Olajos piskóta gyümölccsel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
83 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
117g meggy53 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
6g búzadara22 kcal
-
5g cukor19 kcal
A tetejére
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
600
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
56g napraforgó olaj495 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
700g meggy315 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
36g búzadara130 kcal
-
30g cukor116 kcal
A tetejére
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
3592
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
12.7g tojás16 kcal
-
11.5g cukor45 kcal
-
3.2g napraforgó olaj29 kcal
-
8.7g finomliszt32 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
40.4g meggy18 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
2.1g búzadara7 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
A tetejére
-
6.9g tojásfehérje4 kcal
-
11.5g cukor45 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
209
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 546 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.5 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 136.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 812 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
600
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 63.9 g
Zsír
-
Összesen 89.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3275.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 696 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 1305 mg
-
Nátrium 976 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 651.1 g
-
Cukor 485 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 820.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 809 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 627 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4873 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1536 micro
Összesen
3592
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.6 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 281 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
20 dkg cukor
-
7 ek napraforgó olaj
-
15 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 ek vaj
-
3 evőkanál búzadara
-
3 ek cukor
A tetejére
-
3 db tojásfehérje
-
20 dkg cukor
-
3 csepp citromlé
Elkészítés
A piskótához
- A 4 tojásfehérjét a 20 dkg cukorral kemény habbá verjük a gépi habverővel. Visszakapcsolunk 1-es fokozatra, és egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját és a 7 ek olajat, fokozatosan adagolva. Majd óvatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
- Előkészítjük a gyümölcsöt, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (25x35)a domború felével lefele. Rákockázunk 1 ek vajat, megszórjuk a búzadarával és a 3-4 ek cukorral.
- A gyümölcsre rátöltjük a tésztát, elegyengetjük, forró sütőbe tesszük, 15 perc után mérsékeljük a lángot. Sütési időkb. 25-30 perc, ez függ attól, hogy mennyire lédús a gyümölcs. (Szúrópróba).
- Amíg sül a tészta, a 3 tojásfehérjéből a 20 dkg cukorral, pár csepp citromlével vízfürdőn kemény habot verünk.
- Ha megsült a tészta, ráborítunk egy másik, sütőpapírral bélelt tepsit, gyors mozdulattal megfordítjuk, hogy a gyümölcs felülre kerüljön.
- Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, rákanalazzuk a tojáshabot, pár percre visszatesszük a lezárt, de még meleg sütőbe, hogy a hab megkeményedjen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 259
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 23290
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 07.
Ajánló
Ha tojáshab nélkül készítjük, a gyümölcs szórásához használhatunk több cukrot, mert a piskóta nem nagyon édes.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Csiki Piroska
230 recept
A tojáshab helyett használhatunk tejszínhabot, gyümölcszselét, vagy éppen semmit sem teszünk a tetejére. Az én családom kedvence az almás változat, mert szezontól függetlenül bármikor elkészíthető. Az előtérben levő meggyes piskóta házi tojással készült. Ezért sárgább. A habtól maradt tojássárgát egy omlós sütihez szoktam felhasználni, küldöm annak is a receptjét.