Olasz zöldségleves parmezán dippel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
A parmezán diphez:
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
17g olívaolaj147 kcal
-
0g bors0 kcal
A leveshez:
-
33g fusilli tészta124 kcal
-
83g paradicsom15 kcal
-
67g sárgarépa24 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
6 kcal
-
80g fehérbab266 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
695
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
A parmezán diphez:
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g olívaolaj884 kcal
-
0g bors0 kcal
A leveshez:
-
200g fusilli tészta742 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
1500g zöldség alaplé105 kcal
-
300g halványító zeller37 kcal
-
480g fehérbab1598 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
4176
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
A parmezán diphez:
-
2.7g parmezán sajt11 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.7g olívaolaj24 kcal
-
0g bors0 kcal
A leveshez:
-
5.4g fusilli tészta20 kcal
-
13.5g paradicsom2 kcal
-
10.8g sárgarépa4 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
40.6g zöldség alaplé3 kcal
-
8.1g halványító zeller1 kcal
-
13g fehérbab43 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
113
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.8 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2268.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 447 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 476 mg
-
Nátrium 1092 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 203.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 575 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 433 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 2147 micro
-
β-karotin 5421 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2145 micro
-
Lut-zea 387 micro
Összesen
695
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 184.8 g
Zsír
-
Összesen 150.5 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13610.5 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 2682 mg
-
Vas 61 mg
-
Magnézium 1199 mg
-
Foszfor 2857 mg
-
Nátrium 6555 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 512.8 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 101 mg
VÍZ
-
Összesen 1222 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3448 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 264 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2598 micro
-
Kolin: 451 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 12883 micro
-
β-karotin 32528 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 12869 micro
-
Lut-zea 2322 micro
Összesen
4176
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 349 micro
-
β-karotin 881 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 349 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
A parmezán diphez:
-
100 g parmezán sajt
-
2 gerezd fokhagyma
-
100 ml olívaolaj
-
bors ízlés szerint
A leveshez:
-
200 g fusilli tészta
-
500 g paradicsom
-
400 g sárgarépa
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek olívaolaj
-
1.5 l zöldség alaplé
-
300 g halványító zeller
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A parmezán diphez:
- A diphez a sajtot durvára reszeljük, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sajtot a fokhagymával és az olajjal konyhai aprítógépben krémesre dolgozzuk. Borssal ízesítjük.
- A tésztát fövő, sós vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük. A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, szeletekre vágjuk. A paradicsomokat megmossuk, négybe vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
- Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát és sárgarépát, kb. 5 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a paradicsomot, felfőzzük, kb. 8 percig főzzük.
- A zellert megtisztítjuk, a halvány-zsenge zöldjét félretesszük. A szárakat megmossuk, szeletekre vágjuk. A babot egy szűrőbe öntjük, lemossuk hideg vízzel, hagyjuk szűrődni.
- A tésztát, a babot, a zellert a levesbe tesszük, felfőzzük, további 2 percet főzzük.
- A zeller zöldjét megmossuk, apróra vágjuk. A levest sóval, borssal ízesítjük, és megszórjuk a zeller zölddel. A levest a parmezán dippel tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1025
- Feltöltés dátuma: 2015. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Friss ciabattával egy finom laktató leves.