Olaszos paradicsomos burgonya
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
A paradicsomos burgonyához
-
188g burgonya108 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
0g fokhagyma1 kcal
-
5g olívaolaj44 kcal
-
113g paradicsom20 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
5 kcal
-
2 kcal
-
3g panko10 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Összesen
208
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
A paradicsomos burgonyához
-
1500g burgonya866 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
900g paradicsom162 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
-
19 kcal
-
20g panko79 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
Összesen
1669
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
A paradicsomos burgonyához
-
48.8g burgonya28 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.3g olívaolaj12 kcal
-
29.3g paradicsom5 kcal
-
2 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.3g parmezán sajt1 kcal
-
0.2g pecorino sajt1 kcal
-
0.7g panko3 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
Összesen
54
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 446.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 285.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 710 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4267 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
208
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.7 g
Zsír
-
Összesen 49.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3570.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 673 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 453 mg
-
Foszfor 1132 mg
-
Nátrium 1265 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 279.9 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 2280.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 544 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 432 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 230 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 408 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 909 micro
-
β-karotin 5680 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 34137 micro
-
Lut-zea 1889 micro
Összesen
1669
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1111 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
54
kcal
Hozzávalók
A paradicsomos burgonyához
-
1.5 kg burgonya
-
1 nagy db vöröshagyma
-
5 ek olívaolaj
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
1 teáskanál oregánó
-
3 szál kakukkfű
-
1 szál rozmaring
-
5 levél bazsalikom
-
10 g parmezán sajt
-
5 g pecorino sajt
-
2 ek panko
Elkészítés
A paradicsomos burgonyához
- A paradicsomos burgonya elkészítéséhez
- A burgonyát megpucoljuk és sós vízben félretesszük.
- Egy nagy szószos edényben olívaolajon megpároljuk a hagymát, mellé dobhatunk egy kinyomott gerezd fokhagymát, majd mehet rá a mosott, darabolt paradicsom.
- Ha ez is összeesett kicsit a konzerves koktélparadicsomot is ráönthetjük. Fűszerezzük sóval, borssal, lehetőleg friss vagy szárított zöldfűszerekkel: oregano, rozmaring, bazsalikom, kakukkfű. A szószt a végén botmixerrel helyneként forgassuk át, de nem kell egyneművé, maradjon rusztikus.
- A tálat először kikenjük egy kis szósszal, aztán egy réteg szeletelt burgonya jön, sózhatjuk, reszelt sajttal megszórjuk, elég csak a parmezán is, de én egy kis pecorinoval bolondítottam, végül megint egy sor szósz, és így folytatjuk a rétegezést.
- A tetejére egy kevés szósz jöjjön, erre mehet a pankóból, aprított petrezselyemből és reszelt parmezánból álló keverék, lezárásnak pedig pár karika paradicsom, hogy ne csak finom, hanem szép is legyen.
- Egy kis olívaolajjal locsolhatjuk, és a sarkokba önthetünk egy kis vizet, így mehet az előmelegített sütőbe, 180 fokon úgy 45-50 percre sülni, vagy ameddig a burgonya meg nem puhul és a teteje szép aranybarna nem lesz.
- A sütőből kivéve hagyjuk pihenni, hogy a maradék nedvesség legnagyobb részét magába szívja.
- Tálaljuk magában petrezselyemszórással, vagy köretként. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 101
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3836
- Feltöltés dátuma: 2021. november 25.
Ajánló
Magában vagy köretként is szuper fogás.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
A magyaros változat egy olcsó fogás, például húsmentes hétfőkre kiváló választás lehet. Ez a recept inkább a rakott burgonyára hasonlít. Kicsit egyszerűsítettem, hiszen elég azt a sok burgonyát meghámozni, ne kelljen még az előfőzési időre is várnunk! Inkább franciásan, nagyon vékonyra vágott nyers burgonyát tettem a tálba, ehhez pedig nagyobb adag paradicsom ment, amiben biztosan megfőtt, megsült az egész. Parmezánból sosem elég, minden sorba duplán szórtam belőle!