Orosz csirkepástétom tésztában
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Biri36
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
31g finomliszt114 kcal
-
3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g vaj108 kcal
A töltelékhez
-
100g csirke146 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
25g rizs90 kcal
-
38g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
63g vargánya gomba13 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
23g főtt tojás35 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
A tetejére
-
3g tojássárgája8 kcal
-
6g habtejszín18 kcal
Összesen
628
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
24g víz0 kcal
-
3g só0 kcal
-
120g vaj860 kcal
A töltelékhez
-
800g csirke1170 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
300g víz0 kcal
-
6g só0 kcal
-
500g vargánya gomba107 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
180g főtt tojás279 kcal
-
120g habtejszín350 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
A tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
5018
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
9g finomliszt33 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
A töltelékhez
-
28.9g csirke42 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
7.2g rizs26 kcal
-
10.9g víz0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
18.1g vargánya gomba4 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6.5g főtt tojás10 kcal
-
4.3g habtejszín13 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
A tetejére
-
0.7g tojássárgája2 kcal
-
1.8g habtejszín5 kcal
Összesen
181
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 961.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 283 mg
-
Nátrium 531 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 197.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 271 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 426 micro
Összesen
628
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 188.5 g
Zsír
-
Összesen 302.4 g
-
Telített zsírsav 151 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 1851 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7694.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 309 mg
-
Kálcium 494 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 2267 mg
-
Nátrium 4252 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 385 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1583.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2394 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 328 micro
-
K vitamin: 764 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 847 micro
-
Kolin: 1200 mg
-
Retinol - A vitamin: 2170 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 2683 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3406 micro
Összesen
5018
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
3 ek víz
-
0.5 teáskanál só
-
12 dkg vaj
A töltelékhez
-
80 dkg csirke
-
5 dkg vaj
-
20 dkg rizs
-
3 dl víz
-
1 teáskanál só
-
50 dkg vargánya gomba
-
1 késhegynyi fekete bors
-
3 db főtt tojás
-
1.2 dl habtejszín
-
1 csokor petrezselyem
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
A tetejére
-
1 db tojássárgája
-
0.5 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet és a sót elkeverjük, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a vizet, és egy jól nyújtható tésztát készítünk. (Amennyiben úgy érezzük, hogy kíván még némi vizet a tészta, picit adhatunk hozzá.)
- Hosszúkás hengerformára alakítjuk, fóliába csomagoljuk, és a többi hozzávaló elkészítéséig a hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez
- A pástétomhoz FŐTT csirkehúsra van szükségünk bőr nélkül. Ez bármilyen része lehet a csirkének, szerintem, ha vegyesen van, akkor a legfinomabb az étel.
- Tehát a főtt csirkehúst kis kockákra vágjuk.
- A vaj felét felmelegítjük, és a megmosott rizst folytonos keverés közben üvegesre pirítjuk rajta, majd másfélszer annyi vizet öntünk rá, mint amennyi a rizs mennyisége volt. Megsózzuk, megkeverjük, és gyenge tűzön, fedő alatt 20 percig pároljuk.
- A hagymákat megpucoljuk, apró kockára vágjuk. A megmaradt vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, a hagymát üvegesre pároljuk, majd a gombát vékony szeletekre vágva hozzáadjuk. Fedő nélkül, gyenge tűzön addig pároljuk, amíg a saját levét el nem fövi. Közben sóval, borssal fűszerezzük.
- A megtisztított főtt tojásokat kis kockára vágjuk.
- A megduzzadt rizst egy edényben összekeverjük a főtt csirkehússal, a párolt gombával, a tojáskockákkal, majd a tejszínnel. A petrezselymet felaprítva a töltelékhez adjuk. Ha szükséges, sóval, borssal utánaízesítünk.
- A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A 30 cm-es nyitható oldalú, kerek tortaformát kikenünk egy kis vajjal.
- A tésztát három felé vesszük. Egy kicsi darabot a pástétom szegélyének, két nagyobbat az aljának és a tetejének. Gyengén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. A nagyobbik lapot belefektetjük a formába úgy, hogy magas pereme is legyen. Villával több helyen is megszurkáljuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta, lesimítjuk.
A tetejére
- A másik lapot a töltelékre fektetjük, a szélén kicsit rányomkodjuk. Megszurkáljuk, majd körben a szélére a csíkra sodort és összetekert tésztát ráhelyezzük, rányomkodjuk finoman.
- A tojássárgáját elkeverjük egy evőkanál tejszínnel, és bekenjük vele a tészta tetejét.
- A sütő középső részén kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
- Tetszés szerint hidegen és melegen is tálalható.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1998
- Feltöltés dátuma: 2016. február 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Biri36
10 recept
A majdani férjemmel való összeköltözésünkkor, az első vendéglátás alkalmából nagyon ki akartam rukkolni leendő anyósom felé valami különlegessel. Akkor kaptam egy régi kolléganőmtől ezt a receptet. Akkor is és mind a mai napig sikert aratok vele, bár időigényes étel, de szerintem megéri a fáradságot.