r
Nosalty Logó

Nyárias csirkemell paprikás galuskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Nyárias csirkemell paprikás galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Nyárias csirkemell

Paprikás galuska

Összesen 920 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Nyárias csirkemell

Paprikás galuska

Összesen 5500 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Nyárias csirkemell

Paprikás galuska

Összesen 173 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1272.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    443 micro
  • β-karotin
    1940 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    2236 micro
Összesen 920 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    199.6 g

Zsír

  • Összesen
    233.9 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7635.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    352 mg
  • Kálcium
    2017 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    3022 mg
  • Nátrium
    1669 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1906.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2208 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    315 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    1312 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    715 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1124 micro
  • α-karotin
    2657 micro
  • β-karotin
    11642 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    13413 micro
Összesen 5500 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Nyárias csirkemell

Paprikás galuska

Elkészítés

Nyárias csirkemell

  1. Egy egész csirkemell filét apró kockákra vágunk, megsózzuk, megborsozzuk - ízlés szerint -, s állni hagyjuk.
  2. Közben egy szál sárgarépát megtisztítunk, vékony gyufaszál nagyságú csíkokra vágjuk, 3-4 szál újhagymát - tisztítás után - felaprítunk, kifejtünk 30-40 dkg borsót, megmossuk, 1 zöldpaprikát felaprítunk, 1 paradicsomot kisebb cikkekre vágunk, 3-4 fokhagymát megtisztítunk - majd később átnyomjuk.
  3. Ezután egy serpenyőbe olajat öntünk, ebben a felkockázott csirkemellet (kissé megsózzuk) fehéredésig, majd kissé megpirítjuk. Ehhez öntjük az előkészített zöldségféléket, jól összekeverjük, sózzuk, sült csirke fűszerkeverékkel megszórjuk - ha szükséges, később lehet még sózni -, a fokhagymákat is belenyomjuk, felöntjük kevés vízzel. Fedő alatt pároljuk, nagyjából 30 perc után levesszük a fedelét, ha minden puha, hozzáöntünk 1 nagy pohár tejfölt, összekeverjük, összeforraljuk.
  4. Végül 6 szelet lapsajtot kézzel felaprítunk - szétcsipkedjük -, s 4 dl főzőtejszínbe tesszük, hozzáöntjük a húshoz, óvatosan kevergetjük, amíg a sajt elolvad - ez sűríti be az egészet. Végül apróra metélt petrezselyemzölddel megszórjuk, összekavarjuk. Jól összeforraljuk, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet.

Paprikás galuska

  1. Ehhez a lisztet - kb. 70 dkg - egy tálba szórjuk, megsózzuk, majd 1 tojást, paprikakrémet és a gulyáskrémet is adunk hozzá. Ezután vízzel összekeverjük, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen, de nem kell túlzottan kidolgozni. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk ugyanúgy, mint a hagyományos galuskát. Akkor kész, amikor a tészta mind feljött a víz felszínére és 1-2 percig főtt.
  2. Ezután a galuskát leszűrjük, forró víz alatt leöblítjük. Van, aki valamilyen zsiradékkal összekeveri, én nem szoktam.
  3. Kevés ideig lefedve állni hagyjuk, majd tálalhatjuk is is a nyárias csirkemellel.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8602
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 18.

Ajánló

TIPP: Télen - akár máskor is - lehet fagyasztott zöldségeket használni hozzá, valamint a lapsajt helyett használhatunk egyéb reszelt sajtféléket - Trappista, Karaván, akár vegyesen is. Ha sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatjuk, ha híg lenne, szórjunk még hozzá reszelt sajtot. A paprikás galuskát bármilyen szószos - tésztás ételhez használhatjuk. Színével - ízével is persze - feldobhatjuk étkünket! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a zöldséges, szószos, tésztás ételeket... Egyik nyáron, mivel adva volt sok friss zöldségféle, újítani szerettem volna... Ezt a finomságot agyaltam ki... Mindenki nagy megelégedésére, mert nagyon finom lett... Ajánlom mindenkinek, aki szereti a hasonló jellegű ételeket! :)

Hozzávalók

Nyárias csirkemell

Paprikás galuska

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...