r
Nosalty Logó

Nyers mississippi mud pie

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Nyers mississippi mud pie
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

"Tészta"

Töltelék

Krém

Összesen 524 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

"Tészta"

Töltelék

Krém

Összesen 6290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

"Tészta"

Töltelék

Krém

Összesen 316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 524 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    404.9 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    195 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5549.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    1007 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1292 mg
  • Foszfor
    2534 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    678.9 g
  • Cukor
    489 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    674 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1375 micro
Összesen 6290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

"Tészta"

Töltelék

Krém

Elkészítés

"Tészta"

  1. Érdemes egy egyszer használatos kerek tortaformát beszerezni, vagy sütőpapírral kibélelni egy kapcsos tortaformát. A tortát fagyasztva kell szeletelni, ahhoz egy erős férfikéz is elkél.
  2. A törökmogyorót és mandulát ledaráljuk.
  3. Konyhai robotgépben összedaráljuk a mazsolát a sóval, míg összeáll. Részletekben belekeverjük a ledarált törökmogyorót és mandulát, és együtt daraboljuk, míg összeáll. Kemény massza lesz belőle.
  4. A kibélelt tortaformába vagy fólia egyszer használatos formába kézzel ellapítjuk, hogy a forma szélére is álljon 5-6 cm magasan. Nem kell egyenletesnek lennie, ez adja a tradicionális formáját.
  5. Tegyük a mélyhűtőbe, míg a tölteléket és a krémet elkészítjük.

Töltelék

  1. Egy avokádó húsát kivájjuk, és a datolyával és mazsolával konyhai robotgépben csomómentesre pépesítjük.
  2. Hozzáadjuk a vizet és még pár percig turmixoljuk, hogy biztosan csomómentes legyen.
  3. Még egy avokádót kivájunk a héjából, és a püréhez adjuk. Összeturmixoljuk.
  4. A harmadik avokádó húsát is a pürébe vájjuk, és összeturmixoljuk.
  5. Az étcsokit gőzfürdő fölött felolvasszuk, és az avokádókrémbe keverjük.
  6. A törökmogyorós-mandulás-mazsolás "tésztába" öntjük, és elsimítjuk.
  7. 1 órára a mélyhűtőbe tesszük.

Krém

  1. A vanília aromát és a mézet a kókuszkrémmel kikeverjük. Először villát kell majd használnunk, mert a kókuszkrém tömör, ragadós. Később habverőre válthatunk.
  2. A keverés megolvasztja majd a kókuszkrémet, de ez hozzájárul, hogy a méz elkeveredjen. Az avokádós töltelék tetejére öntjük, és a mélyhűtőben pihentetjük egy éjszakára.
  3. Mélyhűtőben tárolható hetekig.
  4. Mielőtt tálalnánk, 5 percre kivesszük a mélyhűtőből, és éles késsel szeleteket vágunk belőle. Ezért könnyebb egyszer használatos tortaformát használni, mert azt szétvághatjuk a tortával együtt, a kapcsos tortaformából papírral együtt kell kiemelnünk a tortát, és szeletelni.
  5. A tortát még fagyva tálaljuk, mert a vaníliás krém hamar megolvad.
  • Tepsi mérete: 23x23x6
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3109
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 20.

Ajánló

Az eredeti Mississippi mud pie összetört csokis keksz alappal, vastag csokikrémmel és felvert tejszínnel a tetején készül, vagy vaníliás fagyival tálalják. Csokiba fulladás veszélye fennáll!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mississippi mud pie = Mississippi sár pite. Az amerikai folyó sáros, egyenetlen partjáról nevezték el ezt a csokitortát. A Második világháború idején kísérletezték ki a háziasszonyok, mert egyszerű hozzávalói és technikája megkönnyítették az elkészítését. A magas csokoládé vagy kakaótartalma tették híressé később. Sok munka van vele, de többszörösen megéri! Laktóz- és gluténmentes, paleo és nagyon kiadós! Nyári grillpartikra kitűnő!

Hozzávalók

"Tészta"

Töltelék

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...