r
Nosalty Logó

Nyesztyerka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Nyesztyerka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Mák réteg

Túró réteg

Összesen 1204 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Mák réteg

Túró réteg

Összesen 4812 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Mák réteg

Túró réteg

Összesen 306 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2679.5 g
  • Cink
    330 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    256 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1204 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.1 g

Zsír

  • Összesen
    266.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10718.1 g
  • Cink
    1320 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    3572 mg
  • Vas
    1025 mg
  • Magnézium
    800 mg
  • Foszfor
    3298 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    54 mg
  • Mangán
    55 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.2 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 4812 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.5 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

Tészta

Mák réteg

Túró réteg

Elkészítés

Tészta

  1. Egy méretes tálban összedörzsöljük a vajat a liszttel. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a csipet sót. Összevegyítjük, majd hozzátéve a tojást egynemű tésztát gyúrunk. Félretesszük addig, amíg elkészítjük a mák és túró réteget.

Mák réteg

  1. A mákot ledaráljuk és egy méretes edényben felfőzzük a tejjel, a cukorral és a vajjal. Félretesszük és kihűtjük.

Túró réteg

  1. A túrót egynemű krémmé keverjük a cukorral, a lágy vajjal, a tojásokkal és a konyakkal. Ezt a műveletet kézi mixerrel végezzük. Ezután belekeverjük a kukorica keményítőt.
  2. A tésztát lisztezett deszkán nagyobb körré nyújtjuk. Kibélelünk vele egy tortaformát (22 cm átmérőjű kör), melynek az aljára sütőpapírt terítettünk.
  3. A tésztára egyenletesen elkenjük a felfőzött mákot. Erre pedig ráöntjük a túrós masszát. A tészta széleit ujjunkkal kissé visszanyomjuk, hogy egy karimát képezzen a túrós krém szélén.
  4. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 50 perc alatt készre sütjük.
  5. Az aranyló tetejű süteményünket langyosra hűtjük és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3324
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyesztyerka
Lizinka_ 604 recept

Ennek a fenséges, laktató süteménynek a receptjét testvérem hozta évekkel ezelőtt, amikor Minszkben járt. Most jött el az ideje, hogy ismét elkészítsem hétvégi desszertnek. Csak ajánlani tudom! Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Tészta

Mák réteg

Túró réteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...