Olívás töltött articsóka
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
klaukara
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
689
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1377
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1342.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 452 mg
-
Nátrium 396 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 557.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 320 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 319 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1248 micro
-
β-karotin 3206 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3120 micro
Összesen
689
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 34.8 g
Zsír
-
Összesen 87.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2685.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 424 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 534 mg
-
Foszfor 905 mg
-
Nátrium 792 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 1114.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 640 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 170 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 201 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 638 micro
-
Kolin: 316 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2497 micro
-
β-karotin 6411 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 6241 micro
Összesen
1377
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 104.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 97 micro
-
β-karotin 249 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 242 micro
Összesen
52
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az articsókákat megtisztítjuk (a külső sötétzöld rétegeket egészen a világos részig lefejtjük, a szárát levágjuk, és a belső, szőrös részt kivágjuk). Ezután azonnal citromlével bekenjük, és citromleves, lisztes vízbe tesszük, mert nagyon gyorsan befeketedik.
- A burgonyát, sárgarépát apró kockákra vágjuk, és félpuhára főzzük. Ha a zöldborsó friss, azt is.
- A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a burgonyát, sárgarépát, zöldborsót, pár percig tovább pirítjuk.
- Az articsókákat egy széles lábos aljára tesszük, és megtöltjük őket a zöldségkeverékkel.
- Az olívaolajat, fél citrom levét, cukrot, sót összekeverjük, és mindegy egyes articsókára öntünk a keverékből. Ezután a lábost felöntjük egy pohár vízzel, és fél óra alatt (vagy ameddig az articsóka meg nem puhul) készre főzzük. Friss kaporral, langyosan tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 502
- Feltöltés dátuma: 2016. június 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
klaukara
27 recept
Friss, kora nyári előétel.