r
Nosalty Logó

Nyári meggyes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Nyári meggyes pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tálaláshoz

Összesen 464 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tálaláshoz

Összesen 5545 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tálaláshoz

Összesen 205 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 464 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    234 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5604.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1530 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    2305 mg
  • Nátrium
    1244 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    800.8 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1386.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2855 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1955 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    10818 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1946 micro
Összesen 5545 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tésztát gyúrjuk össze: a vajjal összedolgozzuk a sütőporral összekevert lisztet, kicsi sót adunk hozzá, a tojással kikeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, ezt is a tésztához adjuk, majd citromhéjjal ízesítjük és két kanál tejföllel beállítjuk a tészta szuper könnyű állagát. Két adagba vágjuk, téglalapba formázzuk és egyenként sütőpapírba csomagolva hűtőbe tesszük dermedni.

A töltelékhez

  1. A töltelékhez közben figyelmesen kimagozzuk a meggyet, hogy ne maradjon benne egy mag sem, nem lenne jó ráharapni! Egy nagy tál fölé helyezett szűrőbe gyűjtjük a meggyet, hogy a plusz lé lecsorogjon, ez utána szabad préda. A meggyet cukorral és pár kanál kukoricakeményítővel keverjük össze.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A kenéshez és a tálaláshoz

  1. A tészta egyik felét lisztezett felületen kinyújtjuk, az előkészített, vajjal kikent és kilisztezett, magasfalú sütőformába helyezzük, villával megszurkáljuk, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  2. Kinyújtjuk a tészta másik felét.
  3. A tepsiben a morzsás tésztára halmozzuk a cukros meggyet, a levét ne öntsük rá.
  4. Befedjük a tészta másik, kinyújtott felével. Óvatosan villával megszurkáljuk. A felületét megkenjük egy tojássárgájával.
  5. Sütőbe toljuk a sütit úgy 45-50 percre, vagy ameddig a teteje aranybarna lesz, és az alja is átsül.
  6. Ha kibírjuk, hagyjuk a formában kihűlni teljesen, akkor szépen vágható. Nálunk erre sosincs ideje, ezért rusztikusabb szeleteket sikerül csak tálalni.
  7. Szórjuk meg porcukorral. Kínálhatunk mellé egy-egy gombóc vaníliafagyit. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x24x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4106
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Milyen a meggy? Savanyú és édes, fanyar és lédús, a legfinomabb nyári szörp, lekvár és süti belőle készíthető, ez egy nagyszerű, szaftos, meggyes pite recept, amit mindenképpen érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...