r
Nosalty Logó

Olaszos burgonyás tojásrántotta

Éva-Anyóca
Olaszos burgonyás tojásrántotta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tojásrántottához

A tálaláshoz

917
Kalória
50.5g
Fehérje
100.7g
Szénhidrát
35.3g
Zsír
345g
Víz
434g
Koleszterin
18g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tojásrántottához

A tálaláshoz

Összesen 917 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tojásrántottához

A tálaláshoz

Összesen 4581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tojásrántottához

A tálaláshoz

Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2443 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    345 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1014 micro
Összesen 917 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.7 g

Zsír

  • Összesen
    176.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12215.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    2578 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    1001 mg
  • Foszfor
    4344 mg
  • Nátrium
    3923 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    503.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

Víz

  • Összesen
    1725.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1661 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    329 mg
  • D vitamin:
    428 micro
  • K vitamin:
    806 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2107 micro
  • Kolin:
    1866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2369 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5068 micro
Összesen 4581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

A tojásrántottához

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben feltesszük főni (kb. 25 perc ).
  2. Megtisztítjuk a hagymát, felaprítjuk, lereszeljük a fokhagymát, felaprítjuk a friss zöldfűszereket finomra, picire felkarikázzuk a virsliket.
  3. A nyers tojásokat kis tálban, kevés sóval felverjük.
  4. Az olívaolajat a lábasba öntve, beletesszük a kétféle hagymát, pici sót és fedő alatt megpároljuk puhára.
  5. Beletesszük a tűzről levétel után a pirospaprikát, elkeverjük, majd beleöntjük a bolognai szószt, beletesszük a virslit, a vörösbabot, kóstoljuk, ha szükséges borsot, sót teszünk bele.
  6. A virsli ha kész, a szósszal összeforrt, beletesszük a friss zöldfűszereket és összeforraljuk, de csak pár percig.
  7. Kóstoljuk meg, és ha ízre finom, akkor kicsire vesszük a lángot, és a burgonyát leszűrjük, majd a szószba öntjük át, közepes lángon, néhány keverés mellett, összemelegítjük. Ha pár percig együtt rotyog, akkor ráöntjük a felvert tojásokat, és óvatos keverés mellett addig főzzük, amíg a tojás megfő benne, és ekkor kapcsoljuk ki.
  8. Tálaljuk petrezselyemzöldjével, reszelt sajttal, azon melegében.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p

Szeretjük a tojásrántottát, maradt ki bolognai szósz, és már újra a burgonya volt a soron, ezen hármasból alakult ki a felturbózott tojásrántotta. Ennyi a történet. Finom lett :-)))

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...