r
Nosalty Logó

Nyári töltött tök

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hering András
Nyári töltött tök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 661 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2647 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    505.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    885 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1718 micro
Összesen 661 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.7 g

Zsír

  • Összesen
    95.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5609.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1100 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    2227 mg
  • Nátrium
    1480 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    2021.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    326 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    799 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    955 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3541 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6872 micro
Összesen 2647 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököket mossuk meg, és vágjuk félbe hosszában.
  2. Egy kanál segítségével kaparjuk ki a belsejét, de ügyeljünk arra, hogy a falai megmaradjanak, hogy tölthetőek legyenek. A kikapart belsőt tegyük félre.
  3. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és pároljuk üvegesre.
  4. Adjuk hozzá a darált húst, és pirítsuk meg, amíg barnulni kezd.
  5. Keverjük hozzá az aprított fokhagymát és a félretett tökbelsőt, majd pároljuk tovább pár percig.
  6. Ízesítsük sóval, borssal, fűszerpaprikával és petrezselyemmel.
  7. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni, majd keverjük bele a főtt rizst és a tojást.
  8. Töltsük meg a kivájt tököket a húsos rizzsel. Ha szeretnénk, a tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal.
  9. Helyezzük a megtöltött tököket egy sütőedénybe. Öntsünk alájuk egy kevés vizet vagy paradicsomszószt, majd fedjük le alufóliával.
  10. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb. 30-40 percig, vagy amíg a tök megpuhul. Az utolsó 10 percre vegyük le a fóliát, hogy a teteje kissé megpiruljon.
  11. Tálaláskor kínáljuk hozzá tejfölt vagy paradicsomszószt, ami remekül kiegészíti az ízeket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 1607
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 08.

Ajánló

Ha nem szereted a rizst, cserélheted bulgurra, quinoára vagy más gabonafélére is. A húsmentes verzióhoz a darált húst helyettesítheted például gombával vagy zöldségekkel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyári töltött tök
Hering András 170 recept

A töltött tök egy finom és egészséges étel, amely könnyen elkészíthető. Az alábbiakban bemutatjuk a hagyományos, nyári töltött tök receptjét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek