Olaszos marharagu JUDYTH konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g marhacomb178 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
125g sűrített paradicsom103 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
88g víz0 kcal
Összesen
461
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g marhacomb710 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
680g vöröshagyma248 kcal
-
21g fokhagyma28 kcal
-
500g sűrített paradicsom410 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
350g víz0 kcal
Összesen
1839
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
23.8g marhacomb34 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
-
32.3g vöröshagyma12 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
23.8g sűrített paradicsom19 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16.6g víz0 kcal
Összesen
87
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.4 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 842.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 420 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 410.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 1128 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 35955 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
461
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.6 g
Zsír
-
Összesen 78.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3370.3 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 392 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 400 mg
-
Foszfor 1678 mg
-
Nátrium 647 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.6 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1640.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 380 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 161 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 672 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 145 micro
-
β-karotin 4512 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 143820 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
1839
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6836 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg marhacomb
-
6 ek napraforgó olaj
-
4 nagy db vöröshagyma
-
7 gerezd fokhagyma
-
2 teáskanál majoranna
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3.5 dl víz
Elkészítés
- Először a paradicsomos szószt készítjük elő. Egy kisebb lábasba kiöntjük a sűrített paradicsomot, beleszórjuk a fűszereket, sót, borsot ízlés szerint, belenyomjuk a fokhagymákat, jó összekeverjük, majd 3 és fél dl vizet öntünk hozzá, összekeverjük, félre tesszük.
- A hagymát készítjük elő. A négy vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk, nagyobb darabokra feldaraboljuk - először mindet félbevágjuk, majd a fél hagymákat vastag szeletekre vágjuk, félretesszük. (Nem kell kicsire vagdosni!)
- Most jöhet a hús előkészítése. A húst megmossuk, esetleges hártyáitól megtisztítjuk, s úgy daraboljuk fel - szálirányra merőlegesen -, hogy kb. 3-5 mm vastagságú, kb. 3x3 cm-es „lapokra” szeleteljük (ez csak irány, hogy mégis, milyen nagyságúaknak kell lenniük, ettől úgyis lesz kisebb, nagyobb szelet is, hiszen nem lehet pontosan így felszeletelni, még lehet háromszögletű is, ahogyan a hús majd adja magát), egy tálkába rakjuk a szeletkéket, kevés sót szórunk rá, s kezünkkel jól összekeverjük a sóval.
- Ezután - egy kicsit magasabb falú, lehetőleg teflon serpenyőben - az olajat felhevítjük, s a hússzeleteket mindkét oldalukon kissé megpirítjuk, kiszedjük egy tálkába, félretesszük - ezt több részletben tudjuk elvégezni, amíg el nem fogynak.
- A megmaradt zsiradékra öntjük az előkészített hagymát, enyhén sózzuk, s lefedve üvegesre pároljuk (nem pirítjuk!!!). Ha kész, levesszük a tűzről.
- A "részletek" összeállítása: Egy magas falú jénai (fedeles) tálba öntjük az üvegesre párolt hagymát levével együtt, erre rászórjuk egyenletesen a kisült hús szeletkéket, végül ráöntjük a paradicsomos szószt. Nem keverjük össze!!!! Lefedjük, betesszük a sütőbe, s 150 fokon, alsó-felső állásban, lassan 2-2 és fél óráig sütjük. Másfél óra elteltével nézzük meg, mennyire puhult meg a hús, s enyhén kavarjuk meg az egészet. Ha kész, kivesszük, állni hagyjuk lefedve.
- A kész ragut spagettire szedve tálaljuk - de előtte még egyszer jól összekeverjük a ragut!
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 16 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3871
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 27.
Ajánló
A marhahús miatt - főleg - hosszú az elkészítési idő (több idő kell a puhulásához), de megéri, hisz' nagyon finom étek, akár ünnepi alkalmakkor is remek fogás lehet, persze, ha biztosak vagyunk benne, hogy az asztaltársaság minden tagja szereti a marhahúst s ezt az ízesítést! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Walaky
186 recept
A marhahús kedvelőinek ajánlom! Mi nem szeretjük a marhahúst, de ezt az egyetlen ételt imádjuk, s itt ki is fújt a marhahúsbevitelünk! :) Ez viszont nagyon nyerő nálunk, sokszor készítem.....talán, mert finom! :) - Tudom, rengeteg finom étel készül ebből a húsféléből, de ez van! :)