r
Nosalty Logó

Olajos piskóta gyümölccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Olajos piskóta gyümölccsel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A tetejére

Összesen 600 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A tetejére

Összesen 3592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A tetejére

Összesen 209 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    812 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 600 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3275.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1305 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    651.1 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    820.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4873 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1536 micro
Összesen 3592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A 4 tojásfehérjét a 20 dkg cukorral kemény habbá verjük a gépi habverővel. Visszakapcsolunk 1-es fokozatra, és egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját és a 7 ek olajat, fokozatosan adagolva. Majd óvatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
  2. Előkészítjük a gyümölcsöt, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (25x35)a domború felével lefele. Rákockázunk 1 ek vajat, megszórjuk a búzadarával és a 3-4 ek cukorral.
  3. A gyümölcsre rátöltjük a tésztát, elegyengetjük, forró sütőbe tesszük, 15 perc után mérsékeljük a lángot. Sütési időkb. 25-30 perc, ez függ attól, hogy mennyire lédús a gyümölcs. (Szúrópróba).
  4. Amíg sül a tészta, a 3 tojásfehérjéből a 20 dkg cukorral, pár csepp citromlével vízfürdőn kemény habot verünk.
  5. Ha megsült a tészta, ráborítunk egy másik, sütőpapírral bélelt tepsit, gyors mozdulattal megfordítjuk, hogy a gyümölcs felülre kerüljön.
  6. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, rákanalazzuk a tojáshabot, pár percre visszatesszük a lezárt, de még meleg sütőbe, hogy a hab megkeményedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 259
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23290
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 07.

Ajánló

Ha tojáshab nélkül készítjük, a gyümölcs szórásához használhatunk több cukrot, mert a piskóta nem nagyon édes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olajos piskóta gyümölccsel
Csiki Piroska 230 recept

A tojáshab helyett használhatunk tejszínhabot, gyümölcszselét, vagy éppen semmit sem teszünk a tetejére. Az én családom kedvence az almás változat, mert szezontól függetlenül bármikor elkészíthető. Az előtérben levő meggyes piskóta házi tojással készült. Ezért sárgább. A habtól maradt tojássárgát egy omlós sütihez szoktam felhasználni, küldöm annak is a receptjét.

Hozzávalók

A piskótához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...