r
Nosalty Logó

Nyers mississippi mud pie

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Nyers mississippi mud pie
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

"Tészta"

Töltelék

Krém

Összesen 524 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

"Tészta"

Töltelék

Krém

Összesen 6290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

"Tészta"

Töltelék

Krém

Összesen 316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 524 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    404.9 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    195 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5549.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    1007 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1292 mg
  • Foszfor
    2534 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    678.9 g
  • Cukor
    489 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    674 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1375 micro
Összesen 6290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

"Tészta"

Töltelék

Krém

Elkészítés

"Tészta"

  1. Érdemes egy egyszer használatos kerek tortaformát beszerezni, vagy sütőpapírral kibélelni egy kapcsos tortaformát. A tortát fagyasztva kell szeletelni, ahhoz egy erős férfikéz is elkél.
  2. A törökmogyorót és mandulát ledaráljuk.
  3. Konyhai robotgépben összedaráljuk a mazsolát a sóval, míg összeáll. Részletekben belekeverjük a ledarált törökmogyorót és mandulát, és együtt daraboljuk, míg összeáll. Kemény massza lesz belőle.
  4. A kibélelt tortaformába vagy fólia egyszer használatos formába kézzel ellapítjuk, hogy a forma szélére is álljon 5-6 cm magasan. Nem kell egyenletesnek lennie, ez adja a tradicionális formáját.
  5. Tegyük a mélyhűtőbe, míg a tölteléket és a krémet elkészítjük.

Töltelék

  1. Egy avokádó húsát kivájjuk, és a datolyával és mazsolával konyhai robotgépben csomómentesre pépesítjük.
  2. Hozzáadjuk a vizet és még pár percig turmixoljuk, hogy biztosan csomómentes legyen.
  3. Még egy avokádót kivájunk a héjából, és a püréhez adjuk. Összeturmixoljuk.
  4. A harmadik avokádó húsát is a pürébe vájjuk, és összeturmixoljuk.
  5. Az étcsokit gőzfürdő fölött felolvasszuk, és az avokádókrémbe keverjük.
  6. A törökmogyorós-mandulás-mazsolás "tésztába" öntjük, és elsimítjuk.
  7. 1 órára a mélyhűtőbe tesszük.

Krém

  1. A vanília aromát és a mézet a kókuszkrémmel kikeverjük. Először villát kell majd használnunk, mert a kókuszkrém tömör, ragadós. Később habverőre válthatunk.
  2. A keverés megolvasztja majd a kókuszkrémet, de ez hozzájárul, hogy a méz elkeveredjen. Az avokádós töltelék tetejére öntjük, és a mélyhűtőben pihentetjük egy éjszakára.
  3. Mélyhűtőben tárolható hetekig.
  4. Mielőtt tálalnánk, 5 percre kivesszük a mélyhűtőből, és éles késsel szeleteket vágunk belőle. Ezért könnyebb egyszer használatos tortaformát használni, mert azt szétvághatjuk a tortával együtt, a kapcsos tortaformából papírral együtt kell kiemelnünk a tortát, és szeletelni.
  5. A tortát még fagyva tálaljuk, mert a vaníliás krém hamar megolvad.
  • Tepsi mérete: 23x23x6
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3106
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 20.

Ajánló

Az eredeti Mississippi mud pie összetört csokis keksz alappal, vastag csokikrémmel és felvert tejszínnel a tetején készül, vagy vaníliás fagyival tálalják. Csokiba fulladás veszélye fennáll!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mississippi mud pie = Mississippi sár pite. Az amerikai folyó sáros, egyenetlen partjáról nevezték el ezt a csokitortát. A Második világháború idején kísérletezték ki a háziasszonyok, mert egyszerű hozzávalói és technikája megkönnyítették az elkészítését. A magas csokoládé vagy kakaótartalma tették híressé később. Sok munka van vele, de többszörösen megéri! Laktóz- és gluténmentes, paleo és nagyon kiadós! Nyári grillpartikra kitűnő!

Hozzávalók

"Tészta"

Töltelék

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek