Olaszos rakott burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Maggi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
83g burgonya48 kcal
-
65g sonkahagyma24 kcal
-
50g koktélparadicsom9 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
33g sonka46 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0 kcal
Összesen
333
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
390g sonkahagyma142 kcal
-
300g koktélparadicsom54 kcal
-
150g mozzarella449 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
200g sonka276 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
0 kcal
Összesen
1995
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
25.6g burgonya15 kcal
-
20g sonkahagyma7 kcal
-
15.4g koktélparadicsom3 kcal
-
7.7g mozzarella23 kcal
-
5.1g parmezán sajt20 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
10.3g sonka14 kcal
-
15.4g főzőtejszín20 kcal
-
0.5g olasz fűszerkeverék0 kcal
Összesen
102
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1499.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 403 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 723 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 207.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
333
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.6 g
Zsír
-
Összesen 102 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 292 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8995.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 2419 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 1899 mg
-
Nátrium 4339 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1243.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 893 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 747 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 1572 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 417 micro
Összesen
1995
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 461.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 396 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
102
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
50 dkg burgonya
-
5 db sonkahagyma
-
30 dkg koktélparadicsom
-
150 g mozzarella
-
100 g parmezán sajt
-
1 teáskanál oregánó
-
1 teáskanál bazsalikom
-
1 teáskanál rozmaring
-
200 g sonka
-
3 dl főzőtejszín
Elkészítés
- A burgonyákat meghámozzuk, majd vékony szeletekre gyaluljuk.
- Egy nagy sütőtálat vékonyan kikenünk vajjal, majd a krumplik harmadát eloszlatjuk benne.
- Sózzuk, borsozzuk, és ráfektetjük a felkarikázott hagymák és paradicsomok felét. Megszórjuk szárított oregánóval, bazsalikommal és rozmaringgal.
- Erre jöhet a felkockázott sonka és a lereszelt mozzarella fele.
- Ezután következhet ismét egy réteg burgonya, és a hozzávalók másik fele ugyanolyan sorrendben, amit a burgonyák maradékával zárunk.
- Egy külön tálban kikeverjük a Maggi fűszeres tepsis burgonya alapot a tejszínnel, és nyakon öntjük vele a burgonyákat.
- Megszórjuk a maradék mozzarellával, és reszelünk rá parmezánt is.
- Fóliával lefedve 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, és 1 órát sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, és hagyjuk, hogy a teteje is megpiruljon.
- A sütőből kivéve félretesszük, és hagyjuk, hogy langyosra hűljön. Ezután lesz szépen szeletelhető és tálalható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 75 perc
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 3993
- Feltöltés dátuma: 2024. május 14.
Ajánló
Ha előfőzzük a burgonyát, akkor bőven elég 30 perc alatt összesütni az ételt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Maggi
18 recept
Felturbóztuk a rakott krumplit, hogy ne mindig a magyarosat készítsük. A jól megszokott kolbász helyett sonka került bele, a tojást pedig felváltották a paradicsomkarikák. Az olaszos fűszerezés mediterrán hangulatot ad a rakottasnak, amit mozzarellával és parmezánnal fokozunk tovább.