r
Nosalty Logó

Omlett Tomi9046 konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Omlett Tomi9046 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tojáshoz

A sütős fázishoz

Összesen 396 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tojáshoz

A sütős fázishoz

Összesen 792 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tojáshoz

A sütős fázishoz

Összesen 103 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1492.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    565 micro
Összesen 396 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2984.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    1523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 792 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    264 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

A tojáshoz

A sütős fázishoz

Elkészítés

A tojáshoz

  1. Már a kezdő lépéseket sem szabad félvállról venni, tehát minden tojást jól mossunk le víz alatt, majd töröljük szárazra. Hiszen a tojáshéjról feltörésnél bizony különböző bacik kerülhetnek a tálkánkba. Plusz érdemes mindig egy külön tálba feltörni őket egyesével, mivel így nem lesz nagy gond, ha záptojással találkozunk.
  2. Közben a serpenyőnkbe már hevíthetünk egy kis olívaolajat, vagy kókuszolajat/kókuszzsírt. Ezeket a kókuszos dolgokat én ugyanúgy kezelem, mint az olajat. Ki, amit szeret: kockázott bacon, sonka, gomba, kolbász, dobjátok a tűzre és kicsit pirítsátok meg. A felvert tojásba én alapból teszek egy kis fokhagymát, hogy még ízletesebb legyen. Itt megjegyezném, a pirított fokhagyma gyorsan keserű lesz, ezért nem javaslom a pirítását. De a tojással elvegyítve teljesen frankó lesz. :)
  3. Mehet a tojás is a serpenyőbe. Közepes lángon süssük, nem szabad elkapkodni. Itt van az a pont, amikor jöhet egy kis só, bors, cayenne bors is hozzá. Kicsit pikáns lesz tőle, de nem szabad túlzásba esni a fűszerezéssel.
  4. A friss hozzávalók a legjobbak, de én ennél a pontnál megszoktam még szórni egy kis fagyasztott petrezselyemmel. A tojást úgy kevergessük a fakanállal, ahogy nekünk szimpatikus, lehet darabosra, vagy hagyhatjuk egyben is. Időközben akár félbe is hajthatjuk. Néha mozgassuk a serpenyőt az odaégés elkerülése végett.
  5. Elértünk egy fontos lépéshez: Az omlettet nem szabad készre készíteni, nagyjából 70%-os állapotban vegyük le a gázról. Tehát legyen lágy.

A sütős fázishoz

  1. A sütőt melegítsük elő 160-180 fokra. Egy kerámia szufléformát kenjünk ki kevés vajjal/kókuszolajjal. 2-3 percre dobjuk be a sütőbe őket, hogy kicsit ezeket is felmelegítsük. Majd szedjünk a tojásból. Annyit, hogy a tetejére még tudjunk tenni egy kis kockára vágott paradicsomot, vagy pár hagymakarikát. Az egészre pedig szórjunk reszelt sajtot. Mindenki ízlésének megfelelően válasszon sajtot, bár én a keményebbeket azért támogatom, mert az nem olvad annyira szét, mint mondjuk egy trappista. Ebben az esetben egy puhább, edamit használtam.
  2. A formákat légkeveréses üzemmódban, 4-6 percig süssük. A kivételnél csak óvatosan, mert forró lesz a kerámia. Ha van friss petrezselymünk, akkor azt nyugodtan szórjuk rá. Az egészséges táplálkozás mentén maradva, fogyasszatok hozzá teljes kiőrlésű pékárut. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 675
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valószínűleg sokan vagytok úgy hétvégente, vagy amikor épp több időtök van reggel, hogy jó lenne túlszárnyalni a már ismert szendvicsek gasztronómiai élményét.  Ezért fogtam magam, és megnéztem miként lehetne finomítani a rántottámon.

Hozzávalók

A tojáshoz

A sütős fázishoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...