Nyúl eleje leves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
TIBIAPU
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g nyúlhús170 kcal
-
125g sárgarépa46 kcal
-
68g fehérrépa43 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
8g mustár5 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
50g tejföl99 kcal
Összesen
493
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g nyúlhús680 kcal
-
500g sárgarépa182 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
200g tejföl396 kcal
Összesen
1974
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
24.4g nyúlhús33 kcal
-
24.4g sárgarépa9 kcal
-
13.2g fehérrépa8 kcal
-
12.7g zeller5 kcal
-
8.8g vöröshagyma3 kcal
-
1.5g mustár1 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
9.8g tejföl19 kcal
Összesen
96
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 32.2 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1087.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 495 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 368.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 991 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 3868 micro
-
β-karotin 9234 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 302 micro
Összesen
493
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 128.7 g
Zsír
-
Összesen 71 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 403 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4348.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 665 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 1981 mg
-
Nátrium 1160 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 207.7 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1472.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3965 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 206 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 369 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 15473 micro
-
β-karotin 36935 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1209 micro
Összesen
1974
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 756 micro
-
β-karotin 1803 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg sárgarépa
-
3 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db zeller
-
2 közepes db vöröshagyma
-
3 ek mustár
-
1 ek citromlé
-
10 dkg finomliszt
-
2 dl tejföl
Elkészítés
- A nyúl elejét (vagy csirke-pulyka hátat) csipet só hozzáadásával annyi vízben, ami éppen csak ellepi, addig főzzük, amíg könnyen lejön a csontjáról.
- Kivesszük a vízből, és az összes húst lecsipkedjük, fosztjuk a csontról, és egy tálban félretesszük.
- Közben az összes zöldséget belerakjuk a lébe, és puhára főzzük.
- A puhára főtt zöldségeket kiszedjük, és turmixgépben teljesen krémesre, pépesre turmixoljuk, hozzáadva a mustárt, citromlevet, tejfölt és lisztet is habarásnak, majd a turmixot visszaöntjük a lébe, és homogénre keverjük.
- A kis cafatra szaggatott húsdarabokat visszakavarjuk a levesbe (lehet egyénenként is a tányérokba ízlés szerint szórni a lé tetejére), és petrezselyemzölddel díszítjük.
- Elkészítettem: 11 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 4610
- Feltöltés dátuma: 2013. október 22.
Ajánló
Tálalás tejföllel, petrezselyemzölddel, citromlével, frissen őrölt borssal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
TIBIAPU
15 recept
Ez egy régi francia recept, a nyúl hátsó combjait szokták csak sütni, az első testén csak annyi hús van, mint egy kisebb csirke hátán, így az tökéletes levesnek. A család kedvence. Sokszor csak egy csirkehátból, vagy karácsonykor a pulyka hátából csináljuk, de meg lehet csinálni maradék csirkehúsból, vegetáriánusoknak tofuból is, gluténmentesen mandulaliszttel, vagy kukoricakeményítővel a habarásba. Aki szereti a vadast, vadas mártást, az imádni fogja!