r
Nosalty Logó

Ondráš szelet másképp

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Maria.
Ondráš szelet másképp
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A burgonyatésztához

A töltelékhez

502
Kalória
19.5g
Fehérje
43.3g
Szénhidrátok
27.4g
Zsír
131.4g
Víz
82.9g
Koleszterin
3.4g
Rost
3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A burgonyatésztához

A töltelékhez

Összesen 502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A burgonyatésztához

A töltelékhez

Összesen 2010 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A burgonyatésztához

A töltelékhez

Összesen 154 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    131.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4435.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    917 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    2400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    525.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1974 micro
Összesen 2010 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

A burgonyatésztához

  1. A burgonyákat nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
  2. Keverjük össze a többi hozzávalóval (ugyanolyan, mint ha tócsnit készítenénk).
  3. Egy serpenyőben (palacsintasütőben) melegítsük fel a zsírt/olajat.
  4. A sütő egész nagyságára terítsünk ki egy vékony réteg burgonyatésztát, vegyük le alatta a lángot (hőt), és erre rakjunk: szalámi-hagyma/póré-sajt-petrezselyemzöld-zellerzöld.
  5. Ezt takarjuk le egy vékony réteg burgonyatésztával. Takarjuk le fedővel, és alacsony lángon süssük, amíg az alja át nem sül (kb. 5-8 perc).
  6. Egy lapos tányérra átcsúsztatjuk a tésztát, ráhelyezzük a sütőt, és belefordítjuk a tésztát. Megint letakarjuk, és ezt a másik felét is megsütjük (kb. 5-8 perc). Ebből az adagból 2 db 26 cm átmérőjű és 2-2,5 cm vastag tészta jön ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Tepsi mérete: 28

Ezt a receptet itt olvastam. Pénteki ebédnek készítettem el. Én szeretem a tócsnit, de az apósom nem nagyon szereti, ha lehet, akkor nem eszik belőle. Így elkészítve még ő is megette, és még ízlett is neki. Készítettem hozzá majonézes öntetet, ami mégjobban kihozta az ízét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ropogós tócsnigofri

A tócsnit több módszerrel is ropogósra süthetjük: serpenyőben, tepsiben, de akár gofrisütőben is készülhet. Így extrán roppanós lesz a külseje, plusz izgalmas formát is kap. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!