r
Nosalty Logó

Oráta filé kapribogyós-tejszínes tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sajtospiritos
Oráta filé kapribogyós-tejszínes tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Mártás elkészítése

Tészta elkészítése

Hal sütése

Összesen 670 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Mártás elkészítése

Tészta elkészítése

Hal sütése

Összesen 2010 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Mártás elkészítése

Tészta elkészítése

Hal sütése

Összesen 166 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2292.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    1619 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 670 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6877.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    4857 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    554 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    302 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    687 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    593 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 2010 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Mártás elkészítése

Tészta elkészítése

Hal sütése

Elkészítés

Mártás elkészítése

  1. A hagymát felkockázzuk, és a vajon elkezdjük aranybarnára sütni alacsony hőfokon.
  2. Ezután mehet bele a kapribogyó. (Ebből a sószemekkel tartósítottat választottam, így külön már nem kell sózni, viszont a konzerves változat is jó, de akkor ügyelni kell a sózásra.)
  3. Alaposan összekeverjük, és felöntjük tejszínnel, pár percig forraljuk. Borssal ízesítjük, és a végén hozzáadjuk a marsalát vagy más édesebb desszertbort. Ha elkészült, félretesszük.

Tészta elkészítése

  1. A vizet a mártással egy időben tegyük fel forralni. Majd mehet bele a só és az olaj. A tésztát a csomagoláson megadott ideig főzzük. (Én durumlisztből készített tésztát szoktam használni, mivel a sóval főzés során lesz rugalmas a tészta.)

Hal sütése

  1. A vajat beletesszük egy serpenyőbe, és közepes lángon megolvasztjuk, majd amikor elkezd sisteregni, beletesszük a sóval, borssal ízesített halakat. Óvatosan kell sütni, és mindkét oldalát csak pár percig. A vajnak nem szabad megégnie, de alacsony sem lehet a hőfok, ugyanis akkor szétesik a hal. Egy nagyobb lapáttal fordítsuk meg, hogy mindkét oldala megsüljön.
  2. A tésztát összekeverjük a mártással, és arra tálaljuk a halat.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 965
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 17.

Ajánló

Egy szelet bagettre kenhetünk pisztáciás pesztót, és koktélparadicsommal, citrommal tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Oráta filé kapribogyós-tejszínes tésztával
Sajtospiritos 57 recept

Alaposan bejártuk a halpiacokat Cataniában és Palermóban is. Mindenhol találkozni a tengeri halak, rákok, kagylók bőséges felhozatalával. Friss és olcsó kínálatukkal szinte szívfájdítóan hívogatnak, és minden egyes következő pultnál szerelmet érzek a főzés iránt. Hiába nőttem fel egy falun, ha ennyire vonz a tenger, legalább a konyhában evezzünk ki a nyílt vizekre.

Hozzávalók

Mártás elkészítése

Tészta elkészítése

Hal sütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...