r
Nosalty Logó

Olasz epertorta mandulalikőrrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Olasz epertorta mandulalikőrrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 657 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5244 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 657 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    323.1 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3955.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1136 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1599 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.2 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1343.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2549 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    419 mg
  • D vitamin:
    343 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    802 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2502 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1167 micro
Összesen 5244 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 5 evőkanál mandulalikőrrel habbá keverjük, közben fokozatsan belekeverünk 12,5 dkg cukrot. Belekeverjük a felvert tojássárgáját. A liszetet elvegyítjük a keményítővel, és szintén beleforgatjuk. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt kapcsos formába töltjük, és megsütjük. A tortalapot kissé hűlni hagyjuk, és vízszintesen 2 lapra vágjuk.
  2. Közben az epret megmossuk, lecsepegtetjük, és leszedjük a csészeleveleket. A mandulát egy serpenyőben szárazon, zsíradék nélkül aranysárgára pirítjuk, és félreteszzük. Az alsó lapot tortakarikába tesszük, kirakjuk az eperrel (pár szemet félreteszünk a díszítéshez!).
  3. A tejet 7 dl tejszínnel és a maradék cukorral felforraljuk. A pudingport maradék mandulalikőrrel simára keverjük, és besűrűsítjük vele a tej-tejszín keveréket.
  4. A forró pudingmasszát az eperre simítjuk, azonnal rátesszük a másik tésztalapot, és kissé rányomjuk. A tortát legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  5. Tálalás előtt a maradék tejszínt habbá verjük. A tortát bevonjuk tejszínhabbal, majd a leveles mandulával és a maradék eperrel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 16931
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik szülinapomra készítették nekem ezt a tortát, azóta mindig ezt kérem:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...