússal, a párolt gombával, a tojáskockákkal, majd a tejszínnel. A petrezselymet felaprítva a töltelékhez adjuk. Ha szükséges, sóval, borssal utánaízesítünk.
  7. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A 30 cm-es nyitható oldalú, kerek tortaformát kikenünk egy kis vajjal.
  8. A tésztát három felé vesszük. Egy kicsi darabot a pástétom szegélyének, két nagyobbat az aljának és a tetejének. Gyengén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. A nagyobbik lapot belefektetjük a formába úgy, hogy magas pereme is legyen. Villával több helyen is megszurkáljuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta, lesimítjuk.

A tetejére

  1. A másik lapot a töltelékre fektetjük, a szélén kicsit rányomkodjuk. Megszurkáljuk, majd körben a szélére a csíkra sodort és összetekert tésztát ráhelyezzük, rányomkodjuk finoman.
  2. A tojássárgáját elkeverjük egy evőkanál tejszínnel, és bekenjük vele a tészta tetejét.
  3. A sütő középső részén kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
  4. Tetszés szerint hidegen és melegen is tálalható.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1982
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A majdani férjemmel való összeköltözésünkkor, az első vendéglátás alkalmából nagyon ki akartam rukkolni leendő anyósom felé valami különlegessel. Akkor kaptam egy régi kolléganőmtől ezt a receptet. Akkor is és mind a mai napig sikert aratok vele, bár időigényes étel, de szerintem megéri a fáradságot. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...