Olaszos zöldséges tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
aantee
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
100g penne371 kcal
-
80g csiperkegomba17 kcal
-
34g sárgarépa12 kcal
-
18g fehérrépa11 kcal
-
60g brokkoli12 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28 kcal
-
40g sajt141 kcal
Összesen
597
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g penne1855 kcal
-
400g csiperkegomba85 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
300g brokkoli62 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
200g sajt704 kcal
Összesen
2994
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
28.9g penne107 kcal
-
23.1g csiperkegomba5 kcal
-
9.8g sárgarépa4 kcal
-
5.2g fehérrépa3 kcal
-
17.3g brokkoli4 kcal
-
2.6g petrezselyem1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
11.6g sajt41 kcal
Összesen
174
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.8 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1225.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 453 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 180.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 428 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 193 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 1061 micro
-
β-karotin 3106 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1110 micro
Összesen
597
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.1 g
Zsír
-
Összesen 82.9 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6128.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 388 mg
-
Kálcium 1657 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 451 mg
-
Foszfor 2265 mg
-
Nátrium 1316 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 433.1 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 901.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2140 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 256 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 967 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1551 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 626 micro
-
α-karotin 5306 micro
-
β-karotin 15529 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 5549 micro
Összesen
2994
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 307 micro
-
β-karotin 898 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 321 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg penne
-
40 dkg csiperkegomba
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Feltesszük főni a sós vizet a tésztának. Amikor lobog, beletesszük a tésztát, és roppanósra főzzük.
- A megpucolt gombát konyhai aprítóval szinte masszává aprítjuk, majd kis olajon pirítani-párolni kezdjük, míg elfövi a levét. (Nagy lángon, csak annyi a cél, hogy az első lendületében kiadott vízmennyiséget elpároljuk nagyjából, nem kell kiszárítani a gombát!)
- A megtisztított répát és petrezselyemgyökeret szintén összeaprítjuk, hozzáadjuk a gombához, átforgatjuk párszor. Ha kell, pótoljuk az olajat, hogy ne égjen le. Sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a fagyasztott brokkolit is (a friss brokkolit érdemes megpárolni előre egy kicsit), fedő alatt pároljuk, míg roppanósra puhul.
- Belezúzzuk a fokhagymát, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet is, ezekkel is sütjük-pároljuk még a zöldségeket pár percig, ne maradjon sok lé alatta. Ha jól csináltuk, az olaj összefogja az ízleteszöldségmasszát, ami szépen bevonja majd a tésztánkat.
- Beleforgatjuk a leszűrt tésztát. Tálaláskor ízlés szerint sajtot (trappista, eidami, stb.) reszelhetünk a tetejére.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 266
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 45519
- Feltöltés dátuma: 2012. május 20.
Ajánló
Kékfrankos rosét ittunk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
aantee
13 recept
A munkahelyemen, a menzán szoktam hasonló ételt enni "olaszos tészta" néven. Mindig nagyon ízlik, úgyhogy megpróbáltam otthon előállítani, és eléggé sikerült is. Az összetevők aránya ízlés szerint változtatható, kevesebb gombával vagy akár zellerrel is el tudom képzelni. Ennek a verziónak a titka a gomba és a fokhagyma. Húsevőként is nagyon szívesen ettük vacsorára.