r
Nosalty Logó

Olaszos marharagu JUDYTH konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Walaky
Olaszos marharagu JUDYTH konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1839 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3370.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1640.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4512 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1839 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6836 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a paradicsomos szószt készítjük elő. Egy kisebb lábasba kiöntjük a sűrített paradicsomot, beleszórjuk a fűszereket, sót, borsot ízlés szerint, belenyomjuk a fokhagymákat, jó összekeverjük, majd 3 és fél dl vizet öntünk hozzá, összekeverjük, félre tesszük.
  2. A hagymát készítjük elő. A négy vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk, nagyobb darabokra feldaraboljuk - először mindet félbevágjuk, majd a fél hagymákat vastag szeletekre vágjuk, félretesszük. (Nem kell kicsire vagdosni!)
  3. Most jöhet a hús előkészítése. A húst megmossuk, esetleges hártyáitól megtisztítjuk, s úgy daraboljuk fel - szálirányra merőlegesen -, hogy kb. 3-5 mm vastagságú, kb. 3x3 cm-es „lapokra” szeleteljük (ez csak irány, hogy mégis, milyen nagyságúaknak kell lenniük, ettől úgyis lesz kisebb, nagyobb szelet is, hiszen nem lehet pontosan így felszeletelni, még lehet háromszögletű is, ahogyan a hús majd adja magát), egy tálkába rakjuk a szeletkéket, kevés sót szórunk rá, s kezünkkel jól összekeverjük a sóval.
  4. Ezután - egy kicsit magasabb falú, lehetőleg teflon serpenyőben - az olajat felhevítjük, s a hússzeleteket mindkét oldalukon kissé megpirítjuk, kiszedjük egy tálkába, félretesszük - ezt több részletben tudjuk elvégezni, amíg el nem fogynak.
  5. A megmaradt zsiradékra öntjük az előkészített hagymát, enyhén sózzuk, s lefedve üvegesre pároljuk (nem pirítjuk!!!). Ha kész, levesszük a tűzről.
  6. A "részletek" összeállítása: Egy magas falú jénai (fedeles) tálba öntjük az üvegesre párolt hagymát levével együtt, erre rászórjuk egyenletesen a kisült hús szeletkéket, végül ráöntjük a paradicsomos szószt. Nem keverjük össze!!!! Lefedjük, betesszük a sütőbe, s 150 fokon, alsó-felső állásban, lassan 2-2 és fél óráig sütjük. Másfél óra elteltével nézzük meg, mennyire puhult meg a hús, s enyhén kavarjuk meg az egészet. Ha kész, kivesszük, állni hagyjuk lefedve.
  7. A kész ragut spagettire szedve tálaljuk - de előtte még egyszer jól összekeverjük a ragut!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3871
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 27.

Ajánló

A marhahús miatt - főleg - hosszú az elkészítési idő (több idő kell a puhulásához), de megéri, hisz' nagyon finom étek, akár ünnepi alkalmakkor is remek fogás lehet, persze, ha biztosak vagyunk benne, hogy az asztaltársaság minden tagja szereti a marhahúst s ezt az ízesítést! :) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A marhahús kedvelőinek ajánlom! Mi nem szeretjük a marhahúst, de ezt az egyetlen ételt imádjuk, s itt ki is fújt a marhahúsbevitelünk! :) Ez viszont nagyon nyerő nálunk, sokszor készítem.....talán, mert finom! :) - Tudom, rengeteg finom étel készül ebből a húsféléből, de ez van! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...