r
Nosalty Logó

Omlós-foszlós fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Omlós-foszlós fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 494 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 2975 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 275 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 494 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    799 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2308.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1106 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.6 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    607 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 2975 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojásokat, tojásfehérjét és a langyos tejszínt egy tálba tesszük.
  2. A tejet egy pici cukorral meglangyosítjuk, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. Hozzáöntjük a liszthez, majd először kis fordulaton, majd kb. 5 percig a legmagasabb fordulaton robotgép dagasztókarjával dagasztjuk. Ha még ragad, egy kis lisztet teszünk hozzá (de ne túl sokat, mert a tésztának lágynak kell maradni).
  3. Egy meleg helyen kb kétszeresére kelesztjük.
  4. Gyúródeszkára borítjuk, és még egyszer jól átgyúrjuk. 3 egyenlő részre osztjuk, és kb. 40 cm-es hurkákra sodorjuk, majd összefonjuk.
  5. Sütöpapírral kibélelt tepsire helyezzük, majd a tejjel elkevert tojássárgával megkenjük a tetejét.
  6. Meleg helyen még egyszer kelesztjük addig, amíg láthatóan nagyobb lesz.
  7. Sütése: alsó-felső sütés esetén 170-200 fok (előmelegítve), vagy légkeveréses sütés esetén 150-170 fok (nem kell a sütöt elömelegíteni).
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 28367
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasárnap este jutott eszembe, hogy a kisfiamnak másnap az oviba nem tudok semmiféle pékárut csomagolni, mert semmi nincs itthon. Ezért sütöttem ezt a kalácsot, amit nagyon szeretnek a gyerkőcök, és másnap is ugyanolyan finom.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...