r
Nosalty Logó

Nyers tésztával sült rakott bolognai

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Nyers tésztával sült rakott bolognai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1025 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2524.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    1328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    787 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 1025 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.1 g

Zsír

  • Összesen
    266.2 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1004 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12622.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    437 mg
  • Kálcium
    1870 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    3096 mg
  • Nátrium
    6638 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.6 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1468.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2202 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1362 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1838 micro
  • α-karotin
    808 micro
  • β-karotin
    3933 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 5123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    841 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát áttörjük, vagy lereszeljük.
  2. A lábasban az olívaolajon a fokhagymát és a darált húst fehéredésig keverés mellett pirítjuk.
  3. Beletesszük a hámozott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk.
  4. Hozzáadjuk a 2 tk friss bazsalikomot, finomra vágva (esetleg szárítottat), a 2 tk friss oregánót, finomra vágva (esetleg szárítottat).
  5. Összeforraljuk fedő alatt, majd kis lángon főzzük 150 fokon, 40-45 percig (kóstoljuk meg).
  6. Egy kis tálban a bolognai rakott tészta alapot simára keverjük a tejszínnel.
  7. Jó vastagon kikenjük vajjal vagy margarinnal a jénait, alját és oldalát. Beleöntjük a csomag tésztát nyersen!
  8. Megkóstoljuk a húsos szószt, ha kell, még ízesítjük, és ha megfőtt, a tejszínnel elkevert alapot kevés vízzel átkeverjük, és ezzel öntjük fel a paradicsomos húst, elkeverjük, felforraljuk, teszünk bele ízlés szerint cukrot, lekapcsoljuk, és kész.
  9. Ezt öntjük rá egységesen a tésztára, néhányszor a kanállal bele is nyúlunk a tésztába, lazítunk rajta, hogy a darált húsos szósz, le is menjen a tészta közé, és kicsit az aljára is folyhasson (leégni a sok margarintól nem fog).
  10. Tetejére: reszelt sajtot teszünk.
  11. 30-40 percig sütjük a sütőben, tegyünk rá jénaitetőt. -(függ a mennyiségtől, a hús fajtájától, és a sütőtől is, az idő !) - A sajt : még így is tud aranybarna lenni. Ha lejárt az idő, még 5-10 percre hagyjuk bent a sütőben, aztán vegyük ki, levesszük a tetejét, és tálaljuk, azon melegében.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 10434
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 24.

Ajánló

Tálaláskor sok reszelt sajttal, esetleg savanyú uborkával kínáljuk. Tipp: A sütőt melegítsük elő. Feltétlenül lazítsuk a kanál segítségével a tésztát, több helyen! , miközben rakjuk a tetejére a szószt, ugyanis így a szósz fogja puhítani és főzni-párolni a tésztát a jénai fedő alatt. Én a tej helyett tejszínt használtam, és így sokkal finomabb lett az íze a rakott tésztának.Lágyabb, selymes, zamatos:-)) Kerek jénaiba készítettem el, aki gondolja, készítse el tepsiben. Az eljárás ebben is ugyanaz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyers tésztával sült rakott bolognai
Éva-Anyóca 350 recept

Más módon készítettem el a rakott tésztát, amit szeretünk, ami finom és laktató is - ezt magán a zacskós alapon találtam, olvastam, nem akartam elhinni, hogy nyers tésztával is sikerülhet, de igen, bejött, és nagyon nagy sikere lett:-)!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...