Omlós almás bukta Katicától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta
-
63g finomliszt228 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
38g tej21 kcal
-
3 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
9 kcal
-
6g margarin45 kcal
Töltelék
Összesen
427
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
300g tej168 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
71 kcal
-
50g margarin359 kcal
Töltelék
Összesen
3402
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta
-
24.7g finomliszt90 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
14.8g tej8 kcal
-
1.2g friss élesztő1 kcal
-
3.9g tojássárgája13 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
2.5g margarin18 kcal
Töltelék
Összesen
168
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 112.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
427
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.9 g
Zsír
-
Összesen 82.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 868 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2245.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 581 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 1038 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 585.6 g
-
Cukor 167 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 897 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 741 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 471 micro
-
Kolin: 753 mg
-
Retinol - A vitamin: 681 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 618 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1226 micro
Összesen
3402
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
50 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
2.5 dkg friss élesztő
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 ek napraforgó olaj
-
5 dkg margarin
Töltelék
Elkészítés
Tészta
- Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a maradék cukrot összekeverjük, majd a tojássárgákkal, a vanília aromával, a felfuttatott élesztővel és a maradék tejjel alaposan kidagasztjuk. Ha kész, hozzádolgozzuk az étolajat és az olvasztott margarint is. A dagasztótálban letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- Ha megkelt, a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen nyújtófával egy kb. 35×28 cm-es téglalappá nyújtjuk. 20 db 7×7 cm-es négyzetet vágunk ki belőle. Mindegyik négyzet alsó részére teszünk egy teáskanál almakrémet. Bejgliszerűen összetekerjük, majd sütőpapírral ellátott 30×40 cm-es tepsibe rakosgatjuk őket, egy pici közt hagyva közöttük, és 20 percet letakarva még kelesztjük.
- Ezután a tojássárgájával lekenjük a buktasereget, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Töltelék
- Az almákat pucolás után egy edénybe reszeljük, rászórjuk a cukrot és a fahéjat, majd lassú tűzön állandó keveréssel krémesre főzzük. Ha nagyon finom krémesre szeretnénk, le lehet turmixolni, de felesleges.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×40
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 13910
- Feltöltés dátuma: 2016. október 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Katica
169 recept
Egy igazán omlós tésztájú, ínycsiklandóan krémes, lágy töltelékű finomság.