r
Nosalty Logó

Orosz almás kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
herta
Orosz almás kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 830 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4981 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    104 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 830 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    304.9 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4068.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    843 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1869 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.2 g
  • Cukor
    318 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2035 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1165 micro
Összesen 4981 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót gorombára vágjuk, és egy evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.
  2. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk, és meglocsoljuk a rummal.
  3. A vajat - robotgéppel - habosra keverjük a kristály- és vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  4. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és fakanállal a vajkrémbe forgatjuk. Belevegyítjük a diót a kakaóval meg a fahéjjal, és végül jöhet az alma is.
  5. Egy kivajazott, liszttel hintett, 2,5 dl-es kuglófformába öntjük a masszát, és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 90 percig sütjük.
  6. Pár perc pihentetés után rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Porcukorral és vágott dióval díszítjük, lekvárral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3686
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 01.

Ajánló

Nekem házi sárgabaracklekvárral esik a legjobban.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi női magazinból ollóztam, így még papíralapon őrzöm ezt a kedvenc kuglófreceptemet. Azelőtt rendszeresen készítettem karácsonykor, de mivel manapság inkább online kutakodom sütnivaló után, méltatlanul feledésbe merült ez a puha, szaftos, illatos ínyencség. Szerencsére a fűszeres sütemény receptpályázat eszembe juttatta. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...