r
Nosalty Logó

Olaszos gombás-csirkemájas csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Olaszos gombás-csirkemájas csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1261 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 7566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 152 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2407.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    956 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2868 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2845 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    6058 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1261 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    440.7 g

Zsír

  • Összesen
    512.4 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    207 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    2835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14443.6 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    641 mg
  • Kálcium
    1727 mg
  • Vas
    75 mg
  • Magnézium
    864 mg
  • Foszfor
    5735 mg
  • Nátrium
    5355 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    3118.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    17208 micro
  • B6 vitamin:
    18 mg
  • B12 Vitamin:
    89 micro
  • E vitamin:
    117 mg
  • C vitamin:
    684 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    178 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3394 micro
  • Kolin:
    2093 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17069 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    1580 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    36348 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 7566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    730 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A burgonyát héjában feltesszük főni sós vízben.
  2. A sütőzacskóba minden belevalót, ami a húshoz kell, beletesszük, átforgatjuk, hogy az ízek összekeveredjenek.
  3. A zacskót lezárjuk, a tetején 4-5 lyukat szúrunk, tepsibe téve átpároljuk.
  4. Ha a burgonya megfőtt, a vizet leöntjük róla, és hagyjuk hűlni. Majd megpucoljuk, felkockázzuk, és bő olajban átsütjük, hogy kissé ropogós legyen.
  5. A burgonyát az olaszos fűszerezésú hússal és reszelt sajttal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8,
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6286
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 30.

Ajánló

Egy jó pohár finom bor illik mellé. Sok reszelt sajttal ajánlom. Aki akarja, sütheti pirosabbra, ropogósabbra a burgonyát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olaszos gombás-csirkemájas csirkemell
Éva-Anyóca 350 recept

Az olasz az olasz. A paradicsomszósz mindig a kedvenc olasz fűszerekkel párosul, de most hiába a sajt, nem tésztával tálaltam, hanem az átpirított burgonyakockákkal. Érdekes ízkombináció jött ki. Szerintem érdemes volt kísérletezni. Mindenesetre, a tálon lévő étel elfogyott, és azt a megjegyzést hallva, hogy "na ,ezt nem is gondoltam, hogy együtt ilyen finom lehet", úgy gondolom, nem lőttem mellé.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...