r
Nosalty Logó

Olaszos töltött omlett (Omlett 4.)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dave
Olaszos töltött omlett (Omlett 4.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 692 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1385 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    822 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1917.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    276 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 692 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3834.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    892 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    1236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    552 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1085 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    345 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    1244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1061 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    1955 micro
Összesen 1385 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    678 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Töltelék készítése:
  2. A kockára vágott hagymát, fokhagymát az olajon megdinszteljük, majd kevés pirospaprikával elkeverjük.
  3. A darált húst hozzáadjuk, és jól összepirítjuk.
  4. Hozzátesszük az egy evőkanálnyi sűrített paradicsomot, majd fűszerezzük sóval, csilivel, oregánóval, rozmaringgal, kakukkfűvel ízlés szerint.
  5. Ha túl sűrű lett, akkor kevés vízzel higítjuk.
  6. Még 5 percig összemelegítjük, majd félretesszük.
  7. Omlett készítése:
  8. A (személyenként) 4 tojást felverjük, enyhén sózzuk, és megszórjuk petrezselyemmel, majd ismét elkeverjük.
  9. Közepes lángon felolvasztjuk a vaj felét egy (kb. 20cm átmérőjű) serpenyőben.
  10. Tegyük bele a tojást, majd óvatosan mozgassuk körbe a serpenyőt, hogy a tojás egyenletesen szétterüljön. Időnként rázogassuk meg a serpenyőt.
  11. Ha az omlett alja megszilárdult, de a teteje még egy kicsit lágy, akkor a töltelék felét halmozzuk hosszában a közepére.
  12. Hajtsuk az egyik felét az omlettnek, a másik felére, majd a másik felét vissza.
  13. A serpenyőből a tányérra borítjuk, a hajtogatott felével lefelé.
  14. Szórjuk meg, a reszelt parmezán felével.
  15. Ugyanígy járunk el a maradék tojással.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 271
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 47899
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 01.

Ajánló

Friss kenyérrel nagyszerű reggeli étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tojást tartom a legnagyszerűbb alapanyagnak, hisz felhasználahtósága szinte határtalan. Íme az egyik kedvencem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...