r
Nosalty Logó

Ondráš szelet másképp

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Ondráš szelet másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A burgonyatésztához

A töltelékhez

Összesen 502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A burgonyatésztához

A töltelékhez

Összesen 2010 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A burgonyatésztához

A töltelékhez

Összesen 154 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4435.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    917 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    2400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1974 micro
Összesen 2010 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A burgonyatésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A burgonyatésztához

  1. A burgonyákat nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
  2. Keverjük össze a többi hozzávalóval (ugyanolyan, mint ha tócsnit készítenénk).
  3. Egy serpenyőben (palacsintasütőben) melegítsük fel a zsírt/olajat.
  4. A sütő egész nagyságára terítsünk ki egy vékony réteg burgonyatésztát, vegyük le alatta a lángot (hőt), és erre rakjunk: szalámi-hagyma/póré-sajt-petrezselyemzöld-zellerzöld.
  5. Ezt takarjuk le egy vékony réteg burgonyatésztával. Takarjuk le fedővel, és alacsony lángon süssük, amíg az alja át nem sül (kb. 5-8 perc).
  6. Egy lapos tányérra átcsúsztatjuk a tésztát, ráhelyezzük a sütőt, és belefordítjuk a tésztát. Megint letakarjuk, és ezt a másik felét is megsütjük (kb. 5-8 perc). Ebből az adagból 2 db 26 cm átmérőjű és 2-2,5 cm vastag tészta jön ki.
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14201
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet itt olvastam. Pénteki ebédnek készítettem el. Én szeretem a tócsnit, de az apósom nem nagyon szereti, ha lehet, akkor nem eszik belőle. Így elkészítve még ő is megette, és még ízlett is neki. Készítettem hozzá majonézes öntetet, ami mégjobban kihozta az ízét.

Hozzávalók

A burgonyatésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...