r
Nosalty Logó

Olajbogyós grissini

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ledebaba
Olajbogyós grissini
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

533
Kalória
11.3g
Fehérje
78.7g
Szénhidrátok
18.7g
Zsír
61.4g
Víz
-
Koleszterin
3.3g
Rost
936.7mg
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    112.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5333.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    3913 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    368.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 3204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagy keverőtálba szitáljuk, a közepére kis krátert mélyítünk. Feldaraboljuk a kimagozott olajbogyót. (Én három marékkal tettem bele, de ízlés szerint lehet többet/kevesebbet is tenni, esetleg szárított paradicsommal turbózni.)
  2. Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és vigyázva, körkörös mozdulatokkal melegítjük úgy, hogy kézzel még megfogható legyen a lábas alja. Ha felolvadt az élesztő, a liszt közepébe csurgatjuk, majd pici liszttel befedjük.
  3. Az olajat körbelocsoljuk a liszten, majd a langyos vizet is hasonló módon hozzáadjuk. Sóval, oregánóval megszórjuk, majd puha, rugalmas tésztát dagasztunk belőle.
  4. Végül a tésztához adjuk az összedarabolt olajbogyót. (Esetleg még egy kis liszttel meghintjük, hogyha a bogyó leve nem csepegett le teljesen, és emiatt nedves lett a tészta). Konyharuhával lefedve meleg helyen kelesztjük 20-25 percig.
  5. Ha a tészta megkelt, a sütőt bekapcsoljuk 200 °C-ra, és kiolajozunk egy lapos tepsit. A tésztát óvatosan fél cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk úgy hogy a keletkezett buborékok lehetőleg ne pukkadjanak ki. A közepén hosszában elvágjuk, majd függőlegesen felcsíkozzuk kb. 1,5-2 cm-es csíkokra. A kis csíkokat először félbehajtjuk, majd két kézzel hengergetjük az asztalon, mint a gyurma kígyót az oviban. :) Ha jó a tészta, akkor nagyon rugalmas, ezért nehezen maradnak a helyükön a tepsiben, többször meg kell húzogatni őket, hogy nyugton maradjanak. Lehet őket csavarni is, akkor is nagyon guszta lesz. Végül még megkenjük őket vékonyan olajjal, és mehetnek a sütőbe. Kb. 10-12 perc alatt szépen megsülnek, érdemes nézegetni időnként, mert vastagságtól is függ a sütési idő.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A kívül ropogós, illatos és puha házi grissinim nagy kedvencünk társasozós, filmezős, beszélgetős estéken. Tavasszal medvehagymával készítem, de a nyár beköszöntével az olajbogyós a sláger. Fokhagymás tejfölös vagy bazsalikomos paradicsomos mártogatóssal szoktam kínálni, egy pohár zamatos Irsai Olivér mellé.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Ha ezt látod, ne vedd meg: 4 zöldséghiba, ami rossz...

Mind álltunk már egyre bosszúsabban egy nagy láda répa, padlizsán vagy burgonya fölött válogatva, egyre mélyebbre túrva a kupacban a tökéletes darab zöldségért. Legközelebb ilyen helyzetben konzultáljunk a Napi Tipp alábbi listájával, ami segíthet a választásban.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!