r
Nosalty Logó

Nyári kedvenc torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Manolika
Nyári kedvenc torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Díszítés

Összesen 559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Díszítés

Összesen 4463 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Díszítés

Összesen 259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    327.7 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4042.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1153 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1518 mg
  • Nátrium
    1026 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.5 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2986 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    328 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    1155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2865 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1420 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1736 micro
Összesen 4463 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Bevonat

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A 6 tojásfehérjét két kanál vízzel és csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a diót, a zsemlemorzsát és a sütőporral kevert lisztet.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. (ez az adag egy 26 cm átmérőjű kapcsos formába pont jó)
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük (én az elején légkeveréssel sütöm, ha feljött már a tészta, és a teteje pirult, de a tűpróba szerint még nyersebb a belseje, a sütést alsó - légkeverés nélküli - sütésmóddal fejezem be).

Krém

  1. A tojássárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral, a pudingporral, apránként adagolva hozzá a tejet. Édesítőszerrel ízlés szerint édesítjük. Sűrűre főzzük, és kihűtjük.
  2. A margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingos masszát, megkóstolva további édesítőszert, esetleg vaníliás cukrot, vanília aromát adva hozzá, jól kikeverjük.
  3. A tésztát lapjára félbevágjuk. Az alsó lapot megkenjük a lekvárral, erre kerül a krém, majd a felső lap.

Bevonat

  1. A tejfölt kikeverjük a citromhéjjal, vaníliás cukorral, ízlés szerint édesítjük, és adagoljuk hozzá a kb. 1 citromnyi citromlét.
  2. A Hulalát habbá verjük 1 csomag habfixálóval, és hozzáadjuk a tejfölös masszát. Utánakóstolva lehet tovább édesíteni és/vagy savanyítani.
  3. A fehér krémmel bevonjuk a tortát.

Díszítés

  1. A torta oldalát és tetejét a citromfűlevelekkel, mentalevelekkel és mentavirággal, esetleg eper- vagy erdeiszamóca-szemekkel díszítjük (utóbbi elhagyható).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2334
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 26.

Ajánló

Egy nyáresti grillezés után édes szamorodnival vagy tokaji aszúval kísérve fokozhatjuk az élvezetet! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Manolika 1 recept

Az utóbbi meleg nyarakon a csapból is a Citromos álom, vagy Kánikulasüti néven futó sütés nélküli, babapiskótával lerakott citromos-tejfölös édesség folyt. Néhányszor elkészítettem, de nekem sok és tömény volt a massza a babapiskótához. Kitaláltam a saját variációmat, a számomra legkedveltebb vizes-diós piskóta alappal, a vaníliakrémmel, ami alá finom, házi, darabos eperlekvár kerül, és az egész bevonva a citromos álom krémjével. Hogy ne a bűnözés érzésével kelljen fogyasztani, a krémet és a bevonatot "gondolomformán" adagolt folyékony édesítőszerrel készítem. :) Az egész kompozícióhoz nagyon jól illik a menta és citromfű levele és virága nemcsak formailag, tartalmilag is. Isteni ízharmónia! A legutóbbi családi összejövetelen sógornőm lefotózta, és elkérte a receptjét. Gondoltam, ha már leírom, inkább ideírom, mert másnak is szívesen ajánlom, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Bevonat

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...