Nyírségi gombócleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
100g borjúhús117 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g sárgarépa9 kcal
-
25g fehérrépa16 kcal
-
13g karalábé2 kcal
-
13g zeller5 kcal
-
13g zöldborsó10 kcal
-
25g karfiol3 kcal
-
25g csiperkegomba5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
13g citrom2 kcal
-
625g víz0 kcal
A burgonyagombóchoz
-
75g burgonya43 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
18g finomliszt64 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
609
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
400g borjúhús468 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
100g fehérrépa64 kcal
-
50g karalábé10 kcal
-
50g zeller18 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
100g karfiol10 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
50g citrom8 kcal
-
2500g víz0 kcal
A burgonyagombóchoz
-
300g burgonya173 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2440
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
9.1g borjúhús11 kcal
-
2.1g vöröshagyma1 kcal
-
2.3g sárgarépa1 kcal
-
2.3g fehérrépa1 kcal
-
1.1g karalábé0 kcal
-
1.1g zeller0 kcal
-
1.1g zöldborsó1 kcal
-
2.3g karfiol0 kcal
-
2.3g csiperkegomba0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
4.6g habtejszín13 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
1.1g citrom0 kcal
-
56.9g víz0 kcal
A burgonyagombóchoz
-
6.8g burgonya4 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
54
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.3 g
Zsír
-
Összesen 33.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 314 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 911.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 470 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 925.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 521 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 209 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 247 mg
-
Retinol - A vitamin: 277 micro
-
α-karotin 780 micro
-
β-karotin 2530 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1174 micro
Összesen
609
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.2 g
Zsír
-
Összesen 133 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3647.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 567 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 343 mg
-
Foszfor 1880 mg
-
Nátrium 698 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 3700.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2082 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 213 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 835 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 451 micro
-
Kolin: 987 mg
-
Retinol - A vitamin: 1109 micro
-
α-karotin 3120 micro
-
β-karotin 10119 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4697 micro
Összesen
2440
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 83.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 230 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
54
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
10 dkg sárgarépa
-
10 dkg fehérrépa
-
5 dkg karalábé
-
5 dkg zeller
-
10 dkg csiperkegomba
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
4 dkg finomliszt
-
5 dkg vaj
-
2 dl habtejszín
-
2 db tojássárgája
-
0.5 csokor petrezselyem
-
5 dkg citrom
-
2.5 l víz
A burgonyagombóchoz
-
30 dkg burgonya
-
1 db tojás
-
7 dkg finomliszt
-
0.5 csokor petrezselyem
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A leveshez
- Borjúbecsinált levest készítünk, amelyet félvajas világos rántással sűrítünk:
- Kevés vajon a hagymát megpirítjuk, az egészen apróra vágott húst rátesszük, és megdinszteljük - kevergetjük közben.
- Ha már félig megpuhult a hús, hagyjuk a levét elfőni (azért kevés vízben kell csak főzni).
- Hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket: sárgarépát, gyökeret, karalábét, zellert, zöldborsót, karfiolt és gombát. Egy kicsit átpirítjuk az egészet, 1 ek. liszttel megszórjuk, átkeverjük, és felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, ételízesítővel, pici őrölt borssal.
- Elkészítjük a burgonyagombócot:
- A 30 dkg burgonyát megfőzzük, áttörjük. Langyosra hűtjük, majd összekeverjük 1 tojással, a szükséges mennyiségű liszttel, sóval, borssal, hogy formázható, a szilvásgombóc/ nudli tésztájával megegyező keménységű masszát kapjunk.
- A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a tésztához gyúrjuk.
- Ha már a hús megpuhult, belefőzzük a burgonyagombócokat. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk belőle, és a lobogó, forró levesbe dobjuk. Akkor jó, ha a gombócok feljönnek a leves tetejére.
- Utána a levest tejszínnel legírozzuk. A tejszínt beleöntjük, összeforraljuk, utánízesítjük sóval, citromlével, petrezselyemzölddel.
- Receptkönyvben: 888
- Tegnapi nézettség: 137
- 7 napos nézettség: 890
- Össznézettség: 169790
- Feltöltés dátuma: 2010. március 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mártika és Feri
107 recept
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vendéglátóhelyeken biztosan megtalálhatjuk az étlapon ezt a finom, tartalmas levest.