Omlett Tomi9046 konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tojáshoz
-
110g tojás138 kcal
-
150g tej84 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
9g bacon33 kcal
-
15g sonka21 kcal
-
15g gomba3 kcal
-
10g kolbász45 kcal
A sütős fázishoz
-
15g edami sajt54 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
-
25g lilahagyma9 kcal
Összesen
396
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tojáshoz
-
220g tojás277 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
17g bacon67 kcal
-
30g sonka41 kcal
-
30g gomba6 kcal
-
20g kolbász90 kcal
A sütős fázishoz
-
30g edami sajt107 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
Összesen
792
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tojáshoz
-
28.2g tojás35 kcal
-
38.4g tej22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
2.2g bacon9 kcal
-
3.8g sonka5 kcal
-
3.8g gomba1 kcal
-
2.6g kolbász12 kcal
A sütős fázishoz
-
3.8g edami sajt14 kcal
-
10.2g paradicsom2 kcal
-
6.4g lilahagyma2 kcal
Összesen
103
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 379 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1492.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 348 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 317 mg
-
Nátrium 761 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 156.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 298 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 207 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1029 micro
-
Lut-zea 565 micro
Összesen
396
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 55.5 g
Zsír
-
Összesen 48.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 758 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2984.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 696 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 634 mg
-
Nátrium 1523 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 313.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 422 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 595 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 81 micro
-
β-karotin 414 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 1130 micro
Összesen
792
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 382.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 264 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
A tojáshoz
-
4 db tojás
-
1 csipet só
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cayenne paprika
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 szelet bacon
-
3 dkg sonka
-
3 dkg gomba
-
2 dkg kolbász
A sütős fázishoz
-
1 kis db paradicsom
-
1 kis db lilahagyma
Elkészítés
A tojáshoz
- Már a kezdő lépéseket sem szabad félvállról venni, tehát minden tojást jól mossunk le víz alatt, majd töröljük szárazra. Hiszen a tojáshéjról feltörésnél bizony különböző bacik kerülhetnek a tálkánkba. Plusz érdemes mindig egy külön tálba feltörni őket egyesével, mivel így nem lesz nagy gond, ha záptojással találkozunk.
- Közben a serpenyőnkbe már hevíthetünk egy kis olívaolajat, vagy kókuszolajat/kókuszzsírt. Ezeket a kókuszos dolgokat én ugyanúgy kezelem, mint az olajat. Ki, amit szeret: kockázott bacon, sonka, gomba, kolbász, dobjátok a tűzre és kicsit pirítsátok meg. A felvert tojásba én alapból teszek egy kis fokhagymát, hogy még ízletesebb legyen. Itt megjegyezném, a pirított fokhagyma gyorsan keserű lesz, ezért nem javaslom a pirítását. De a tojással elvegyítve teljesen frankó lesz. :)
- Mehet a tojás is a serpenyőbe. Közepes lángon süssük, nem szabad elkapkodni. Itt van az a pont, amikor jöhet egy kis só, bors, cayenne bors is hozzá. Kicsit pikáns lesz tőle, de nem szabad túlzásba esni a fűszerezéssel.
- A friss hozzávalók a legjobbak, de én ennél a pontnál megszoktam még szórni egy kis fagyasztott petrezselyemmel. A tojást úgy kevergessük a fakanállal, ahogy nekünk szimpatikus, lehet darabosra, vagy hagyhatjuk egyben is. Időközben akár félbe is hajthatjuk. Néha mozgassuk a serpenyőt az odaégés elkerülése végett.
- Elértünk egy fontos lépéshez: Az omlettet nem szabad készre készíteni, nagyjából 70%-os állapotban vegyük le a gázról. Tehát legyen lágy.
A sütős fázishoz
- A sütőt melegítsük elő 160-180 fokra. Egy kerámia szufléformát kenjünk ki kevés vajjal/kókuszolajjal. 2-3 percre dobjuk be a sütőbe őket, hogy kicsit ezeket is felmelegítsük. Majd szedjünk a tojásból. Annyit, hogy a tetejére még tudjunk tenni egy kis kockára vágott paradicsomot, vagy pár hagymakarikát. Az egészre pedig szórjunk reszelt sajtot. Mindenki ízlésének megfelelően válasszon sajtot, bár én a keményebbeket azért támogatom, mert az nem olvad annyira szét, mint mondjuk egy trappista. Ebben az esetben egy puhább, edamit használtam.
- A formákat légkeveréses üzemmódban, 4-6 percig süssük. A kivételnél csak óvatosan, mert forró lesz a kerámia. Ha van friss petrezselymünk, akkor azt nyugodtan szórjuk rá. Az egészséges táplálkozás mentén maradva, fogyasszatok hozzá teljes kiőrlésű pékárut. :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 675
- Feltöltés dátuma: 2015. január 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Valószínűleg sokan vagytok úgy hétvégente, vagy amikor épp több időtök van reggel, hogy jó lenne túlszárnyalni a már ismert szendvicsek gasztronómiai élményét. Ezért fogtam magam, és megnéztem miként lehetne finomítani a rántottámon.