r
Nosalty Logó

Omlós sült hús tejszínes burgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Omlós sült hús tejszínes burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1635 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2145.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    1010 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    442 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    2327 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1665 micro
Összesen 819 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    103.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4291.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    2020 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1033 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    885 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    4654 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3330 micro
Összesen 1635 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    173 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, majd kevés olívaolajon egy serpenyőben pár percig sütjük mind a 2 oldalát.
  2. Ezután tepsibe fektetjük a húsokat, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje őke,t és dobunk melléjük egy hús- vagy zöldségleveskockát. Elkezdjük sütni.
  3. A paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, a paprikát vékony, hosszú csíkokra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk. Fűszerezzük, majd abban a serpenyőben puhára pároljuk, amelyből a kivettük hús. Ha megpuhult, leöntjük a tejszín felével, és felfőzzük.
  4. Ha a hús félig megsült, akkor megfordítjuk, majd a zöldségek felét rálapátoljuk, és tovább sütjük.
  5. Később újra megfordítjuk a husikat, rápakoljuk a zöldségek másik felét is, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, hogy ki ne száradjanak, és készre sütjük.
  6. A burgonyát megpucoljuk, és 1 cm-es karikákra szeleteljük.
  7. Tepsibe halmozzuk, majd borsozzuk, és megszórjuk ételízesítővel. Leöntjük tejszínnel és egy kis vízzel is, hogy teljesen ellepje a szeleteket a folyadék.
  8. Időnként megforgatva sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7246
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 05.

Ajánló

A tarja helyettesíthető karajjal vagy lapockával is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a zöldséges-húsos ételeket. A zöldségek adottak voltak, mivel ezeket találtam a hűtőben. Nagyon szaftos és ízletes lett a végeredmény. :)  Bármilyen savanyúság tálalható hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...