r
Nosalty Logó

Olaszos zöldséges tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
aantee
Olaszos zöldséges tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 597 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2994 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1225.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    1061 micro
  • β-karotin
    3106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 597 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6128.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    1657 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    2265 mg
  • Nátrium
    1316 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    901.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2140 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    967 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1551 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    5306 micro
  • β-karotin
    15529 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5549 micro
Összesen 2994 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    898 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük főni a sós vizet a tésztának. Amikor lobog, beletesszük a tésztát, és roppanósra főzzük.
  2. A megpucolt gombát konyhai aprítóval szinte masszává aprítjuk, majd kis olajon pirítani-párolni kezdjük, míg elfövi a levét. (Nagy lángon, csak annyi a cél, hogy az első lendületében kiadott vízmennyiséget elpároljuk nagyjából, nem kell kiszárítani a gombát!)
  3. A megtisztított répát és petrezselyemgyökeret szintén összeaprítjuk, hozzáadjuk a gombához, átforgatjuk párszor. Ha kell, pótoljuk az olajat, hogy ne égjen le. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Hozzáadjuk a fagyasztott brokkolit is (a friss brokkolit érdemes megpárolni előre egy kicsit), fedő alatt pároljuk, míg roppanósra puhul.
  5. Belezúzzuk a fokhagymát, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet is, ezekkel is sütjük-pároljuk még a zöldségeket pár percig, ne maradjon sok lé alatta. Ha jól csináltuk, az olaj összefogja az ízleteszöldségmasszát, ami szépen bevonja majd a tésztánkat.
  6. Beleforgatjuk a leszűrt tésztát. Tálaláskor ízlés szerint sajtot (trappista, eidami, stb.) reszelhetünk a tetejére.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 266
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 45542
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 20.

Ajánló

Kékfrankos rosét ittunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A munkahelyemen, a menzán szoktam hasonló ételt enni "olaszos tészta" néven. Mindig nagyon ízlik, úgyhogy megpróbáltam otthon előállítani, és eléggé sikerült is. Az összetevők aránya ízlés szerint változtatható, kevesebb gombával vagy akár zellerrel is el tudom képzelni. Ennek a verziónak a titka a gomba és a fokhagyma. Húsevőként is nagyon szívesen ettük vacsorára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...