Olasz epertorta mandulalikőrrel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
28g tojás35 kcal
-
10g amarettó34 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
24 kcal
-
94g eper28 kcal
-
13g mandulapehely74 kcal
-
13g tej7 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
43 kcal
Összesen
657
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
220g tojás277 kcal
-
80g amarettó269 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
191 kcal
-
750g eper226 kcal
-
100g mandulapehely590 kcal
-
100g tej56 kcal
-
800g habtejszín2336 kcal
-
343 kcal
Összesen
5244
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
9g tojás11 kcal
-
3.3g amarettó11 kcal
-
8.2g cukor32 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
8 kcal
-
30.7g eper9 kcal
-
4.1g mandulapehely24 kcal
-
4.1g tej2 kcal
-
32.8g habtejszín96 kcal
-
3.7g vaníliás pudingpor14 kcal
Összesen
214
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 494.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.2 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 167.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 319 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
657
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.4 g
Zsír
-
Összesen 323.1 g
-
Telített zsírsav 166 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 114 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1608 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3955.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 1136 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 456 mg
-
Foszfor 1599 mg
-
Nátrium 645 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 505.2 g
-
Cukor 298 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1343.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2549 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 419 mg
-
D vitamin: 343 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 354 micro
-
Kolin: 802 mg
-
Retinol - A vitamin: 2502 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 533 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1167 micro
Összesen
5244
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
20 dkg cukor
-
5 dkg finomliszt
-
5 dkg étkezési keményítő
-
10 dkg mandulapehely
-
1 dl tej
-
8 dl habtejszín
-
2 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés
- A sütőt melegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 5 evőkanál mandulalikőrrel habbá keverjük, közben fokozatsan belekeverünk 12,5 dkg cukrot. Belekeverjük a felvert tojássárgáját. A liszetet elvegyítjük a keményítővel, és szintén beleforgatjuk. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt kapcsos formába töltjük, és megsütjük. A tortalapot kissé hűlni hagyjuk, és vízszintesen 2 lapra vágjuk.
- Közben az epret megmossuk, lecsepegtetjük, és leszedjük a csészeleveleket. A mandulát egy serpenyőben szárazon, zsíradék nélkül aranysárgára pirítjuk, és félreteszzük. Az alsó lapot tortakarikába tesszük, kirakjuk az eperrel (pár szemet félreteszünk a díszítéshez!).
- A tejet 7 dl tejszínnel és a maradék cukorral felforraljuk. A pudingport maradék mandulalikőrrel simára keverjük, és besűrűsítjük vele a tej-tejszín keveréket.
- A forró pudingmasszát az eperre simítjuk, azonnal rátesszük a másik tésztalapot, és kissé rányomjuk. A tortát legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt a maradék tejszínt habbá verjük. A tortát bevonjuk tejszínhabbal, majd a leveles mandulával és a maradék eperrel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 143
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 16883
- Feltöltés dátuma: 2011. május 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Egyik szülinapomra készítették nekem ezt a tortát, azóta mindig ezt kérem:).