r
Nosalty Logó

Nyárbúcsúztató gyümölcsözön süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Nyárbúcsúztató gyümölcsözön süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3419 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 20518 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3794.2 g
  • Cink
    120 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    957 mg
  • Vas
    106 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    1699 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    703.8 g
  • Cukor
    567 mg
  • Élelmi rost
    111 mg

VÍZ

  • Összesen
    4878.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5550 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    556 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    52 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    1031 micro
  • β-karotin
    59603 micro
  • β-crypt
    5703 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5132 micro
Összesen 3419 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    562.9 g

Zsír

  • Összesen
    363 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22764.9 g
  • Cink
    722 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    5741 mg
  • Vas
    637 mg
  • Magnézium
    3434 mg
  • Foszfor
    10192 mg
  • Nátrium
    1739 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4222.8 g
  • Cukor
    3403 mg
  • Élelmi rost
    668 mg

VÍZ

  • Összesen
    29268.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    33299 micro
  • B6 vitamin:
    18 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    301 mg
  • C vitamin:
    3333 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    73 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    315 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    203 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3162 micro
  • Kolin:
    1744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1911 micro
  • α-karotin
    6185 micro
  • β-karotin
    357621 micro
  • β-crypt
    34220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30791 micro
Összesen 20518 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    961 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először kibéleljük a tepsinket sütőpapírral (27x36x6).
  2. A vajat habosra keverjük a porcukor felével és a vaníliás cukorral (aromával).
  3. Majd ehhez adjuk a tojások sárgáját, a citrom reszelt héját és levét, a tejfölt, a túrót, s egyenletesre, egynemű masszává keverjük.
  4. Most bekapcsolhatjuk a sütőt, előmelegítés céljából, 150 fokra, alsó-felső állásra, mire a sütemény készítését befejezzük, felmelegszik.
  5. Miután megtörtént a sütő beállítása, a gyümölcsöket megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk (én az őszibarackot meghámoztam), s vékonyabb cikkekre felvagdossuk, félretesszük –az őszibarack a hátralévő időben már nem barnul meg! Én egy tálcára, három kupacba– gyümölcsönként –rendezve daraboltam, hogy könnyebb dolgom legyen a végén a sütire pakolásnál!
  6. A tojások fehérjét a csipet sóval, majd a porcukor másik felét hozzáadva, kemény habbá verjük gépi habverővel!
  7. A túrós masszához két részletben hozzáadjuk a felvert tojások fehérjét, s a (sütőporral, fahéjjal elkevert) lisztet, óvatos mozdulatokkal egyneművé forgatjuk, keverjük.
  8. A kibélelt tepsibe beleöntjük (nem folyós lesz az állaga), s egyenletesen elsimítjuk, eloszlatjuk a tepsiben.
  9. A feldarabolt gyümölcsöket rárakosgatjuk, csak picit nyomjuk a tésztába, nem annyira, hogy „eltűnjenek” benne, csak épphogy!
  10. Végül megszórjuk a tetejét a fahéjjal elkevert kristálycukorral, s mehet is az előmelegített sütőbe! Körülbelül 40-45 perc alatt megsül (nekem elég volt ennyi), de sütőfüggő is, ezért figyeljünk rá menet közben, nehogy megégjen, esetleg nyers maradjon! Tűpróbát lehet alkalmazni! Ha megsült, hagyjuk kihűlni, aztán tetszés szerinti alakzatra vágva lehet tálalni!
  11. Istenien finom! Érdemes kipróbálni, amíg – most még mindhárom gyümölcsöt lehet kapni – szerepelnek a friss gyümölcsök palettáján, már nem sokáig!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27X36X6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1571
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 29.

Ajánló

Ha még frissen vásároljuk is a tojásokat, érdemes egyenként először két kis tálkába kettéválasztani, nehogy épp a végén kerüljön az addig szétválasztott tojásokba "használhatatlan", mert akkor dobhatjuk ki, s igen morcosak tudunk ilyenkor lenni! :)  A darabolt gyümölcsöket, azt javaslom, egyszerre egy fajtát rakosgassunk szét a tésztán, így látjuk, hová kell még abból a gyümölcsből, tehát egyenletesen tudjuk elosztani őket - elkerüljük azt, hogy egyik helyen egyféle gyümölcs "hemzseg"! Ugyan, ez sem volna baj, de itt most éppen más a lényeg! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lassan vége a nyárnak... gondoltam, összedobok egy nagyon gyümölcsös sütit... sajnos, ezek a gyümölcsök már nem sokáig lesznek kaphatóak friss állapotban... a recept ismét saját "agyszüleményem".... nem először készítem, de még most, a hosszú hétvége előtti napon lehetett kapni mindegyiket... a fotó friss, a receptem régi :)... és fergetegesen finom :)... érdemes kipróbálni! :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...