r
Nosalty Logó

Nyári töltött tök

Hering András
Nyári töltött tök
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

661
Kalória
44.4g
Fehérje
67.1g
Szénhidrát
23.9g
Zsír
505.4g
Víz
218.6g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
13.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 661 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2647 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    505.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    885 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1718 micro
Összesen 661 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.7 g

Zsír

  • Összesen
    95.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5609.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1100 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    2227 mg
  • Nátrium
    1480 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    268.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    2021.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    326 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    799 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    955 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3541 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6872 micro
Összesen 2647 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

  1. A tököket mossuk meg, és vágjuk félbe hosszában.
  2. Egy kanál segítségével kaparjuk ki a belsejét, de ügyeljünk arra, hogy a falai megmaradjanak, hogy tölthetőek legyenek. A kikapart belsőt tegyük félre.
  3. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és pároljuk üvegesre.
  4. Adjuk hozzá a darált húst, és pirítsuk meg, amíg barnulni kezd.
  5. Keverjük hozzá az aprított fokhagymát és a félretett tökbelsőt, majd pároljuk tovább pár percig.
  6. Ízesítsük sóval, borssal, fűszerpaprikával és petrezselyemmel.
  7. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni, majd keverjük bele a főtt rizst és a tojást.
  8. Töltsük meg a kivájt tököket a húsos rizzsel. Ha szeretnénk, a tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal.
  9. Helyezzük a megtöltött tököket egy sütőedénybe. Öntsünk alájuk egy kevés vizet vagy paradicsomszószt, majd fedjük le alufóliával.
  10. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb. 30-40 percig, vagy amíg a tök megpuhul. Az utolsó 10 percre vegyük le a fóliát, hogy a teteje kissé megpiruljon.
  11. Tálaláskor kínáljuk hozzá tejfölt vagy paradicsomszószt, ami remekül kiegészíti az ízeket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A töltött tök egy finom és egészséges étel, amely könnyen elkészíthető. Az alábbiakban bemutatjuk a hagyományos, nyári töltött tök receptjét.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...