r
Nosalty Logó

Nyúl főzve-sütve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
ironmikee
Nyúl főzve-sütve
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

1046
Kalória
76.8g
Fehérje
69.8g
Szénhidrátok
51g
Zsír
672.3g
Víz
212.3g
Koleszterin
14.5g
Rost
14.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1046 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 4190 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 103 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2276.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    758 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    672.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    951 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    9429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    918 micro
Összesen 1046 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    307.3 g

Zsír

  • Összesen
    204.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9106.2 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    695 mg
  • Foszfor
    4174 mg
  • Nátrium
    3032 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    2689.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3805 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    87 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    424 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    973 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    115 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    638 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    14854 micro
  • β-karotin
    37716 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    3670 micro
Összesen 4190 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    372 micro
  • β-karotin
    945 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Feldaraboljuk a nyulat, s a fent leírt zöldséggel együtt, sózva ( végefelé ), borsozva, pár babérlevéllel alacsony lángon 3-4 óra alatt egy jó levest főzünk belőle.
  2. Kivesszük a combokat, a két fél gerincet, kicsit bekenjük összenyomott fokhagymával, majd betekerjük őket baconnnel.
  3. A megfőtt zöldség felét kivesszük, s összepürésítjük egy kis leves lével, cukrot, sót, mustárt, kevés citromlevet adunk hozzá ízlés szerint, ki-hogy szereti.
  4. Megfőzzük a felaprított krumplit, majd tetszőleges zsíradékon ( 4-5 evőkanál ) rozmaringgal megpirítjuk.
  5. Közben a baconnel betekert nyulat sütőben vagy serpenyőben készre pirítjuk.
  6. Ha sütőben csináljuk, akkor a húsok köré zöldségdarabokat teszünk fokhagymával, kevés leveslével felöntjük, s úgy sütjük készre a betekert nyulat. Néha meglocsoljuk alaplével.
  7. Tálaláskor van vadas mártásom is és főtt -sült zöldségek is a megpirított krumplihoz, a nyúl mellé. Bármelyik mód finom lesz. :) Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 210 perc
  • Sütés ideje: 45 perc

Pár éve sikerül beszereznünk ismerőstől háznál nevelt nyulat, havonta, kéthavonta eszünk, a gyerekek is nagyon szeretik. A levese vetekszik a csirke húslevesével, szép tiszta színe s nagyon kellemes íze lesz. Sovány húsa a lassú főzés során puha omlós lesz, a bacontől pedig extra ízt kap a sütésnél. 4 tagú családnak a hétvégére elég ez az adag. Leves is van 2 napra és második is. Árban is megfelelő, hisz ne felejtsük el, hogy első és második fogás is benne van az árban.. Ajánlom mindenkinek! Nem kell félni a nyúlhústól, kóstolják meg, és rájönnek milyen finom. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!