r
Nosalty Logó

Omlós túrós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Omlós túrós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 721 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 8641 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215.1 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 721 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250.3 g

Zsír

  • Összesen
    413.3 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14581.2 g
  • Cink
    2607 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    2093 mg
  • Vas
    2012 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    4288 mg
  • Nátrium
    2853 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    85 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    971.4 g
  • Cukor
    429 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1060.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1201 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3156 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2221 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    816 micro
Összesen 8641 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.9 g
  • Cink
    95 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    44 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet, a sütőport, 7 evőkanál cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot, a sót egy tálban elkeverjük.
  2. A margarint elmorzsázzuk a lisztben. Egy tojásfehérjét kemény habbá verünk, és egy tojássárgáját belekeverünk, ezt hozzáadjuk a lisztes keverékhez, valamint a tejfölt, és közepes keménységű tésztát gyúrunk.
  3. Lefedve pihentetjük kb fél órát.
  4. A Nádudvari túrót 10 ek cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, valamint a 2 tojássárgájával alaposan elkeverjük.
  5. A két részre osztott tésztát elnyújtjuk, és vajazott, lisztezett, nagy méretű tepsibe helyezzük. Ráhalmozzuk a túrót, egyenletesen elosztjuk, majd jöhet a másik rész tészta. A széleit lenyomogatjuk, és egy villával több helyen megszúrjuk.
  6. Kb. 170-180 C fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
  7. Még melegen megszórjuk porcukorral, és rombusz formára vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 42626
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukámtól tanultam, a család egyik kedvenc süteménye, és nem is túl bonyolult.

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...