r
Nosalty Logó

Olaszos burgonyás tojásrántotta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Olaszos burgonyás tojásrántotta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tojásrántottához

A tálaláshoz

Összesen 917 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tojásrántottához

A tálaláshoz

Összesen 4581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tojásrántottához

A tálaláshoz

Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2443 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    345 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1014 micro
Összesen 917 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.7 g

Zsír

  • Összesen
    176.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12215.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    2578 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    1001 mg
  • Foszfor
    4344 mg
  • Nátrium
    3923 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

VÍZ

  • Összesen
    1725.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1661 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    329 mg
  • D vitamin:
    428 micro
  • K vitamin:
    806 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2107 micro
  • Kolin:
    1866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2369 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5068 micro
Összesen 4581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

A tojásrántottához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tojásrántottához

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben feltesszük főni (kb. 25 perc ).
  2. Megtisztítjuk a hagymát, felaprítjuk, lereszeljük a fokhagymát, felaprítjuk a friss zöldfűszereket finomra, picire felkarikázzuk a virsliket.
  3. A nyers tojásokat kis tálban, kevés sóval felverjük.
  4. Az olívaolajat a lábasba öntve, beletesszük a kétféle hagymát, pici sót és fedő alatt megpároljuk puhára.
  5. Beletesszük a tűzről levétel után a pirospaprikát, elkeverjük, majd beleöntjük a bolognai szószt, beletesszük a virslit, a vörösbabot, kóstoljuk, ha szükséges borsot, sót teszünk bele.
  6. A virsli ha kész, a szósszal összeforrt, beletesszük a friss zöldfűszereket és összeforraljuk, de csak pár percig.
  7. Kóstoljuk meg, és ha ízre finom, akkor kicsire vesszük a lángot, és a burgonyát leszűrjük, majd a szószba öntjük át, közepes lángon, néhány keverés mellett, összemelegítjük. Ha pár percig együtt rotyog, akkor ráöntjük a felvert tojásokat, és óvatos keverés mellett addig főzzük, amíg a tojás megfő benne, és ekkor kapcsoljuk ki.
  8. Tálaljuk petrezselyemzöldjével, reszelt sajttal, azon melegében.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10138
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 04.

Ajánló

Finom bor. Sok sajttal szórjuk meg:-)) Finom saját gyümölcsből készült szörp, vagy ásványvíz:-)))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olaszos burgonyás tojásrántotta
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a tojásrántottát, maradt ki bolognai szósz, és már újra a burgonya volt a soron, ezen hármasból alakult ki a felturbózott tojásrántotta. Ennyi a történet. Finom lett :-)))

Hozzávalók

A tojásrántottához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...