r
Nosalty Logó

Nyúl főzve-sütve

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
ironmikee
Nyúl főzve-sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1046 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 4190 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 103 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2276.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    758 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    672.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    951 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    9429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    918 micro
Összesen 1046 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    307.3 g

Zsír

  • Összesen
    204.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9106.2 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    695 mg
  • Foszfor
    4174 mg
  • Nátrium
    3032 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    2689.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3805 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    87 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    424 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    973 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    115 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    638 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    14854 micro
  • β-karotin
    37716 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    3670 micro
Összesen 4190 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    372 micro
  • β-karotin
    945 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. Feldaraboljuk a nyulat, s a fent leírt zöldséggel együtt, sózva ( végefelé ), borsozva, pár babérlevéllel alacsony lángon 3-4 óra alatt egy jó levest főzünk belőle.
  2. Kivesszük a combokat, a két fél gerincet, kicsit bekenjük összenyomott fokhagymával, majd betekerjük őket baconnnel.
  3. A megfőtt zöldség felét kivesszük, s összepürésítjük egy kis leves lével, cukrot, sót, mustárt, kevés citromlevet adunk hozzá ízlés szerint, ki-hogy szereti.
  4. Megfőzzük a felaprított krumplit, majd tetszőleges zsíradékon ( 4-5 evőkanál ) rozmaringgal megpirítjuk.
  5. Közben a baconnel betekert nyulat sütőben vagy serpenyőben készre pirítjuk.
  6. Ha sütőben csináljuk, akkor a húsok köré zöldségdarabokat teszünk fokhagymával, kevés leveslével felöntjük, s úgy sütjük készre a betekert nyulat. Néha meglocsoljuk alaplével.
  7. Tálaláskor van vadas mártásom is és főtt -sült zöldségek is a megpirított krumplihoz, a nyúl mellé. Bármelyik mód finom lesz. :) Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 25600
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 04.

Ajánló

Tálaláskor van vadas mártásom is és főtt -sült zöldségek is a megpirított krumplihoz, a nyúl mellé. Bármelyik mód finom lesz. :) Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyúl főzve-sütve
ironmikee 6 recept

Pár éve sikerül beszereznünk ismerőstől háznál nevelt nyulat, havonta, kéthavonta eszünk, a gyerekek is nagyon szeretik. A levese vetekszik a csirke húslevesével, szép tiszta színe s nagyon kellemes íze lesz. Sovány húsa a lassú főzés során puha omlós lesz, a bacontől pedig extra ízt kap a sütésnél. 4 tagú családnak a hétvégére elég ez az adag. Leves is van 2 napra és második is. Árban is megfelelő, hisz ne felejtsük el, hogy első és második fogás is benne van az árban.. Ajánlom mindenkinek! Nem kell félni a nyúlhústól, kóstolják meg, és rájönnek milyen finom. :)

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...