adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
200g nyúlhús272 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
75g kacsazsír0 kcal
-
75g szárnyas alaplé5 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g mustármag1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
501
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
800g nyúlhús1088 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
300g kacsazsír0 kcal
-
300g szárnyas alaplé21 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
1g mustármag5 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2006
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
44.4g nyúlhús60 kcal
-
5.5g füstölt szalonna36 kcal
-
16.6g kacsazsír0 kcal
-
16.6g szárnyas alaplé1 kcal
-
8.3g fehérbor7 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
3.3g fokhagyma4 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0.1g mustármag0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
110
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.9 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 985.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 483 mg
-
Nátrium 333 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 210.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
501
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171.5 g
Zsír
-
Összesen 114.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 546 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3941.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 1933 mg
-
Nátrium 1333 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 840.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 58 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
2006
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg nyúlhús
-
10 dkg füstölt szalonna
-
30 dkg kacsazsír
-
3 dl szárnyas alaplé
-
1.5 dl fehérbor
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 fej fokhagyma
-
4 db borókabogyó
-
1 kk mustármag
-
1 tk kakukkfű
-
0.8 teáskanál rozmaring
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy evőkanál zsíron üvegesre sütjük a kockára vágott szalonnát. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, sütjük néhány percig és hozzákeverjük a nyúlhúst.
- Felöntjük zsírral, fűszerezzük kakukkfűvel, rozmaringgal, borókabogyóval, mustármaggal, zúzott fokhagymával és jól átkeverjük. Végül hozzáöntjük a bort és a húslevest. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön, lefedve, de kis rést hagyva, 2,5-3 órát abáljuk. (Akkor kész, amikor a hús puha.)
- Ezt követően leszűrjük a húst és miután langyosra hűlt, szálkáira szedjük. Ha maradt pecsenyelé, elválasztjuk a zsírtól. Ezt követően a szálkás húst ismét tűzre tesszük, és fokozatosan adagoljuk hozzá a zsírt, és ha maradt, a pecsenyelevet is, közben kevergetjük. (Annyi zsírt adjunk hozzá, amennyit felvesz a hús.)
- Kisebb üvegekbe, cserépedénybe töltjük és száraz, hűvös helyen tároljuk. Azt a mennyiséget, amelyet nem tárolunk hosszabb ideig, miközben hűl a rillette, kevergethetjük hogy krémesebb, pástétomosabb legyen az állaga.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6670
- Feltöltés dátuma: 2012. február 16.
Ajánló
Frissen sült házi kenyérrel, pirítóssal, bor vagy tea mellé igen kiváló.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A szárnyasból, halból és sertésből készített rillette mellett elterjedt a vadhúsból készített változat is. Ezúttal nyúl-rillette-et hoztam. (A rillette készítésnek nagy előnye, hogy hasznosíthajuk a szeleteléskor leeső kisebb húsdarabokat. Ezt a nyúl-rillette készítéskor is figyelmbe vehetjük.) A rillette készítésről bővebben a Gasztroblogger rovatban olvashattok itt.