r
Nosalty Logó

Omlett 7. -sajtos-tejfölös

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Omlett 7. -sajtos-tejfölös
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az omletthez

A sütéshez

A töltelékhez

Összesen 508 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az omletthez

A sütéshez

A töltelékhez

Összesen 508 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az omletthez

A sütéshez

A töltelékhez

Összesen 221 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 508 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 508 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Az omletthez

A sütéshez

A töltelékhez

Elkészítés

Az omletthez

  1. A tojásokat feltörjük, és a sóval, borssal, paprikával felverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a hagymás kockát, és simára keverjük.
  3. Egy serpenyőt kikenünk vékonyan olívaolajjal. Ügyeljünk rá, hogy a szélét is kenjük ki, mert az omlett leragadhat!
  4. A serpenyőt felforrósítjuk, beleöntjük a keveréket, és eloszlatjuk.
  5. Addig sütjük fedő alatt, amíg a teteje szilárd nem lesz.
  6. Összekeverjük a töltelékhez valókat, a sajtot lereszeljük.
  7. Az omlettet egy tányérra csúsztatjuk, megtöltjük a tejfölös keverékkel és a sajttal, félbehajtjuk.
  8. A tetejét megszórhatjuk még reszelt sajttal.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 23268
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 09.

Ajánló

3 tojásnál többől ne készítsünk omlettet, mert nem fog megszilárdulni a teteje. Ha mégis megpróbáljuk, az utolsó 30 másodpercre fordítsuk meg az omlettet, és süssük át a másik oldalát is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok kísérletezés után sikerült megalkotni a tökéletes reggelit. Egészséges, laktató, gyors, egyszerű.

Hozzávalók

Az omletthez

A sütéshez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...