Oráta filé kapribogyós-tejszínes tésztával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sajtospiritos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
Mártás elkészítése
-
30g fehér hagyma11 kcal
-
9g vaj67 kcal
-
4g kapribogyó1 kcal
-
67g főzőtejszín87 kcal
-
5g marsala17 kcal
-
0g bors1 kcal
Tészta elkészítése
Hal sütése
Összesen
670
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
Mártás elkészítése
-
90g fehér hagyma33 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
16g marsala52 kcal
-
1g bors3 kcal
Tészta elkészítése
Hal sütése
Összesen
2010
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
Mártás elkészítése
-
7.4g fehér hagyma3 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
-
1.1g kapribogyó0 kcal
-
16.5g főzőtejszín22 kcal
-
1.3g marsala4 kcal
-
0.1g bors0 kcal
Tészta elkészítése
Hal sütése
Összesen
166
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.1 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2292.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 378 mg
-
Nátrium 1619 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 184.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
670
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.3 g
Zsír
-
Összesen 87.3 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6877.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 266 mg
-
Kálcium 361 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 1133 mg
-
Nátrium 4857 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 554 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 607 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 302 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 687 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 593 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
2010
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 566 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 400 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
Mártás elkészítése
-
1 közepes db fehér hagyma
-
2 ek vaj
-
1 ek kapribogyó
-
200 ml főzőtejszín
-
2 ek marsala
-
1 kk bors
Tészta elkészítése
Hal sütése
Elkészítés
Mártás elkészítése
- A hagymát felkockázzuk, és a vajon elkezdjük aranybarnára sütni alacsony hőfokon.
- Ezután mehet bele a kapribogyó. (Ebből a sószemekkel tartósítottat választottam, így külön már nem kell sózni, viszont a konzerves változat is jó, de akkor ügyelni kell a sózásra.)
- Alaposan összekeverjük, és felöntjük tejszínnel, pár percig forraljuk. Borssal ízesítjük, és a végén hozzáadjuk a marsalát vagy más édesebb desszertbort. Ha elkészült, félretesszük.
Tészta elkészítése
- A vizet a mártással egy időben tegyük fel forralni. Majd mehet bele a só és az olaj. A tésztát a csomagoláson megadott ideig főzzük. (Én durumlisztből készített tésztát szoktam használni, mivel a sóval főzés során lesz rugalmas a tészta.)
Hal sütése
- A vajat beletesszük egy serpenyőbe, és közepes lángon megolvasztjuk, majd amikor elkezd sisteregni, beletesszük a sóval, borssal ízesített halakat. Óvatosan kell sütni, és mindkét oldalát csak pár percig. A vajnak nem szabad megégnie, de alacsony sem lehet a hőfok, ugyanis akkor szétesik a hal. Egy nagyobb lapáttal fordítsuk meg, hogy mindkét oldala megsüljön.
- A tésztát összekeverjük a mártással, és arra tálaljuk a halat.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 967
- Feltöltés dátuma: 2014. július 17.
Ajánló
Egy szelet bagettre kenhetünk pisztáciás pesztót, és koktélparadicsommal, citrommal tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sajtospiritos
57 recept
Alaposan bejártuk a halpiacokat Cataniában és Palermóban is. Mindenhol találkozni a tengeri halak, rákok, kagylók bőséges felhozatalával. Friss és olcsó kínálatukkal szinte szívfájdítóan hívogatnak, és minden egyes következő pultnál szerelmet érzek a főzés iránt. Hiába nőttem fel egy falun, ha ennyire vonz a tenger, legalább a konyhában evezzünk ki a nyílt vizekre.