r
Nosalty Logó

Olaszos rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Maggi
Olaszos rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1995 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 333 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.6 g

Zsír

  • Összesen
    102 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8995.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    2419 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1899 mg
  • Nátrium
    4339 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1243.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    747 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 1995 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    396 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 102 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, majd vékony szeletekre gyaluljuk.
  2. Egy nagy sütőtálat vékonyan kikenünk vajjal, majd a krumplik harmadát eloszlatjuk benne.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és ráfektetjük a felkarikázott hagymák és paradicsomok felét. Megszórjuk szárított oregánóval, bazsalikommal és rozmaringgal.
  4. Erre jöhet a felkockázott sonka és a lereszelt mozzarella fele.
  5. Ezután következhet ismét egy réteg burgonya, és a hozzávalók másik fele ugyanolyan sorrendben, amit a burgonyák maradékával zárunk.
  6. Egy külön tálban kikeverjük a Maggi fűszeres tepsis burgonya alapot a tejszínnel, és nyakon öntjük vele a burgonyákat.
  7. Megszórjuk a maradék mozzarellával, és reszelünk rá parmezánt is.
  8. Fóliával lefedve 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, és 1 órát sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, és hagyjuk, hogy a teteje is megpiruljon.
  9. A sütőből kivéve félretesszük, és hagyjuk, hogy langyosra hűljön. Ezután lesz szépen szeletelhető és tálalható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 3875
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 14.

Ajánló

Ha előfőzzük a burgonyát, akkor bőven elég 30 perc alatt összesütni az ételt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felturbóztuk a rakott krumplit, hogy ne mindig a magyarosat készítsük. A jól megszokott kolbász helyett sonka került bele, a tojást pedig felváltották a paradicsomkarikák. Az olaszos fűszerezés mediterrán hangulatot ad a rakottasnak, amit mozzarellával és parmezánnal fokozunk tovább.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...