Nyers tésztával sült rakott bolognai
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
90g sertéscomb164 kcal
-
160g paradicsom29 kcal
-
80g habtejszín234 kcal
-
3g olívaolaj28 kcal
-
3g vaj20 kcal
-
100g szarvacska tészta371 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
40g trappista sajt141 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
26 kcal
Összesen
1025
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
450g sertéscomb819 kcal
-
800g paradicsom144 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
500g szarvacska tészta1855 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2g oregánó5 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
43g bolognai alap132 kcal
Összesen
5123
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
18.4g sertéscomb33 kcal
-
32.7g paradicsom6 kcal
-
16.3g habtejszín48 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
20.4g szarvacska tészta76 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
8.2g trappista sajt29 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
1.8g bolognai alap5 kcal
Összesen
210
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.8 g
Zsír
-
Összesen 53.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2524.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 374 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 619 mg
-
Nátrium 1328 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 293.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 440 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 368 micro
-
α-karotin 162 micro
-
β-karotin 787 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4117 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
1025
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 224.1 g
Zsír
-
Összesen 266.2 g
-
Telített zsírsav 138 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1004 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12622.7 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 437 mg
-
Kálcium 1870 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 527 mg
-
Foszfor 3096 mg
-
Nátrium 6638 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 455.6 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1468.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2202 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 215 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1362 micro
-
Kolin: 546 mg
-
Retinol - A vitamin: 1838 micro
-
α-karotin 808 micro
-
β-karotin 3933 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20584 micro
-
Lut-zea 1114 micro
Összesen
5123
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 515.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 841 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
500 g szarvacska tészta
-
1 csomag bolognai alap
Elkészítés
- A fokhagymát áttörjük, vagy lereszeljük.
- A lábasban az olívaolajon a fokhagymát és a darált húst fehéredésig keverés mellett pirítjuk.
- Beletesszük a hámozott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk.
- Hozzáadjuk a 2 tk friss bazsalikomot, finomra vágva (esetleg szárítottat), a 2 tk friss oregánót, finomra vágva (esetleg szárítottat).
- Összeforraljuk fedő alatt, majd kis lángon főzzük 150 fokon, 40-45 percig (kóstoljuk meg).
- Egy kis tálban a bolognai rakott tészta alapot simára keverjük a tejszínnel.
- Jó vastagon kikenjük vajjal vagy margarinnal a jénait, alját és oldalát. Beleöntjük a csomag tésztát nyersen!
- Megkóstoljuk a húsos szószt, ha kell, még ízesítjük, és ha megfőtt, a tejszínnel elkevert alapot kevés vízzel átkeverjük, és ezzel öntjük fel a paradicsomos húst, elkeverjük, felforraljuk, teszünk bele ízlés szerint cukrot, lekapcsoljuk, és kész.
- Ezt öntjük rá egységesen a tésztára, néhányszor a kanállal bele is nyúlunk a tésztába, lazítunk rajta, hogy a darált húsos szósz, le is menjen a tészta közé, és kicsit az aljára is folyhasson (leégni a sok margarintól nem fog).
- Tetejére: reszelt sajtot teszünk.
- 30-40 percig sütjük a sütőben, tegyünk rá jénaitetőt. -(függ a mennyiségtől, a hús fajtájától, és a sütőtől is, az idő !) - A sajt : még így is tud aranybarna lenni. Ha lejárt az idő, még 5-10 percre hagyjuk bent a sütőben, aztán vegyük ki, levesszük a tetejét, és tálaljuk, azon melegében.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 10434
- Feltöltés dátuma: 2011. november 24.
Ajánló
Tálaláskor sok reszelt sajttal, esetleg savanyú uborkával kínáljuk. Tipp: A sütőt melegítsük elő. Feltétlenül lazítsuk a kanál segítségével a tésztát, több helyen! , miközben rakjuk a tetejére a szószt, ugyanis így a szósz fogja puhítani és főzni-párolni a tésztát a jénai fedő alatt. Én a tej helyett tejszínt használtam, és így sokkal finomabb lett az íze a rakott tésztának.Lágyabb, selymes, zamatos:-)) Kerek jénaiba készítettem el, aki gondolja, készítse el tepsiben. Az eljárás ebben is ugyanaz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Más módon készítettem el a rakott tésztát, amit szeretünk, ami finom és laktató is - ezt magán a zacskós alapon találtam, olvastam, nem akartam elhinni, hogy nyers tésztával is sikerülhet, de igen, bejött, és nagyon nagy sikere lett:-)!