Nyárbúcsúztató gyümölcsözön süti
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
33g vaj239 kcal
-
42g porcukor161 kcal
-
19 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
42g tehéntúró61 kcal
-
0g só0 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
58g szilva25 kcal
-
58g őszibarack22 kcal
-
5833g sárgabarack2604 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
200g vaj1434 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
350g szilva151 kcal
-
350g őszibarack131 kcal
-
35000g sárgabarack15624 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
-
0.1g vaníliás cukor0 kcal
-
0.7g tojás1 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0.4g tejföl1 kcal
-
0.7g tehéntúró1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.9g szilva0 kcal
-
0.9g őszibarack0 kcal
-
94.1g sárgabarack42 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.8 g
Zsír
-
Összesen 60.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3794.2 g
-
Cink 120 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 957 mg
-
Vas 106 mg
-
Magnézium 572 mg
-
Foszfor 1699 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 703.8 g
-
Cukor 567 mg
-
Élelmi rost 111 mg
VÍZ
-
Összesen 4878.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 5550 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 556 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 187 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 52 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 527 micro
-
Kolin: 291 mg
-
Retinol - A vitamin: 318 micro
-
α-karotin 1031 micro
-
β-karotin 59603 micro
-
β-crypt 5703 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5132 micro
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 562.9 g
Zsír
-
Összesen 363 g
-
Telített zsírsav 143 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 119 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 1419 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22764.9 g
-
Cink 722 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 5741 mg
-
Vas 637 mg
-
Magnézium 3434 mg
-
Foszfor 10192 mg
-
Nátrium 1739 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 47 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4222.8 g
-
Cukor 3403 mg
-
Élelmi rost 668 mg
VÍZ
-
Összesen 29268.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 33299 micro
-
B6 vitamin: 18 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 301 mg
-
C vitamin: 3333 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 1122 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 73 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 315 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 203 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3162 micro
-
Kolin: 1744 mg
-
Retinol - A vitamin: 1911 micro
-
α-karotin 6185 micro
-
β-karotin 357621 micro
-
β-crypt 34220 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30791 micro
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 61.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 961 micro
-
β-crypt 92 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Hozzávalók
-
20 dkg vaj
-
25 dkg porcukor
-
5 db tojás
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
-
25 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 teáskanál fahéj
-
35 dkg őszibarack
-
35 kg sárgabarack
Elkészítés
- Először kibéleljük a tepsinket sütőpapírral (27x36x6).
- A vajat habosra keverjük a porcukor felével és a vaníliás cukorral (aromával).
- Majd ehhez adjuk a tojások sárgáját, a citrom reszelt héját és levét, a tejfölt, a túrót, s egyenletesre, egynemű masszává keverjük.
- Most bekapcsolhatjuk a sütőt, előmelegítés céljából, 150 fokra, alsó-felső állásra, mire a sütemény készítését befejezzük, felmelegszik.
- Miután megtörtént a sütő beállítása, a gyümölcsöket megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk (én az őszibarackot meghámoztam), s vékonyabb cikkekre felvagdossuk, félretesszük –az őszibarack a hátralévő időben már nem barnul meg! Én egy tálcára, három kupacba– gyümölcsönként –rendezve daraboltam, hogy könnyebb dolgom legyen a végén a sütire pakolásnál!
- A tojások fehérjét a csipet sóval, majd a porcukor másik felét hozzáadva, kemény habbá verjük gépi habverővel!
- A túrós masszához két részletben hozzáadjuk a felvert tojások fehérjét, s a (sütőporral, fahéjjal elkevert) lisztet, óvatos mozdulatokkal egyneművé forgatjuk, keverjük.
- A kibélelt tepsibe beleöntjük (nem folyós lesz az állaga), s egyenletesen elsimítjuk, eloszlatjuk a tepsiben.
- A feldarabolt gyümölcsöket rárakosgatjuk, csak picit nyomjuk a tésztába, nem annyira, hogy „eltűnjenek” benne, csak épphogy!
- Végül megszórjuk a tetejét a fahéjjal elkevert kristálycukorral, s mehet is az előmelegített sütőbe! Körülbelül 40-45 perc alatt megsül (nekem elég volt ennyi), de sütőfüggő is, ezért figyeljünk rá menet közben, nehogy megégjen, esetleg nyers maradjon! Tűpróbát lehet alkalmazni! Ha megsült, hagyjuk kihűlni, aztán tetszés szerinti alakzatra vágva lehet tálalni!
- Istenien finom! Érdemes kipróbálni, amíg – most még mindhárom gyümölcsöt lehet kapni – szerepelnek a friss gyümölcsök palettáján, már nem sokáig!
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 27X36X6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 11 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1573
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 29.
Ajánló
Ha még frissen vásároljuk is a tojásokat, érdemes egyenként először két kis tálkába kettéválasztani, nehogy épp a végén kerüljön az addig szétválasztott tojásokba "használhatatlan", mert akkor dobhatjuk ki, s igen morcosak tudunk ilyenkor lenni! :) A darabolt gyümölcsöket, azt javaslom, egyszerre egy fajtát rakosgassunk szét a tésztán, így látjuk, hová kell még abból a gyümölcsből, tehát egyenletesen tudjuk elosztani őket - elkerüljük azt, hogy egyik helyen egyféle gyümölcs "hemzseg"! Ugyan, ez sem volna baj, de itt most éppen más a lényeg! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Lassan vége a nyárnak... gondoltam, összedobok egy nagyon gyümölcsös sütit... sajnos, ezek a gyümölcsök már nem sokáig lesznek kaphatóak friss állapotban... a recept ismét saját "agyszüleményem".... nem először készítem, de még most, a hosszú hétvége előtti napon lehetett kapni mindegyiket... a fotó friss, a receptem régi :)... és fergetegesen finom :)... érdemes kipróbálni! :)