Nyuszis répatorta mandarinkrémmel
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
43g sárgarépa16 kcal
-
254 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
A krémhez
-
125g mascarpone505 kcal
-
8g porcukor29 kcal
-
10 kcal
-
50g mandarin20 kcal
A díszítéshez
-
38g marcipán173 kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
170g sárgarépa62 kcal
-
1014 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0 kcal
-
1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g mandarin78 kcal
A díszítéshez
-
150g marcipán693 kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
9.7g sárgarépa4 kcal
-
58 kcal
-
5.7g cukor22 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
11.4g víz0 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
A krémhez
-
28.4g mascarpone115 kcal
-
1.7g porcukor7 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
11.4g mandarin4 kcal
A díszítéshez
-
8.5g marcipán39 kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 24.5 g
Zsír
-
Összesen 72.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 821.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 356 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.8 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 132.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1353 micro
-
β-karotin 3195 micro
-
β-crypt 152 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 336 micro
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 97.9 g
Zsír
-
Összesen 291.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3287 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 452 mg
-
Foszfor 1425 mg
-
Nátrium 984 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 471.2 g
-
Cukor 263 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 529.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1391 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 5410 micro
-
β-karotin 12780 micro
-
β-crypt 607 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1342 micro
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 307 micro
-
β-karotin 725 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 kk szódabikarbóna
-
2 dl víz
-
1 db tojás
-
0.5 dl napraforgó olaj
A krémhez
-
50 dkg mascarpone
-
3 dkg porcukor
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (4-es fokozat), vajazzuk és lisztezzük ki a tortaformát, reszeljük le a répát (sajtreszelőn)
- Keverjük össze a tészta szárazanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj) és morzsoljuk össze a darált répával.
- Keverjük össze a tészta nedves összetevőit (víz, olaj, tojás) és öntjük a száraz anyag keverékhez.
- A masszát öntsük a lisztezett tortaformába és egyenletesen oszlassuk el.
- Az 1. pontban írt hőfokon süssük 25-30 percig (tűpróbával ellenőrizzük, kissé ragacsos típusú tészta).
- Amíg sül a tészta keverjük össze a krémet (mascarpone, cukrok, mandarin reszelt héja és kinyomott leve).
- Ha megsült a torta, várjuk meg, amíg kihűl, majd vízszintesen várjuk ketté és a torta alsó részére a krém felét egyenletesen terítsük szét.
- Tegyük a krém tetejére a torta másik felét és vonjuk be a maradék krémmel a tortát.
- Tetszés szerint díszítsük
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 157
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 28562
- Feltöltés dátuma: 2010. november 27.
Ajánló
A krém ízesítése tetszés szerint változtatható (javasolt a citrusok bármelyike), de el is hagyható. A képen látható torta teljes kiőrlésű tönköly liszttel és bourbon vaníliával készült, oldalát kókusz reszelékkel, tetejét marcipánnal, rumos és kókuszos golyóval díszítettük. Ha marcipánnal dekorálunk a nyújtásra használt felületet enyhén porcukrozzuk be, így nem fog tapadni. A fenti összetevők 22 cm-es tortaformára elegendők.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Születésnapra készült ezt a torta, amelynek alapja egy muffin tésztához hasonlító "piskóta". Először húsvétra készítettem répatortát, sokáig böngészve az interneten fellehető receptek közül, azonban nehezen tettem igazságot a sok-sok változatban elkészített remekmű között, melyiket is kövessem. Végül úgy döntöttem, hogy kissé átalakítva a kedvenc muffin receptemet, megfelelő alap lesz a tortához. Mivel ez a tészta kissé szoros, ragacsos, kiválóan illik hozzá egy kis citrusos krém...