r
Nosalty Logó

Nyuszitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nyuszitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A bevonathoz

Összesen 388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A bevonathoz

Összesen 4664 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A bevonathoz

Összesen 352 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    161.2 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2997.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    1111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    742 g
  • Cukor
    549 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1407 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 4664 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Egy tálban keverjük habosra a vajat a cukorral. Egyenként keverjük hozzá a tojásokat is.
  3. Reszeljük le a narancs héját, és facsarjuk ki a levét.
  4. Szitáljuk a tálba a tisztet. Adjuk hozzá a reszelt narancshéjat és 2 evőkanálnyi narancslevet. Keverjük jól össze. Tegyük sütőlemezre a tortaformát, és kenjük ki olajjal.
  5. Kanalazzuk át a tésztát a formába, nyomkodjuk bele a sarkokba is. Középen csináljunk mélyedést a tésztába, így egyenletesen fog megemelkedni sülés közben. Süssük 40-45 percig, vagy amíg a beleszúrt kötőtűre vagy fogvájóra már nem ragad tészta. Hagyjuk kihűlni a formában, mielőtt meglazítanánk a széleket, és óvatosan kiborítanánk.

A bevonathoz

  1. Melegítsük meg a lekvárt, és kenjük meg vele a tortát.
  2. Porcukorral behintett deszkán nyújtsuk ki a fehér színű fondant-t. Emeljük át a tortára, és óvatosan nyomkodjuk körbe a forma feje és a teste mellett, majd a lábaknál és a faroknál is. Amikor már jól kirajzolódtak a testrészek, éles késsel vágjuk körbe a fölösleges részeket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2667
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 15.

Ajánló

A torta fontos kelléke a nyúl alakú forma. A nyuszi szeméhez zöld színű, por állagú ételszínezőt használtam a maradék fondant-ból.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet a Sütivarázs egyik számában találtam.

Hozzávalók

A piskótához

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...