r
Nosalty Logó

Nyúl eleje leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
TIBIAPU
Nyúl eleje leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 493 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1974 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    991 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3868 micro
  • β-karotin
    9234 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 493 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    128.7 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4348.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1981 mg
  • Nátrium
    1160 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1472.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3965 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    36935 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1209 micro
Összesen 1974 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    756 micro
  • β-karotin
    1803 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyúl elejét (vagy csirke-pulyka hátat) csipet só hozzáadásával annyi vízben, ami éppen csak ellepi, addig főzzük, amíg könnyen lejön a csontjáról.
  2. Kivesszük a vízből, és az összes húst lecsipkedjük, fosztjuk a csontról, és egy tálban félretesszük.
  3. Közben az összes zöldséget belerakjuk a lébe, és puhára főzzük.
  4. A puhára főtt zöldségeket kiszedjük, és turmixgépben teljesen krémesre, pépesre turmixoljuk, hozzáadva a mustárt, citromlevet, tejfölt és lisztet is habarásnak, majd a turmixot visszaöntjük a lébe, és homogénre keverjük.
  5. A kis cafatra szaggatott húsdarabokat visszakavarjuk a levesbe (lehet egyénenként is a tányérokba ízlés szerint szórni a lé tetejére), és petrezselyemzölddel díszítjük.
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 4583
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 22.

Ajánló

Tálalás tejföllel, petrezselyemzölddel, citromlével, frissen őrölt borssal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyúl eleje leves
TIBIAPU 15 recept

Ez egy régi francia recept, a nyúl hátsó combjait szokták csak sütni, az első testén csak annyi hús van, mint egy kisebb csirke hátán, így az tökéletes levesnek. A család kedvence. Sokszor csak egy csirkehátból, vagy karácsonykor a pulyka hátából csináljuk, de meg lehet csinálni maradék csirkehúsból, vegetáriánusoknak tofuból is, gluténmentesen mandulaliszttel, vagy kukoricakeményítővel a habarásba. Aki szereti a vadast, vadas mártást, az imádni fogja!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...