r
Nosalty Logó

Olasz rakott padlizsán (parmigiana di melanzane) fokhagymás kenyérrel és egyszerű kevert salátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pikács Árpád
Olasz rakott padlizsán (parmigiana di melanzane) fokhagymás kenyérrel és egyszerű kevert salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

rakott padlizsán

fokhagymás kenyér

kevert saláta

Összesen 745 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

rakott padlizsán

fokhagymás kenyér

kevert saláta

Összesen 5958 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

rakott padlizsán

fokhagymás kenyér

kevert saláta

Összesen 85 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1884.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    588 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    5271 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    9413 micro
  • Lut-zea
    2667 micro
Összesen 745 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198.4 g

Zsír

  • Összesen
    311.5 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15073.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    4134 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1077 mg
  • Foszfor
    3691 mg
  • Nátrium
    5805 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    641.6 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    126 mg

VÍZ

  • Összesen
    5470.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4706 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    546 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1913 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2048 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1073 micro
  • α-karotin
    2558 micro
  • β-karotin
    42167 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    75305 micro
  • Lut-zea
    21333 micro
Összesen 5958 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1095 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 85 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

rakott padlizsán

fokhagymás kenyér

kevert saláta

Elkészítés

rakott padlizsán

  1. A padlizsánt megmossuk és 1-1,5 centi vastag karikákra vágjuk. A padlizsánszeletek mindkét oldalát sakkmintásan beirdaljuk, majd alaposan lesózzuk-borsozzuk és állni hagyjuk. Ez azért fontos, mert így távozik a felesleges nedvesség belőlük, illetve nem fog megkeseredni a sütőben.
  2. A besózott, majd lecsepegtetett padlizsánkarikákat vékonyan megforgatjuk lisztben (ezt is érdemes sózni-borsozni), majd olívaolajon aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
  3. Az aprított paradicsomot rádobjuk a padlizsánsütésből hátramaradt olajra, és összerottyantjuk némi bazsalikommal, sóval, borssal. Érdemes és pár kanállal hozzáadni a konfitált fokhagyma olajából is.
  4. A kenyeret (ha van szikkadt, nyugodtan használjuk azt) késes aprítóban rusztikusra daráljuk, majd ugyanígy járunk el a parmezánnal is.
  5. Végül jöhet a rétegezés: egy nagy (vagy több kisebb) sütőedény alját megkenjük paradicsomszósszal, majd megszórjuk kenyérmorzsával, és belefektetünk egy réteg padlizsánt. A tetejüket megkenjük paradicsomszósszal, tépünk rá bazsalikomot, majd meghintjük kenyérmorzsával és parmezánnal. A rétegezést megismételjük még egyszer, a legtetejét pedig egy extra réteg parmezánnal szórjuk meg, és egy kevés olívaolajat is csorgathatunk rá.
  6. Előmelegített sütőben, 160 fokon nagyjából 30-40 perc alatt készre sütjük.
  7. Amikor elkészült, hagyjuk picit pihenni, hogy szebben vágható legyen, majd kínáljuk a fokhagymás kenyérrel és a kevert salátával.

fokhagymás kenyér

  1. A fokhagymát megpucoljuk, a gerezdeket egy kis lábasba tesszük, és felöntjük annyi olívaolajjal, amennyi ellepi. Alacsony lángon az olívaolajban puhára konfitáljuk - ez nagyjából 30-40 percet vesz igénybe.
  2. A fokhagymát ezután összekeverjük a puha vajjal, az aprított petrezselyemmel, és sózzuk-borsozzuk is.
  3. A ciabattákat négyfelé vágjuk és vastagon megkenjük a fokhagymás vajjal. Sütőben kb. 10-15 perc alatt aranybarnára grillezzük, majd a padlizsán mellé tálaljuk.

kevert saláta

  1. Először elkészítjük a salátaöntetet: azonos mennyiségű olajat, ecetet, mézet, mustár és vizet egy befőttes üvegbe öntünk. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd alaposan összerázzuk. Az így elkészült öntet valószínűleg több lesz, mint amire szükségünk van, de hűtőben remekül eláll.
  2. A salátához a salátaleveleket darabokra tépkedjük, a hagymát szeleteljük, az uborkát karikázzuk (a magházát is kivághatjuk ízlés szerint), a koktélparadicsomokat pedig megfelezzük.
  3. A zöldségeket egy nagy tálba tesszük, meglocsoljuk az öntettel, majd alaposan összeforgatjuk az egészet.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 3132
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz rakott padlizsán (parmigiana di melanzane) fokhagymás kenyérrel és egyszerű kevert salátával
Pikács Árpád 14 recept

Árpi ezúttal egy szuper, szaftos rakott padlizsánt készített, ami minden bizonnyal az egyik legtutibb vega fogás, amit kóstoltunk. Köretként pedig ropogós fokhagymás ciabatta és könnyed kevert saláta is készült mellé, így igazán laktató és kiadós étel, amivel egy nagyobb család is jól lakik.

Hozzávalók

rakott padlizsán

fokhagymás kenyér

kevert saláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...