Omlett 7. -sajtos-tejfölös
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
Az omletthez
-
110g tojás138 kcal
-
50 kcal
-
15g sovány tej7 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A sütéshez
-
4g olívaolaj35 kcal
A töltelékhez
-
50g trappista sajt176 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
11g majonéz59 kcal
-
5g mustár3 kcal
Összesen
508
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
Az omletthez
-
110g tojás138 kcal
-
50 kcal
-
15g sovány tej7 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A sütéshez
-
4g olívaolaj35 kcal
A töltelékhez
-
50g trappista sajt176 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
11g majonéz59 kcal
-
5g mustár3 kcal
Összesen
508
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
Az omletthez
-
47.8g tojás60 kcal
-
22 kcal
-
6.5g sovány tej3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A sütéshez
-
1.7g olívaolaj15 kcal
A töltelékhez
-
21.7g trappista sajt77 kcal
-
8.7g tejföl17 kcal
-
4.8g majonéz26 kcal
-
2.2g mustár1 kcal
Összesen
221
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.7 g
Zsír
-
Összesen 38.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 433 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1537.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 425 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 447 mg
-
Nátrium 540 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 117.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 337 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 302 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 526 micro
Összesen
508
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.7 g
Zsír
-
Összesen 38.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 433 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1537.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 425 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 447 mg
-
Nátrium 540 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 117.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 337 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 302 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 526 micro
Összesen
508
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 668.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 229 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
Az omletthez
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
A sütéshez
-
1 teáskanál olívaolaj
A töltelékhez
-
5 dkg trappista sajt
-
1 ek tejföl
-
1 ek majonéz
-
1 tk mustár
Elkészítés
Az omletthez
- A tojásokat feltörjük, és a sóval, borssal, paprikával felverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a hagymás kockát, és simára keverjük.
- Egy serpenyőt kikenünk vékonyan olívaolajjal. Ügyeljünk rá, hogy a szélét is kenjük ki, mert az omlett leragadhat!
- A serpenyőt felforrósítjuk, beleöntjük a keveréket, és eloszlatjuk.
- Addig sütjük fedő alatt, amíg a teteje szilárd nem lesz.
- Összekeverjük a töltelékhez valókat, a sajtot lereszeljük.
- Az omlettet egy tányérra csúsztatjuk, megtöltjük a tejfölös keverékkel és a sajttal, félbehajtjuk.
- A tetejét megszórhatjuk még reszelt sajttal.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 185
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 23268
- Feltöltés dátuma: 2010. március 09.
Ajánló
3 tojásnál többől ne készítsünk omlettet, mert nem fog megszilárdulni a teteje. Ha mégis megpróbáljuk, az utolsó 30 másodpercre fordítsuk meg az omlettet, és süssük át a másik oldalát is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Sok kísérletezés után sikerült megalkotni a tökéletes reggelit. Egészséges, laktató, gyors, egyszerű.