Olaszos burgonyás tojásrántotta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tojásrántottához
-
320g burgonya185 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g olívaolaj28 kcal
-
20g főzőhagyma7 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
60g bolognai szósz27 kcal
-
56g füstölt virsli151 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
80g vörösbab270 kcal
-
110g tojás138 kcal
A tálaláshoz
-
30g sajt106 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
917
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tojásrántottához
-
1600g burgonya924 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
100g főzőhagyma36 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
300g bolognai szósz135 kcal
-
280g füstölt virsli753 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
400g vörösbab1348 kcal
-
550g tojás692 kcal
A tálaláshoz
-
150g sajt528 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
4581
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tojásrántottához
-
46.4g burgonya27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
2.9g főzőhagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
8.7g bolognai szósz4 kcal
-
8.1g füstölt virsli22 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
11.6g vörösbab39 kcal
-
16g tojás20 kcal
A tálaláshoz
-
4.4g sajt15 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
132
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.5 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2443 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 516 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 869 mg
-
Nátrium 785 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 345 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 332 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 421 micro
-
Kolin: 373 mg
-
Retinol - A vitamin: 293 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 474 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1014 micro
Összesen
917
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 252.7 g
Zsír
-
Összesen 176.5 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 2170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12215.1 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 267 mg
-
Kálcium 2578 mg
-
Vas 60 mg
-
Magnézium 1001 mg
-
Foszfor 4344 mg
-
Nátrium 3923 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 503.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 90 mg
VÍZ
-
Összesen 1725.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1661 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 329 mg
-
D vitamin: 428 micro
-
K vitamin: 806 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2107 micro
-
Kolin: 1866 mg
-
Retinol - A vitamin: 1465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2369 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5068 micro
Összesen
4581
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
A tojásrántottához
-
16 közepes db burgonya
-
só ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
2 kis fej főzőhagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
300 g bolognai szósz
-
280 g füstölt virsli
-
1 kk oregánó
-
0.5 teáskanál bazsalikom
-
400 g vörösbab
A tálaláshoz
-
bazsalikom ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
A tojásrántottához
- A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben feltesszük főni (kb. 25 perc ).
- Megtisztítjuk a hagymát, felaprítjuk, lereszeljük a fokhagymát, felaprítjuk a friss zöldfűszereket finomra, picire felkarikázzuk a virsliket.
- A nyers tojásokat kis tálban, kevés sóval felverjük.
- Az olívaolajat a lábasba öntve, beletesszük a kétféle hagymát, pici sót és fedő alatt megpároljuk puhára.
- Beletesszük a tűzről levétel után a pirospaprikát, elkeverjük, majd beleöntjük a bolognai szószt, beletesszük a virslit, a vörösbabot, kóstoljuk, ha szükséges borsot, sót teszünk bele.
- A virsli ha kész, a szósszal összeforrt, beletesszük a friss zöldfűszereket és összeforraljuk, de csak pár percig.
- Kóstoljuk meg, és ha ízre finom, akkor kicsire vesszük a lángot, és a burgonyát leszűrjük, majd a szószba öntjük át, közepes lángon, néhány keverés mellett, összemelegítjük. Ha pár percig együtt rotyog, akkor ráöntjük a felvert tojásokat, és óvatos keverés mellett addig főzzük, amíg a tojás megfő benne, és ekkor kapcsoljuk ki.
- Tálaljuk petrezselyemzöldjével, reszelt sajttal, azon melegében.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10143
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 04.
Ajánló
Finom bor. Sok sajttal szórjuk meg:-)) Finom saját gyümölcsből készült szörp, vagy ásványvíz:-)))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Szeretjük a tojásrántottát, maradt ki bolognai szósz, és már újra a burgonya volt a soron, ezen hármasból alakult ki a felturbózott tojásrántotta. Ennyi a történet. Finom lett :-)))