r
Nosalty Logó

Olasz fűszeres csirkecomb héjában főtt újburgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Olasz fűszeres csirkecomb héjában főtt újburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 883 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3531 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1269.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    722 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1140 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    3258 micro
Összesen 883 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    187 g

Zsír

  • Összesen
    161.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5078.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    729 mg
  • Foszfor
    2741 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    2888.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    601 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    768 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    630 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    627 micro
  • Kolin:
    670 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    4559 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    36148 micro
  • Lut-zea
    13032 micro
Összesen 3531 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    761 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a mosott újburgonyát, sós vízben, héjastól főni. Miután elkészült, a vízben hagyjuk, melegen.
  2. Közben a friss, tisztított csirkecombokat félbevágjuk. Lábasba (amiben sütni-főzni lehet) öntjük az olívaolajat, ebbe tesszük a húsokat, és minden oldalon kissé átpirítjuk-forgatjuk az olajban.
  3. Sózzuk, borsozzuk, kevés vegetával ízesítjük, beletesszük a zúzott fokhagymát, ezzel is kicsit átpirítjuk. Hozzáöntjük a vizet, 3-4 perc alatt felforraljuk.
  4. Beletesszük a nagyobb kockákra vágott cukkinit, a zöldborsót és a gombaszeleteket, majd a finomra vágott petrezselyemzöldet és bazsalikomot, a leveleire szedett kakukkfüvet, és ráöntjük a paradicsomlevet.
  5. Hagyjuk, hogy felforrjon, megkóstoljuk, és ha kell, sóval, borssal még ízesítjük. Közepes lángon, fedő alatt, 40 percig szép lassan főzzük. Időközben ránézegetünk, az elveszett paradicsomlevet pótoljuk, szükség esetén fűszerezzük.
  6. Megkóstoljuk villával a comb felső részéből a húst, és ha megfőtt, ízletes, a szaftja sűrű, megszórjuk még friss bazsalikommal, 1 perc rottyanás után ki is kapcsoljuk.
  7. A vízből kiszedett, de héjas főtt burgonyával tálaljuk. (Egyrészt finom és sok a vitamin benne, másrészt ez nem olyan fajta, nem feltétlenül kell pucolni.)
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7352
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 11.

Ajánló

Kovászos uborkával ette a család, lehet, nem igazán olaszos, de tegnap délutánra lett kész, és illett az ételhez. Legalábbis a család szerint jó volt. Ugyanis ez, ahogy asztalra került, el is fogyott. Gondolom, aki szereti az olasz ételt, az valami finom olasz bort is választ hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz fűszeres csirkecomb héjában főtt újburgonyával
Éva-Anyóca 350 recept

Könnyed ebédekre vágyunk ebben a meleg időben, és nálunk a csirke mindig menő. A cukkini özöne a kertben, friss fűszerek is vannak, tegnap egy ismerős hölgy ajánlotta ezt a fajta burgonyát a boltban, és azért sárga és nem kell pucolni, mert ilyen fajta, ehető a héja, és a héjának a színe is sárga, és a burgonya maga is. Most olaszos fűszerezéssel próbáltam ki, és ezzel az új fajta burgonyával. Én és a lány megettük a burgonyát, héjastul, mindenestül, a fiúk kipróbálták, de aztán pucolták. Kinek hogy ízlik. Azt hozzá kell tenni, hogy ha nem nagy étkű a család, 6 fő is ehet belőle, de az én nagy, kamasz, 16 éves fiamnál húsból soha nem elég, most is kevésnek találta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...