r
Nosalty Logó

Olasz zöldségleves parmezán dippel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Olasz zöldségleves parmezán dippel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A parmezán diphez:

A leveshez:

Összesen 695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A parmezán diphez:

A leveshez:

Összesen 4176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A parmezán diphez:

A leveshez:

Összesen 113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2268.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2147 micro
  • β-karotin
    5421 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2145 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.8 g

Zsír

  • Összesen
    150.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13610.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    2682 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    1199 mg
  • Foszfor
    2857 mg
  • Nátrium
    6555 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    101 mg

VÍZ

  • Összesen
    1222 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3448 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2598 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    12883 micro
  • β-karotin
    32528 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12869 micro
  • Lut-zea
    2322 micro
Összesen 4176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    349 micro
  • β-karotin
    881 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    349 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

A parmezán diphez:

A leveshez:

Elkészítés

A parmezán diphez:

  1. A diphez a sajtot durvára reszeljük, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sajtot a fokhagymával és az olajjal konyhai aprítógépben krémesre dolgozzuk. Borssal ízesítjük.
  2. A tésztát fövő, sós vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük. A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, szeletekre vágjuk. A paradicsomokat megmossuk, négybe vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  3. Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát és sárgarépát, kb. 5 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a paradicsomot, felfőzzük, kb. 8 percig főzzük.
  4. A zellert megtisztítjuk, a halvány-zsenge zöldjét félretesszük. A szárakat megmossuk, szeletekre vágjuk. A babot egy szűrőbe öntjük, lemossuk hideg vízzel, hagyjuk szűrődni.
  5. A tésztát, a babot, a zellert a levesbe tesszük, felfőzzük, további 2 percet főzzük.
  6. A zeller zöldjét megmossuk, apróra vágjuk. A levest sóval, borssal ízesítjük, és megszórjuk a zeller zölddel. A levest a parmezán dippel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1025
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Friss ciabattával egy finom laktató leves.

Hozzávalók

A parmezán diphez:

A leveshez:

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...